Welke chocolade is het populairste? Chocolade is een zeer geliefde en bekende lekkernij. Je kunt het krijgen in de soorten puur, melk en wit. Melkchocolade is van deze drie soorten het meest populair.
Met zijn lichtbruine kleur, romige textuur en zoete smaak wordt melkchocolade algemeen beschouwd als het populairste type chocolade. Het wordt gemaakt door chocoladelikeur (cacaobestanddelen en cacaoboter) te combineren met suiker en melk.
Melkchocolade is de absolute favoriet in de VS , met 49% van de Amerikanen die het hun favoriete soort chocolade noemen. De brede aantrekkingskracht is niet alleen een bevestiging van de gladde textuur en klassieke smaak, maar ook van de veelzijdigheid.
Maar pure chocolade lijkt wel steeds populairder te worden. Het laatste onderzoek van Mintel laat zien dat voor iets meer dan de helft (51%) van alle volwassen consumenten de favoriete soort pure chocolade melkchocolade is, gevolgd door 35% die de voorkeur geeft aan pure chocolade en 8% die de voorkeur geeft aan witte chocolade.
In pure chocolade zit het meeste cacao en zitten dus ook meer van deze stoffen. Dat is dan ook waarom pure chocolade gezonder dan melkchocolade wordt genoemd. Dat pure chocolade gezonder dan melkchocolade wordt genoemd, komt daarnaast ook door de grote hoeveelheid suiker dat aan melkchocolade wordt toegevoegd.
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
En het antwoord hierop hangt af van uw smaakkeuze en ingrediëntenvoorkeur. Als u bijvoorbeeld een cacaorijke smaak wilt, moet u pure chocolade nemen . Maar als u een romig gevoel in uw chocolade wilt, zal alleen melkchocolade uw verlangens stillen.
De exponentiële toename van de vraag naar pure chocolade wordt toegeschreven aan de groeiende erkenning ervan als een van de populaire, gezondere alternatieven voor gewone chocolade .
Vanwege het lagere suiker- en vetgehalte en het hogere flavanolengehalte heeft pure chocolade voordelen ten opzichte van melkchocolade . Beide moeten echter met mate worden gegeten, omdat ze beide meer suiker en vet bevatten dan ideaal is voor een hartgezond dieet.
Zwitserland heeft de reputatie de meeste chocolade per hoofd van de bevolking te consumeren.
Hoogwaardige pure chocolade heeft minimale bitterheid en verschillende smaaktonen, wat het een interessante, complexe smaak geeft . Daarom moeten chocoladeliefhebbers kritisch zijn bij het kiezen van chocoladeproducten.
Het is meestal de eerste soort chocolade die kinderen eten en het is de smaak waaraan ze gewend raken . Melkchocolade bevat meer cacaoboter, waardoor het zachter wordt en smelt bij lichaamstemperatuur, letterlijk smeltend in je mond. Donkere chocolade is niet bitter, maar wel minder zoet dan melkchocolade.
Dat percentage springt omhoog in de leeftijdscategorie van 55 jaar en ouder , naar 46% voor mannen en 48% voor vrouwen, en 73% van alle respondenten zei dat ze weten dat pure chocolade beter is voor hun gezondheid. Het hogere gehalte aan cacaoflavonoïden in pure chocolade zou een gunstig effect hebben op de bloeddruk en het cholesterolgehalte.
Melkchocolade is de meest populaire chocola soort.
Welke chocolade is het populairste? Chocolade is een zeer geliefde en bekende lekkernij. Je kunt het krijgen in de soorten puur, melk en wit. Melkchocolade is van deze drie soorten het meest populair.
Godiva . Godiva is een Belgisch chocoladebedrijf dat in 1926 werd opgericht door Joseph Draps. Het bedrijf staat bekend om zijn luxe chocoladeproducten, waaronder chocoladetruffels, met chocolade bedekte vruchten en noten en chocoladerepen.
Wanneer je melkchocolade gebruikt in plaats van pure chocolade krijg je gewoon niet die echte chocoladesmaak die een cake of taart hoort te hebben. Zoals de smaak van pure chocola wegvalt bij verwerking, gebeurt dit ook bij melkchocola. Daarmee is dan dus ook de smaak van de melkchocola die je zo lekker vindt weg.
De meeste pure chocolade is rijk aan plantaardige chemicaliën die flavanolen worden genoemd . Flavanolen zijn antioxidanten die in verband worden gebracht met een lager risico op hartziekten. In theorie bevat pure chocolade een hoger flavanolengehalte (groter gezondheidsvoordeel). Melkchocolade bevat veel minder en witte chocolade bevat er geen.
Dus nee, pure chocolade is niet veel gezonder dan melkchocolade. Alle soorten chocolade bestaan uit een flinke hoeveelheid suiker en vet en een relatief kleine hoeveelheid goede antioxidanten. En dan kan chocolade ook nog je nachtrust verstoren.
Het laatste onderzoek van Mintel laat zien dat voor iets meer dan de helft (51%) van alle volwassen consumenten de favoriete soort pure chocolade melkchocolade is, gevolgd door 35% die de voorkeur geeft aan pure chocolade en 8% die de voorkeur geeft aan witte chocolade. Word je gelukkiger van het eten van chocolade?
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Hoewel de smaak (vergelijkbaar met chocolademelk) de sleutel is tot de populariteit ervan, werd melkchocolade historisch gezien gepromoot als gezond voedsel, vooral voor kinderen.
Smaakprofiel
Pure chocolade heeft doorgaans een puurdere chocoladesmaak die meer lijkt op de smaak van de cacaoboon, waardoor het een smakelijke traktatie is voor degenen die graag verschillende soorten uit verschillende regio's knabbelen en proeven. Vergeleken met melkchocolade is pure chocolade bitterder en complexer van smaak .
Melkchocolade bevat antioxidanten (minder dan pure chocolade) en polyfenolen, die kunnen helpen bij alles van immuniteit tot haargezondheid en stressverlichting . Maar zorg ervoor dat u de consumptie beperkt! Een af en toe Macofa melkchocolade is nog steeds goed voor u.