Naast pannen heeft u de juiste kookgerei set nodig met een spatel, klopper, kwast, lepel en pannenlikker. Andere producten die we u aanraden bij het koken zijn een rasp, allessnijder en vergiet.
De koelkast, spoelbak en kookplaat (of fornuis) vormen gezamenlijk de werkdriehoek of keukendriehoek. Natuurlijk pakt u ook boodschappen uit en doet u nog meer in de keuken.
Begin altijd met een lager bod dan je uiteindelijk bereid bent te betalen, zodat je ruimte hebt om te onderhandelen. Onderhandel eerst over een korting op de prijs en pas daarna, als er echt geen korting in zit, over gratis extra's. Bedenk goed wat de waarde van gratis extra's is.
Olie en azijn. Ieder recept begint zo ongeveer met olie (of boter!), en met een scheutje azijn maak je niet alleen salades maar ook veel andere gerechten lekker. ...
Om als kok te kunnen werken heb je de mbo-opleiding Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3) nodig. Deze opleiding duurt meestal twee tot vier jaar. Ook heb je een bewijs 'Sociale Hygiëne' nodig. Dit is een eenmalig examen waarin je laat zien dat je begrijpt hoe je hygiënisch en verantwoordelijk te werk gaat in de keuken.
Handig om te weten is dat je geen onderscheid maakt tussen poreus en niet poreus materiaal. Welke kit je onbetwist wilt gebruiken voor het afkitten van je aanrechtblad is siliconenkit. Waarom? Omdat deze waterdichte, schimmelwerende en voedselveilige kit perfect is op de plek waar jij je eten bereidt en de vaat doet.
Denk aan water in flessen of pakken, lang houdbare melk, havermout, pinda's, pasta of rijst en ingeblikte groente, fruit, bonen en vis. Voordeel van zo'n noodrantsoen is dat je er voedzame maaltijden mee kunt samenstellen die vrij goed smaken en bij je voorkeur passen.
Bij veel keukens zit er 50 een marge van 50 procent op, hier wordt rekening mee gehouden in de prijs. De meeste keukenzaken zakken tot een minimaal marge van 30 procent. Laat u niet verleiden door een exclusieve korting op die dag, de keukenzaak wilt u zo snel mogelijk een handtekening laten zetten.
De koelkast is een keukenapparaat dat veelvuldig wordt gebruikt. Gedurende de dag gaat de koelkastdeur geregeld open en dicht. Voor een goede ergonomie plaats je de koelkast bij voorkeur op ooghoogte.
Naast de indeling van de kast zelf is het ook goed om rekening te houden met de rest van de keuken. Er moet immers genoeg ruimte zijn tussen de kast en bijvoorbeeld het aanrechtblad. Voor genoeg bewegingsruimte is minimaal 90 centimeter aan te raden, maar dan gaat het echt om een minimum.
De aanrader is: minimaal 1 meter rondom. Zo kunt u makkelijk om het kookeiland heen lopen. Daarnaast zorgt de extra loopruimte ervoor dat u de keukenapparatuur gemakkelijk kunt bedienen en de keukenkastjes zonder problemen kunt openen. We raden u aan om allereerst de vrije ruimte in uw keuken op te meten.
Vaak wordt onder een luxe keuken verstaan dat het een luxe/moderne uitstraling heeft en voorzien is van top apparatuur. Denk hierbij aan een kokendwaterkraan, goede kwaliteit oven, koelkast, vriezer etc. Daarnaast zijn luxe keukens vaak gemaakt van duurzame materialen zoals natuursteen, glas, massief hout en RVS.
Een standaard keuken is voorzien van een viertal apparaten, namelijk: een kookplaat, oven, koelkast en afzuigkap. Deze apparatuur is vrijwel onmisbaar voor het koken en zit dus ook standaard in een keuken. De laatste jaren wordt daar vaak een magnetron, vaatwasser en vriezer aan toegevoegd.
We hebben je vraag ontvangen en willen je alvast bedanken voor het delen van je kookvraag. Ons team zal zo snel mogelijk je vraag bekijken en contact met je opnemen. In de tussentijd geven we je een paar tips:
Controleer je e-mailinbox en spamfolder voor ons antwoord.
Bekijk onze veelgestelde vragen (FAQ) voor mogelijke snelle antwoorden.
Volg ons op sociale media voor nieuws en extra kooktips.
Als je nog meer vragen hebt, aarzel dan niet om ze te stellen. We staan klaar om je te helpen!