Geen groenten, wel fruit Door voldoende vitaminen in te nemen kun je natuurlijke immuunsysteem helpen. Voor vitamines A, B6, foliumzuur (B11) en C zijn wetenschappelijke aanwijzingen dat deze stoffen de weerstand kunnen ondersteunen.
In groenten zitten een veel belangrijke voedingsstoffen, welke goed zijn voor je gezondheid. Een groot deel van deze voedingsstoffen zijn essentieel voor je lichaam, wat betekent je lichaam deze voedingsstoffen niet zelf aan kan maken. Je kunt dus simpelweg niet zonder deze nutriënten.
Minder dan 400 gram groenten en fruit (250 gram om 150 gram) per dag eten kan het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, kanker, diabetes en overgewicht vergroten.
De ene groente bevat meer voedingsstoffen dan de andere, maar die andere groente bevat dan weer net een stof dat we in de rest van onze voeding nog missen. Kortom, geen enkele vorm van voeding bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft.
Dat gezegd hebbende, is het nog steeds mogelijk om een relatief gezond dieet te hebben zonder groenten , zolang het maar een aantal andere gezonde voedingsmiddelen bevat met voedingsstoffen die de plaats kunnen innemen van de voedingsstoffen die in grote hoeveelheden in groenten voorkomen.
Omdat groente en fruit veel vezels bevatten, verwijdert uw lichaam geen gifstoffen als u deze op de lange termijn uit uw dieet schrapt. Ook worden uw bloedsuikerspiegel en eetlust niet meer gereguleerd en uiteindelijk is uw immuunsysteem niet meer in staat om uw lichaam te beschermen tegen schadelijke bacteriën.
Groenten eten levert gezondheidsvoordelen op . Mensen die fruit en groenten eten als onderdeel van een algeheel gezond dieet, lopen waarschijnlijk een lager risico op bepaalde ziekten. Groenten leveren voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid en het onderhoud van het lichaam.
De groenten die tot de nachtschade behoren zijn wel onderdeel van een gezond voedingspatroon, maar staan dus niet in onze top 10: gewone aardappel, tomaat, aubergine, paprika, chilipeper, groene peper, Spaanse peper, kruisbessen en goji-bessen.
Vanwege het hoge vezelgehalte kunnen groenten moeilijk te verteren zijn, vooral als ze rauw worden gegeten . Plantaardige voedingsstoffen zijn moeilijker voor ons om te absorberen en te gebruiken dan dierlijke voedingsstoffen. Groenten bevatten van nature voorkomende afweerstoffen die zijn ontworpen om dieren die zich eraan tegoed doen, te schaden.
Supplementen zijn niet bedoeld om uw inname van fruit en groenten te vervangen . Een onderzoek dat in 2019 in de Annals of Internal Medicine werd gepubliceerd, suggereert zelfs dat vitamines en supplementen mogelijk niet voldoende zijn om u gezond te houden. U zou uw dagelijkse voedingsinname moeten kunnen krijgen met een uitgebalanceerd dieet.
Toch heeft fastfood ook zeker zijn nadelen. Het behoort tot het meest ongezonde eten ter wereld. Bijna alles wat je kant- en klaar kan krijgen, zit vol met onnodig veel calorieën en sluipmoordenaars zoals suikers en transvetten.
Een vegetariër eet geen producten van gedode dieren, zoals vlees en vis. Een veganist gaat verder en gebruikt geen enkel dierlijk product of bijproduct. Veganisten gebruiken dus ook geen kaas, eieren, honing, melk, leer en wol. Ze letten ook meer op andere toepassingen.
Volgens Greger hebben we twee porties bladgroenten nodig per dag en hoe donkergroener ze zijn, hoe beter. Een voorbeeld hiervan is dus spinazie, maar ook rucola, bietenbladeren, boerenkool en postelein.
Volgens de Centers for Disease Control and Prevention eet slechts 9% van de Amerikaanse volwassenen de aanbevolen hoeveelheid groenten . Welke redenen u ook heeft om geen groenten te eten, er is een betere reden om ze wel te eten: groenten bieden talloze gezondheidsvoordelen.
"Het fruitdieet kent een groot risico op ondervoeding", legt ze uit. "Daarom wordt het dieet doorgaans niet aanbevolen door diëtisten, omdat het gewoonweg geen deel uitmaakt van een uitgebalanceerd voedingsplan ." Mensen wilden waarschijnlijk hele, natuurlijke voedingsmiddelen uit de aarde eten, dus kozen ze specifiek voor fruit.
Nee, als je weinig groente eet, kun je niet 'in plaats daarvan' extra fruit eten.
Nachtschadegroenten, zoals paprika's, aardappelen en aubergines , zijn controversieel, omdat velen beweren dat ze ontstekingen kunnen veroorzaken, aldus Cynthia Sass, een gediplomeerd diëtiste. Dit kan leiden tot behoorlijk ernstige complicaties op de lange termijn: hartziekten, kanker en diabetes, om er een paar te noemen.
Volwassenen krijgen het advies om dagelijks minimaal 250 gram groente per dag te eten. Als je varieert tussen de verschillende groentesoorten, krijg je alle voedingsstoffen uit groente binnen die je nodig hebt. Groente is goed voor de gezondheid.
Tot de nitraatrijke groenten behoren onder andere andijvie, bleekselderij, Chinese kool, koolrabi, paksoi, postelein, raapstelen, rode biet, sla, snijbiet, spinazie, spitskool, venkel, waterkers.
Lange termijn effecten van het niet eten van voldoende groenten kunnen zijn: Spijsverteringsproblemen, zoals constipatie . Ziekten veroorzaakt door vitamine- en mineraaltekorten, zoals scheurbuik (vitamine C-tekort), bloedingsstoornis (vitamine K-tekort), bloedarmoede (ijzertekort) en osteoporose (calciumtekort).
Nu we weten dat groenten niet de enige bron zijn van de mineralen en vitaminen die ons lichaam nodig heeft, kunnen we allemaal op een ontspannen manier en zonder schuldgevoel gezond eten.
" Constipatie is een van de eerste en meest voorkomende gevolgen van het niet eten van groenten ," legt Kelle uit. "Groene groenten zijn een uitstekende bron van vezels, dus als u die vezels nergens anders in uw dieet binnenkrijgt, zult u waarschijnlijk last krijgen van constipatie." Andere effecten zijn onder meer een verzwakt immuunsysteem - groenten zijn ...
Als je niet genoeg groenten eet, is de kans groot dat je te veel koolhydraten of vet in je dieet hebt, wat kan leiden tot een grote bloedsuikercrash na de maaltijd of je een lusteloos gevoel kan geven. Je zult waarschijnlijk last krijgen van geheugenverlies, stemmingswisselingen en vermoeidheid .
Tekort aan vitamines en mineralen
Voor maar 55 procent van de wereldbevolking is er genoeg groenten en fruit om de aanbevolen hoeveelheid van 400 gram per dag te halen.
Omdat groenten weinig calorieën bevatten en er veel voedingsstoffen in zitten, zijn er geen nadelen aan veel groenten eten.