De kwaliteit van het Argentijnse vlees is wereldberoemd. Vraag ons niet om een analyse over hoe en waarom enzo, maar de Argentijnse steaks zijn ongeëvenaard. Argentijnen eten trouwens gemiddeld per persoon maar liefst 65 kg vlees per jaar, vooral rundvlees en dan van de grill of open vuur (asado).
Er is niets zo fascinerend als de Italiaanse keuken. De Italianen weten wat het is om producten met respect te behandelen en het resultaat is de populairste keuken ter wereld. Bij Italiaanse keuken denk je meteen aan pasta, pizza, risotto, kazen, antipasti en veel meer. Het is eenvoud in zijn lekkerste vorm!
Argentijns rundvlees | Grass-Fed | Premium quality
Zuid-Amerikaans rundvlees staat bekend als het beste vlees ter wereld. Het staat bekend als mals en rijk van smaak.
Het Japanse runderras Wagyu is daar een mooi voorbeeld van. Het vlees zonder deze marbling, dus zonder vet, wordt gezien als de minste kwaliteit, het vlees met de meeste marbling, dus heel veel vet, is de beste kwaliteit en daarom het duurst. Dat maakt Wagyu heel bijzonder en daarvoor hoef je niet naar Japan.
Ierland, Portugal en Spanje consumeren het meeste vlees. Deze drie landen aten in 2023 meer dan 80 kilo vlees per persoon. Daarna komen Denemarken, Litouwen en Frankrijk met meer dan 70 kilo per persoon. Nederland had in 2023 een vleesconsumptie van 61 kilo per persoon en is daarmee heel gemiddeld.
Wereldwijd is de gemiddelde vleesconsumptie per hoofd van de bevolking de afgelopen 50 jaar met ongeveer 20 kg toegenomen. Spanjaarden staan bovenaan de top van vleesconsumptie in Europa met 94,04 kg per jaar.
Eet geen vlees (rund, varken, schaap of kip) in China, Mexico, Guatemala of Thailand.
Argentijns rundvlees wordt algemeen beschouwd als het beste rundvlees ter wereld. De landbouwmethoden waarbij met gras wordt gevoerd en hormoonvrij worden gewerkt, resulteren in magerder, gezonder en smaakvoller vlees.
Argentinië : een rundvleesparadijs
Het is geen geheim dat de Argentijnse keuken draait om rundvlees, en dat is niet voor niets. Het met gras gevoede, vrij rondlopende vee van Argentinië staat wereldwijd bekend om zijn malsheid en diepe smaak. Gecombineerd met de eeuwenoude traditie van asado (Argentijnse barbecue) is het een must-try-ervaring.
We eten het meest varkensvlees met zo'n 18,5 kilo per jaar. Kippenvlees is een goede tweede met 11,5 kilo. Rund was goed voor 8 kilo per jaar. Andere vleessoorten zoals kalfs-, geiten-, schapen- en paardenvlees zijn minder populair: samen zijn ze goed voor ruim 1 kilo per persoon per jaar.
Bewerkt (rood) vlees is over het algemeen ongezonder dan onbewerkt (rood) vlees. Tijdens de bewerking wordt namelijk vaak veel zout toegevoegd. Daarnaast kunnen door de bewerking van deze vleeswaren kankerverwekkende stoffen ontstaan. Deze stoffen kunnen cellen beschadigen in ons lichaam, wat tot kanker kan leiden.
Lam en geit : traditionele lekkernijen onder geconsumeerd dierlijk vlees. Geniet van de sappige smaken van lam en geit, waar deze traditionele lekkernijen uw smaakpapillen naar nieuwe hoogten van culinaire extase zullen vervoeren. Lam en geit hebben een immense culturele betekenis in traditionele keukens over de hele wereld.
Wagyu vlees kopen
Door de populariteit en zeldzaamheid van het ras is Wagyu misschien wel het duurste vlees ter wereld. Wagyu is zo zeldzaam omdat de Wagyu bloedlijnen nauw bewaakt worden. Er zijn buiten Japan maar weinig boeren die de koeien houden.
Italië is het nummer één land met het beste eten ter wereld. Het is moeilijk om over Italiaans eten te praten, het is makkelijker om ervan te genieten. De originele tinten van de Italiaanse keuken – groen, rood en geel – zorgen altijd voor een heerlijke mix van smaak en aroma.
Zo zet CNN Griekenland op de eerste plaats van gezondste keukens ter wereld. De voornaamste redenen voor de gezonde Grieken: olijfolie in plaats van boter en vis in plaats van vlees.
Beste keukens ter wereld 2023-2024
Uit een onderzoek is gebleken dat de Italiaanse en Japanse keukens in 2023/2024 tot de beste ter wereld zijn verkozen.
Australiërs zijn de grootste vleeseters ter wereld met 111,5 kilo (bruto*) per persoon. Zij worden gevolgd door Nieuw-Zeelanders, Oostenrijkers en Argentijnen. Nederlanders zijn bescheidener en zitten gemiddeld op zo'n 85,50 kg (bruto*) vlees.
Geschiedenis van de Argentijnse biefstuk
Van Buenos Aires tot Patagonië, Argentijns rundvlees heeft een reputatie voor zijn smaak en malsheid die geen enkel ander land kan evenaren. Argentijns rundvlees onderscheidt zich van ander rundvlees door zijn karakteristieke smaak vanwege de hoogwaardige stukken vlees en de smaakvolle laag vet waar het om bekend staat.
Bij elke koe is de haas – ook wel de ossenhaas – het meest malse en meest geprezen onderdeel. Dit is omdat de haas een spier is die de koe niet gebruikt. Het vlees heeft daardoor vrijwel geen zogenaamd bindweefsel en een heel fijne structuur wat het zeer mals maakt.
Er is inmiddels voldoende wetenschappelijk bewijs voor de relatie tussen het eten van veel rood vlees en vooral bewerkt vlees, en het risico op bepaalde soorten kanker (waaronder darmkanker), het risico op diabetes type 2 en op beroerte. Lees meer over wat een risico op ziekten inhoudt.
De beste biefstuk ter wereld – 200 jaar toewijding
Hoogwaardig Australisch rundvlees heeft een lange geschiedenis, al meer dan 200 jaar is het een belangrijk onderdeel van de Australische cultuur en erfgoed. Australisch rundvlees staat bekend om zijn hoge kwaliteit en wordt beschouwd als het beste ter wereld .
Voor kip en vlees zoals gehakt, hamburgers en worst geldt: verhit het door en door voordat je het opeet. Daarmee voorkom je een voedselinfectie. Een uitzondering: vlees uit 1 stuk van runderen en varkens (varkenshaas, biefstuk, rosbief) kun je rosé eten. Maar ook bij dit vlees is doorbakken de meest veilige keuze.
India - 3 kg per hoofd van de bevolking
India, met een verbazingwekkende 1,3 miljard inwoners, is het op één na meest bevolkte land ter wereld en heeft de eer om het minste vlees per hoofd van de bevolking te consumeren. Met zijn duizelingwekkende bevolking is dit nog opvallender, en met slechts 3 kg vlees per hoofd van de bevolking per jaar, eet geen enkel ander land minder.
Bahrein duikt met een gemiddelde consumptie van 4.012 calorieën per dag op de eerste plaats op. Het is een kleine eilandstaat die bestaat uit 33 eilanden, gelegen voor de kust van Saoedi-Arabië.