Melk of yoghurt kan dienen als een uitstekend alternatief voor het ei in het paneren. Dompel je voedsel eerst onder in melk of yoghurt en zorg ervoor dat het goed bedekt is. Vervolgens rol je het door de paneermeel om een knapperige korst te creëren.
Haal wat je wilt paneren eerst door bloem (klop overtollige bloem eraf), dan door losgeklopt ei en vervolgens door paneermeel. De bloem zorgt ervoor dat er meer ei aan het vlees blijft plakken, het ei maakt dat er meer paneermeel blijft zitten.
Het typische driestappenproces is bloem, eieren en dan paneermeel. In plaats van het ei raadt Moskowitz een mengsel van maizena en water aan, dat, wanneer het door elkaar geroerd wordt, een brij vormt. Het is ook een effectieve lijm, en u zult misschien zelfs merken dat uw kip parm knapperiger is.
Zorg ervoor dat je de essentiële elementen van een goede kruimel hebt: eerst bloem, dan een eimengsel (dit kan een combinatie zijn van bijvoorbeeld ei en melk) en tot slot je kruimels .
Krokant korstje
Dit doen we door het paneermeel over het gerecht te verdelen en een aantal blokjes boter toe te voegen. Vervolgens gaat de schaal de oven in tot er een mooie, krokante korst ontstaat.
Hoe kun je panko vervangen? Je kunt het ingrediënt vrijwel altijd vervangen door gewoon paneermeel, maar let op: het resultaat zal afwijken. Alleen panko geeft je gerechten dat lichte, crunchy jasje.
Een van de makkelijkste manieren om ingrediënten een krokant korstje te geven is paneren. Standaard paneren doe je door bijvoorbeeld vlees, vis of groente eerst te bestuiven met bloem, het door een losgeklopt ei of een beslagje te halen en dan te wentelen door paneermeel.
Vlees is niet goed droog
Als het vlees nat is, wordt de bloem klef. In dat geval blijft de paneermeel niet goed plakken en kan eraf vallen bij het frituren. Daarom moet je wat keukenpapier pakken en het vlees aan alle kanten droogdeppen.
Ja, je kunt melk gebruiken in plaats van eieren, zolang je de schnitzels eerst in een laagje bloem wentelt . De combinatie van bloem en melk zorgt voor een plakkerige laag waaraan broodkruimels kunnen blijven plakken.
Leg op een groot bord en zet 30 minuten in de koelkast om te rusten . Dit zal helpen om het kruimelmengsel licht te laten drogen en beter aan de kip te laten hechten.
Je kunt paneermeel zelf maken door twee stukken beschuit tegen elkaar te wrijven of droog brood fijn te wrijven. Als alternatief zou je ook verkruimelde cornflakes of walnoten kunnen gebruiken. Het wordt gebruikt om voedsel te voorzien van een krokant laagje, ook word het soms gebruikt om kwetsbaar eten te beschermen.
Melk of yoghurt kan dienen als een uitstekend alternatief voor het ei in het paneren. Dompel je voedsel eerst onder in melk of yoghurt en zorg ervoor dat het goed bedekt is. Vervolgens rol je het door de paneermeel om een knapperige korst te creëren.
Eén ei kun je vervangen door 50 gram appelmoes of een halve, liefst goed rijpe, gepureerde banaan. In hartige gerechten kun je in plaats van één ei 50 gram tomatenpuree, aardappelpuree of pompoenpuree gebruiken, maar ook 2 eetlepels maïzena, aardappelzetmeel of kikkererwtenmeel gemengd met 2 eetlepels water.
De grootste boosdoener voor paneermeel dat niet blijft plakken is vlees dat te nat is. Probeer de steaks droog te deppen met keukenpapier voordat je ze in het eimengsel doopt. Door een beetje Parmezaanse kaas aan het mengsel toe te voegen, blijft het paneermeel beter plakken en valt het niet van de steaks af .
Doop de met bloem bedekte kip in de geklopte eieren, zorg ervoor dat deze volledig bedekt is. Bedek de kip grondig met het gekruide broodkruimmengsel, druk zachtjes aan om de kruimels aan de kip te laten plakken . Herhaal dit met de overige stukken kip. Zorg ervoor dat u dit doet voordat u de olie verhit.
Panko vs paneermeel
In principe kun je paneermeel altijd vervangen door panko en vice versa. Panko heeft een krokantere en luchtigere structuur dan normaal paneermeel. Ook smaakt het iets zoeter. Panko koop je tegenwoordig gewoon in de supermarkt bij het Aziatische schap.
Je kunt ook melk of yoghurt proberen. Voor dikkere coatings (zoals panko of broodkruimels) kun je de vis eerst met bloem bestrooien. Zodra de met bloem bestrooide vis in de boter of melk is gedoopt, wordt hij een beetje gomachtig en blijft de coating beter plakken.
Gebruik melk als bindmiddel voor broodstengels . Voeg de tenders toe aan de kom met broodkruimels, één of slechts een paar tegelijk, en dep ze goed om. Schud de extra kruimels van elk stuk kip af voordat u ze voorzichtig in de pan legt. Bak 3 of 4 kiptenders tegelijk, maar zorg ervoor dat de pan niet te vol zit.
Paneermeelcoating – Eivervangers
Melk, room, yoghurt of gecondenseerde melk kunnen allemaal worden gebruikt . Je kunt ook proberen een dunne pasta te maken van bloem, zout, peper en water. Het doel van het ei is niet alleen om vocht toe te voegen, maar ook om het item te binden met het broodkruim.
Leg het vlees op een schaal, dek af en zet het een uur in de koelkast . Dit is extreem belangrijk omdat het de bloem plakkerig maakt en aan het vlees hecht.
Haal de kipfilets een paar tegelijk uit de marinade en gooi ze in het paneermeelmengsel . Zorg ervoor dat je de kip stevig in het paneermeel drukt, zodat er klontjes aan het vlees blijven plakken. (Het is een rommelig klusje: gebruik één hand om de natte kipfilets uit de zak te halen en de andere om het paneermeel erin te gooien.)
De juiste temperatuur is een must . Het bereik moet def tussen 350-375 zijn. Lager dan dat en het beslag zal zich verspreiden, en hoger dan dat kan het beslag blijven plakken, maar het zal eruit zien als toast in plaats van vis.
Eigenlijk kan je bijna alles gebruiken wat een beetje dezelfde structuur als paneermeel heeft, zolang het maar niet te uitgesproken is qua smaak. Dus gemalen haver of zelfs sojavlokken zijn een optie. Uitproberen is de boodschap!
Je kunt ook een lekker korstje op kip krijgen door het in de oven te zetten: volg je recept, of verwarm de oven tot tussen 400° en 450°F, plaats een rek in het bovenste derde deel (het heetste deel) van de oven, en schuif een pan met stukjes kip erin, met de velkant naar boven . Het vel zal knapperig zijn tegen de tijd dat de kip gaar is.
Paneermeel is een bijproduct uit de beschuit-industrie, in de vorm van fijne kruimels. Het kan ook worden gemaakt door twee beschuiten tegen elkaar te wrijven of droog brood fijn te wrijven. Paneermeel wordt voor twee doeleinden gebruikt.