Je kan (een restje) kokosmelk zonder probleem invriezen (2 tot 3 maand) in een afgesloten vriesdoos.
Kokosmelk is vaak alleen verkrijgbaar in wat grotere blikjes of pakjes, maar soms heb je maar een klein beetje nodig. De rest kun je heel goed invriezen en (in delen) later weer gebruiken.
Door de soep na het ontdooien flink te kloppen (of opnieuw te mixen) kan de vloeistof weer emulgeren. Soepen met kokosmelk kunnen prima worden ingevroren en ontdooid ! Vraagt uw recept om verse kruiden toe te voegen aan het einde? Vries in zonder, en voeg verse kruiden toe wanneer u ontdooit en opwarmt.
Je kunt niet zomaar alles invriezen. Zo kunnen ook sommige soepen niet tegen de vrieskou. Soep met zuivel wordt er bijvoorbeeld niet beter op. Room, melk en kaas schiften namelijk bij het ontdooien.
Je kan (een restje) kokosmelk zonder probleem invriezen (2 tot 3 maand) in een afgesloten vriesdoos.
Is de soep na 2 dagen koelkast nog niet op? Wacht met weggooien! Hij kan nog prima door naar vervolgstation vriezer. Verse soep blijft 3 maanden goed bij een temperatuur van -18 °C.
Soepen die verrijkt zijn met melk, room of kaas zijn rijk en vullend, maar als u zuivelproducten invriest en opnieuw opwarmt, kunnen ze schiften en korrelig worden .
Als kokosmelk in een currysaus wordt gebruikt, kan de saus over het algemeen zonder al te veel problemen worden ingevroren, omdat de andere ingrediënten de melk enigszins stabiliseren. Er bestaat echter altijd een risico dat de melk bij het ontdooien licht schift. Dit risico neemt toe als de kokosmelk een groot deel van de ingrediënten in de saus uitmaakt en ook als ...
De soep kan uiteraard ook in een pannetje worden opgewarmd.
Kan ik Silk-producten invriezen? Wij raden het af . Hoewel invriezen geen invloed heeft op de veiligheid of voedingswaarde, verandert de textuur van Silk-producten wanneer ze worden ontdooid. Silk-dranken presteren echter goed in bevroren dessertrecepten.
Eenmaal geopend, is het het beste om het ongebruikte restant van de kokosmelk in een ander afsluitbaar bakje in de koelkast te bewaren en het zo snel mogelijk op te gebruiken. Een vieze geur, een blikkerige smaak en/of een grijzige verkleuring zijn indicatoren dat de kokosmelk over de datum is of niet meer goed is.
Is kokosmelk gezond? Jazeker! Kokosmelk zit boordevol vitaminen en mineralen en is licht verteerbaar. Het bevat uitsluitend gezonde vetten en is daarmee een prima alternatief voor koemelk.
Het Voedingscentrum adviseert om kokosmelk na openen, maximaal 4 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer te bewaren. Bewaar de restjes kokosmelk niet in het blik zelf maar giet het in een afsluitbaar bakje. Het blik is namelijk lastig af te sluiten waardoor het minder lang houdbaar blijft.
Echt waar! Deze ingrediënten kunnen heel goed worden ingevroren en kunnen tot wel 3 maanden in de vriezer worden bewaard! Laat het mengsel op kamertemperatuur komen voordat u het in diepvrieszakjes van een pintformaat of in diepvriesbestendige glazen bakjes doet. Probeer zoveel mogelijk lucht uit de zakjes te krijgen voordat u ze afsluit.
Kokosmelk kun je, na openen, maximaal 4 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren. Kokoscrème (santen) kun je, na openen, maximaal 1 maand in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren. Kokosvet kun je, na openen, nog 3 tot 6 maanden buiten de koelkast bewaren.
Je kunt curry na het afkoelen 2 dagen bewaren in de koelkast, in een goed afgesloten bak. In de vriezer is curry 3 maanden houdbaar. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in de bak, zodat de curry bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbak barst.
SOEP BEWAREN IN DE DIEPVRIES
Door de soep in porties in te vriezen, kun je de meeste soepen tot wel 3 maanden bewaren. Vergeet niet om de soep wederom eerst volledig af te laten koelen voordat je deze in de vriezer zet. Door de soep goed in te vriezen, kun je op elk moment genieten van een heerlijke kom soep!
Soep met melk of room invriezen.
Hoewel niet-zuivelmelk zoals kokosmelk iets beter blijft, zullen soepen die ermee zijn ingevroren ook niet hetzelfde zijn als ze worden ontdooid. Volg deze tip: Houd alle zuivel- of niet-zuivelmelk of room achter als u een soep invriest die erom vraagt .
Volgens experts is aardappelsoep niet goed in te vriezen . Soepen met aardappelen invriezen kan droog worden, omdat aardappelen vocht opzuigen en de neiging hebben korrelig te worden bij het ontdooien. Bovendien kunnen soepen op basis van zuivelproducten schiften en hun romige consistentie verliezen. Al met al is aardappelsoep er een om direct van te genieten.
Om te vermijden dat de room gaat schiften wanneer je de soep weer ontdooit en terug aan de kook brengt kan je de soep beter maken zonder de room toe te voegen en dan invriezen. Dan voeg je gewoon wat room toe wanneer je de soep terug opwarmt.
Soep kun je nog 2 dagen bewaren in de koelkast.
Wij hanteren altijd de horecaregel: vandaag gemaakt, overmorgen weg. Heb je op dinsdag soep gemaakt, dan mag je het tot en met donderdag nog eten.
Als je soep wilt bewaren na bereiding, laat hem dan snel afkoelen (zet de pan bijvoorbeeld in een bak koud water of ijs) en zet deze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Ik heb vandaag soep gemaakt (pastinaaksoep) en wat over is, blijft gewoon in de pan en wordt morgen weer opgewarmd. Dat kan net zo goed als er kokosmelk in zit. Heb ik ook al vaker gedaan en de soep wordt er niet anders op.
Eten dat nog niet is afgekoeld zorgt ervoor dat de temperatuur in de koelkast stijgt. Hierdoor wordt de kans op te veel bacteriën vergroot en gaat de kwaliteit van de andere producten in je koelkast achteruit. Laat je warme eten dus een half uurtje afkoelen op het aanrecht en zet het dan alsnog koud.