De grootte van een portie kan verschillen van persoon tot persoon. De ene verstaat onder een portie groenten bijvoorbeeld twee schijfjes tomaat en een blaadje sla, terwijl een ander een rijkelijk gevuld bord voor ogen heeft. Een stukje vlees is voor de een minstens 200 g en voor de ander misschien slechts 50 g.
Je handpalm of je vuist als richtlijn is vaak een hele goede. Handen heb je namelijk altijd bij je. Zo kun je dus overal heel gemakkelijk de juiste portiegrootte inschatten. Een portie vlees van ongeveer 100 gram is de grootte van je handpalm (dus zonder vingers) of van een kaartspel, dat in je handpalm past.
Hoeveel gram bevat een portie? Een gemiddelde maaltijd bevat bij de maaltijdservice tussen de 450 en 500 gram eten, een kleine maaltijd gemiddeld zo'n 350 gram en een grote portie zo'n 650 gram. Daarbij is het belangrijk te vermelden dat er minimaal 30% groente in de maaltijden zit.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
Als je niet thuis eet, of geen weegschaal hebt, houd dan de volgende richtlijnen aan: Je vuist is ongeveer even groot als 120 gram gekookte pasta, rijst of groenten. Je duim (van de onderkant tot het topje) is even groot als 30 gram kaas.
Je vuist is ongeveer even groot als 1 kopje fruit of pasta. Je duim (van top tot basis) is zo groot als 1 ounce vlees of kaas. Je handpalm (minus vingers) is gelijk aan 3 ounce vlees, vis of gevogelte. Je holle hand is gelijk aan 1 tot 3 ounce noten of pretzels.
Een portie van 1 kopje (250 ml) gekookte, gewone pasta kan ongeveer 5 punten zijn , terwijl volkoren 0 punten kan zijn, afhankelijk van uw plan. U kunt het beste kiezen voor de volkorenoptie, omdat onderzoek heeft aangetoond dat een uitgebalanceerd dieet rijk aan volkoren granen kan helpen bij gewichtsverlies en het behouden van een gezond lichaamsgewicht.
Een portie is de hoeveelheid van een voedingsmiddel dat men op een bepaald moment kiest om te eten.
De term 'portie' wordt vaak gebruikt om aan te geven hoeveel je van iets kan of mag eten. Je spreekt dan vaak over een portiegrootte. Het blijkt echter dat mensen van deze porties, de daadwerkelijk hoeveelheid vaak te hoog of te laag inschatten.
Een gemiddelde portie soep is 250 ml, maar daarbij is het afhankelijk van de gang. Als voor- of tussengerecht bij een meergangendiner is 150 à 200 ml soep genoeg. Maak je een maaltijdsoep, neem dan 500 ml soep per persoon of iets minder als de soep goed gevuld is.
Een gebalde vuist is ongeveer 1 kopje — en dat is de hoeveelheid die experts aanbevelen voor een portie pasta, rijst, ontbijtgranen, groenten en fruit. Een portie vlees moet ongeveer zo groot zijn als uw handpalm. Beperk de hoeveelheid toegevoegde vetten (zoals boter, mayonaise of saladedressing) tot de grootte van de bovenkant van uw duim.
Rundvlees: Reken op ongeveer 175-200 gram per persoon voor biefstukken en 200-250 gram voor gehakt. Varkensvlees: Voor varkensvlees kun je uitgaan van 175-200 gram per persoon voor karbonades en 200-250 gram voor varkenshaas.
Een portie is hoeveel voedsel u besluit te eten in één keer , of dat nu in een restaurant is, uit een pakje of thuis. Een portie, of portiegrootte, is de hoeveelheid voedsel die vermeld staat op het Nutrition Facts-label van een product, of op het voedseletiket (zie Afbeelding 1 hieronder).
nieuws Volgens de aanbevelingen voor een gezonde voeding zouden we dagelijks minstens 2 porties groenten en 2 à 3 stukken/porties fruit moeten eten. Een portie betekent ongeveer 100 g.
Dit is de hoeveelheid voedsel die doorgaans in één keer wordt gegeten . De grootte is in een standaard huishoudelijke meting, zoals stukken, kopjes of ounces. Een portie kan bijvoorbeeld 7 chips of 1 kopje ontbijtgranen zijn. De portiegrootte is een belangrijke factor in uw dieet.
zelfstandig naamwoord. een deel van een geheel; fractie . een deel dat is toegewezen aan of behoort tot een persoon of groep. een hoeveelheid voedsel die aan één persoon wordt geserveerd; helpen.
deel is een algemene term die van toepassing is wanneer onbepaaldheid vereist is. deel impliceert een toegewezen of toegekend deel .
Voor aardappelen zijn specifieke soorten en vormen van aardappelen "gratis" zolang ze maar zonder vet worden gekookt . Weight Watchers noemt specifiek deze vormen: baby, gebakken, fingerling, bevroren, Idaho, nieuw, ovengeroosterde wedges, puree, paars, rood, wit, geel en Yukon gold.
Zet jij vanavond een lekkere pasta op tafel? Ga dan bij een hoofdgerecht voor volwassenen uit van 100 tot 125 gram ongekookte, gedroogde pasta per persoon. Voor kleinere eters, kinderen of voorgerechten kun je uitgaan van 80 gram. Is een pastagerecht rijk gevuld met andere ingrediënten?
Laad een gepofte aardappel op en geniet van een stevige, gezonde maaltijd. Begin met een kleine gepofte aardappel ( waarde 4 SmartPoints ), laad hem dan op met een van deze toppings ter waarde van 0 SmartPoints en geniet van een stevige, gezonde maaltijd.
Je begint per dag standaard met 29 punten. Een man mag er hier 6 punten bij tellen. Per 5 kilo die je boven de 80 kilo weegt, mag je 2 extra punten bij je dagtotaal tellen.
Gezond afvallen bestaat volgens WeightWatchers uit vier pijlers: voeding, beweging, slaap en mindset. Met WeightWatchers kun je ongeveer 1 kilo per week afvallen.
Je hoeft niet te wegen of te meten.