Kaas bewaren in aluminiumfolie of huishoudfolie doe je beter niet, want die verhinderen dat de kaas kan ademen. Bakpapier gaat overtollig vocht tegen en voorkomt zo schimmelvorming. Net als alle zuivelproducten neemt kaas gemakkelijk geurtjes op, bijvoorbeeld van andere producten in de koelkast.
Regel één: gebruik vooral geen plasticfolie. Kaas moet kunnen ademen, en dat verhindert folie net. Gebruik liever bakpapier of speciaal kaaspapier (dat je in de gespecialiseerde handel kunt kopen). Vouw het papier zo strak mogelijk rond je restje kaas en maak het uiteinde vast met een stukje doorzichtige tape.
Je kunt het stuk in z'n geheel, in plakjes of geraspt invriezen. Bewaar de kaas dan wederom in een luchtdicht vershoudbakje. Als je plakjes kaas gaat invriezen, kan je het beste tussen ieder plakje een stukje bakpapier doen zodat je het makkelijk van elkaar af kan halen.
Gebruik kaaspapier
Dit papier is speciaal ontworpen om de kaas fris te houden. Het biedt de juiste hoeveelheid ademruimte en beschermt tegen uitdroging. Wikkel de kaas in kaaspapier en bewaar hem vervolgens in een luchtdichte container of zak in de koelkast.
Bakpapier heeft vaak een coating van siliconen of PFAS. Deze stoffen zorgen ervoor dat het bakpapier water- of vetafstotend is, zodat het eten niet blijft plakken en baksels makkelijk van het bakpapier loskomen. Bakpapier met siliconen is waterafstotend, maar niet vetafstotend.
U kunt bovendien voorkomen dat het deeg aan het bakpapier blijft plakken door het papier licht te bestrooien met maïzena of bloem .
Als je bakpapier plakt, komt dat doordat je een inferieur merk gebruikt . Reynolds merk werkt altijd voor mij. Ik heb ooit een goedkoper bakpapier gekocht en alles plakte eraan. Ik gebruik alleen Reynolds merk – het plakt nooit.
Wikkel je kaas in, maar gebruik geen plastic
Er is speciaal kaaspapier te koop, maar slager- of bakpapier werkt net zo goed . Een van de twee belangrijkste doelen bij het inpakken en bewaren van kaas is om een beetje luchtstroom toe te staan, zodat uw luxe kaas nog steeds kan ademen.
Voordat u kaas bewaart, moet u het inpakken. Plasticfolie is uit den boze — kaas in plasticfolie wikkelen zorgt er alleen maar voor dat het sneller bederft. Kies in plaats daarvan voor bakpapier of vetvrij papier, waardoor de kaas kan ademen en extra vocht wordt voorkomen .
Het beste materiaal om kaas in te bewaren is kaaspapier of een kaasdoos, zoals een Tupperware doos. Het is belangrijk dat je in beide gevallen ervoor zorgt dat er geen lucht bij de kaas komt. Het allerbeste is wel kaaspapier. Dan houd je de kaas het smedigst.
Wij raden aan om de kaas in vetvrij kaaspapier te wikkelen. De binnenkant van dit papier bestaat uit vershoudfolie, waardoor het niet uitdroogt. Een kaasdoos of een Tupperware bak zijn ook manieren om het natuurproduct te bewaren, maar bij kaaspapier blijft de kaas het meest smeuïg en smaakvol wat ons betreft.
Smeltkaas: Smeltkaas, zoals Amerikaanse kaas en kaasplakken, moet in de originele verpakking worden bewaard of in plasticfolie of aluminiumfolie worden gewikkeld . Bewaar in de koelkast en consumeer binnen een week na opening.
De beste manier om kaas vers en schimmelvrij te houden is door kaaspapier, bakpapier of een kaaszak te gebruiken . Deze wikkels zorgen ervoor dat de kaas kan "ademen", maar voorkomen dat er ongewenste lucht in de kaas komt. Gebruik nooit plasticfolie. Het verstikt de kaas, waardoor deze vocht vasthoudt en smaak verliest.
Kaas bewaren in aluminiumfolie of huishoudfolie doe je beter niet, want die verhinderen dat de kaas kan ademen. Bakpapier gaat overtollig vocht tegen en voorkomt zo schimmelvorming. Net als alle zuivelproducten neemt kaas gemakkelijk geurtjes op, bijvoorbeeld van andere producten in de koelkast.
Het papier dat de meeste retailers gebruiken om kaas in te pakken is slagers- of diepvriespapier , zegt Goldman. Het probleem: die papieren "zijn niet ontworpen om de luchtvochtigheid te reguleren of zuurstofuitwisseling mogelijk te maken, wat beide cruciaal is voor het goed bewaren van kaas", zegt hij. Formaticum-papier en andere soortgelijke papieren zijn gemaakt om die taak te doen.
De houdbaarheid van kaas verscheelt per type kaas. Harde kazen zijn het langst houdbaar, namelijk zo'n 3 maanden mits u ze u ze in de koelkast bewaard. Geopend zijn harde kazen ongeveer 2 weken houdbaar. Half harde zijn in de koelkast 2 maanden houdbaar en geopend 2 weken.
U kunt de kaas ook in bakpapier of slagerpapier wikkelen . Wikkel het vervolgens losjes in een Ziploc-zak. Controleer voordat u de rits sluit of er nog wat lucht in de zak zit, zodat uw kaas voldoende zuurstof en vochtigheid heeft.
Koken & etenGroente grillen zonder aangekoekte bakplaat: velletje bakpapier, oven aan en gaan. Maar bakpapier kan een kleine hoeveelheid PFAS bevatten. Deze chemische stoffen breken vrijwel niet af in het milieu en zijn schadelijk voor de gezondheid.
Aluminiumfolie heeft allerlei toepassingen in de keuken, maar het is niet de beste manier om kaas te bewaren . Net als plasticfolie is het een vrij slappe barrière als het gaat om het vers houden van kaas — en het weghouden van droogte, overtollig vocht, schimmel en nare smaken van uw kaas.
Kaas in vetvrij papier wikkelen helpt om de smaak vast te houden en vocht vast te houden . Het papier beschermt ook tegen bacteriën en schimmels, terwijl het ruimte laat voor uw kaas om te ademen.
Waarom doen ze bakpapier tussen plakjes kaas? Ze doen het bakpapier erin zodat de plakjes makkelijker uit elkaar te pellen zijn. Vooral als de kaas op kamertemperatuur is.
Snijd met een mes of ronde taartvorm. Vouw het voorgesneden bakpapier over de achterkant van een schoon mes en leg het in de taart waar de sneden zijn . Het mes glijdt eruit.
Bakpapier is de multifunctionele keukenhulp die voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Het heeft een antiaanbaklaag die voorkomt dat voedsel blijft plakken . Ze zijn ook zeer hittebestendig en kunnen worden gebruikt bij temperaturen tot 220°C.
Door het vocht wordt het bakpapier soepeler en blijft het mogelijk beter aan de binnenkant van de pan plakken. Zo blijft het bakpapier op zijn plek terwijl u het beslag of andere natte ingrediënten erin giet.
Bekleed de bodem van je pan met antiaanbakpapier en smeer de zijkanten van de pan in met antiaanbakspray . Sommige mensen zijn voorstander van het inspuiten van de bodem van de pan met antiaanbakspray voordat ze het bakpapier toevoegen, en spuiten het bakpapier dan ook in; als je meer houdt van een "riem en bretels"-aanpak, voel je dan vrij om dit te doen.