Leonidas pralines met alcohol of roomboter bewaar of eet je het best koel (recht uit de koelkast). Onze pure pralines, onze pralines met vullingen van praliné, ganache, room, likeurcrèmes of marsepein en onze truffels worden het best bewaard op een temperatuur tussen 15 en 18°C.
Stop ze in een luchtdichte doos in metaal of plastic. Zet de doos vervolgens in een koele afgesloten ruimte, zoals een kast of rek in de gang of de kelder. Eet je Leonidas-pralines in elk geval binnen enkele weken op en bewaar ze nooit langer dan drie maanden.
Leonidas chocolade moet worden bewaard tussen 15 - 18C (kamertemperatuur) in een droge ruimte die vrij is van geuren en ver weg van warmtebronnen zoals zonlicht. Wij garanderen onze chocolade gedurende 30 dagen vanaf de datum van verzending.
Bewaar je chocolade op een donkere en droge plek
Het is inmiddels duidelijk dat chocola onder normale omstandigheden beter niet in de koelkast, in de badkamer of in de buurt van kaas, vlees en vis kan worden bewaard. Kies liever voor een plek waar het donker en droog is.
Eet uw Leonidas-chocolaatjes altijd binnen een paar weken na aankoop op en bewaar ze nooit langer dan 3 maanden, omdat de smaak en geur dan achteruitgaan.
Chocola is namelijk een voedingsmiddel dat niet snel bederft. Het is daarom vaak langer houdbaar dan deze datum. Het kan wel zo zijn dat de smaak, kleur, geur of kwaliteit van het product achteruitgaat, maar je kunt het zonder gevaar voor je gezondheid eten.
NIET IN DE KOELKAST BEWAREN !
Chocolade absorbeert gemakkelijk geuren van alles wat zich in de koelkast bevindt (Roquefortkaas, lamscurry, u begrijpt het idee).
Of u nu alleen gourmettruffels eet of chocolade eet die voor u wordt neergezet, bewaar chocolade alstublieft niet in de koelkast . Dit komt omdat chocolade gemakkelijk de geuren absorbeert van alles wat het in de buurt van de koelkast legt, wat een schadelijk effect kan hebben op de smaak.
Bewaar je chocolade dus liever niet in de koelkast, en niet in de zon. Heb je een koele plek in huis dan zal die meestal prima voldoen. Maar warmt je hele huis tijdens een hete zomerdag op tot 25-30 graden dan kun je de chocolade toch beter in de koelkast leggen. Zorg dan wel voor een luchtdichte verpakking.
De beste plek om chocolade te bewaren is in een koele, droge en donkere omgeving, zoals een voorraadkast of keukenkastje . Je wilt het bewaren uit de buurt van hitte, vocht en licht. Chocolade gedijt bij kamertemperatuur en lage luchtvochtigheidsniveaus, idealiter tussen 65 en 68 graden Fahrenheit, en minder dan 55 procent luchtvochtigheid.
Bewaar chocolade op de koelste plek in het huis. Dat kan bijvoorbeeld een donkere gang zijn of in de garage. Achterin de onderste keukenla is het vaak ook al wat koeler. De kelder is een ideale plek om chocolade te bewaren, maar dan alleen als de ruimte droog is en niet muf ruikt.
Leonidas chocolade wordt gemaakt in België . Onze Meester Chocolatiers gebruiken alleen de beste ingrediënten, behandelen ze met liefdevolle zorg en met respect voor traditie.
De chocola van Leonidas is 100% halal.
Chocolade moet altijd droog bewaard worden, tussen de 15° en 18° C. Dat is precies hoe wij al onze LEONIDAS chocolade bewaren, zodat ze in de best mogelijke conditie bij u aankomen.
Failliete bonbonwinkels Leonidas worden overgenomen door Coco & Sebas. Zestien bonbonwinkels van Leonidas krijgen een doorstart na een overname door de Brabantse chocolademaker Coco & Sebas. De winkels in grote binnensteden, op Schiphol en op NS-stations gaan straks weer open onder een andere naam.
Tijdens een recente merkenstudie waaraan 20.000 Belgen deelnamen, kwam Leonidas als absolute winnaar uit de bus in de categorie chocolade.
De beste manier om je cannabischocolade vers te houden is om het in folie te wikkelen, in een luchtdichte container te doen en het op een droge, koele, donkere plek te bewaren, zoals je voorraadkast of koelkast. Een koelkast is de beste optie om te voorkomen dat chocolade zacht wordt of smelt bij kamertemperatuur .
Hoelang kan ik Leonidas pralines bewaren? Om een unieke smaak te waarborgen, moeten de Leonidas pralines worden verbruikt binnen acht dagen na de aankoopdatum. Ook de chocoladetabletten van Leonidas moeten binnen zes maanden worden verbruikt om de kwaliteit en authenticiteit van de echte chocoladesmaak te waarborgen.
Bewaar chocolade altijd op een koele, droge plaats, bij voorkeur bij een temperatuur tussen de 15 en 18 graden Celsius. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, vocht en warmte, omdat deze factoren de kwaliteit van de chocolade kunnen aantasten en ervoor kunnen zorgen dat het sneller bederft.
Waar u uw chocolade ook bewaart, de enige plek waar u het nooit moet bewaren, is de koelkast . Lees verder om erachter te komen waarom. Uien, knoflook, avocado's, tomaten, jam en saladedressings, slechts een paar van de dingen die niet goed in de koelkast passen. Net als chocolade.
Over het algemeen kan het koelen van chocolade de houdbaarheid met ten minste 25% verlengen, terwijl het invriezen de houdbaarheid met 50% of meer kan verlengen . Doe de originele doos in een stevige plastic diepvrieszak, sluit deze goed af en bewaar deze vervolgens tot een jaar in de koelkast, of vries deze tot 18 maanden in voor de beste kwaliteit.
Als chocolade in de koelkast wordt bewaard, kan de vochtigheid in de koelkast leiden tot 'suikerbloei'. Hierbij komen suikerkristallen naar de oppervlakte en wordt de gladde afwerking van de chocolade aangetast .
Je chocoladereep of bakchocolade mag niet "ruïneren" als je het in de koelkast zet. Het is nog steeds eetbaar en het zal niet "bederven" alleen omdat het gekoeld is . Je moet echter weten dat het koelen ervan de smaak en textuur van zelfs de hoogste kwaliteit chocolade zal veranderen.
Koel, maar niet koud
Chocolade moet worden bewaard bij koele, maar niet koude temperaturen . Hoewel te veel hitte slecht is omdat het de chocolade doet smelten, is extreme kou ook niet goed: het kan de smaak en textuur van de chocolade veranderen.
Belgische chocolade
Je moet het binnen twee weken opeten . Als je het langer wilt bewaren, kun je de chocolade tot twee maanden invriezen. Handgemaakte chocolade en truffels hebben dezelfde houdbaarheid, dus wees altijd voorbereid om ze op te eten of in te vriezen.