Lurpak® roomboter ongezouten is gemaakt van 100% verse melk. We nemen de room van de melk en karnen totdat die in boter verandert. That's it. Echte topkwaliteit en een verrukkelijke smaak komen niet zomaar uit de lucht vallen.
Lurpak ongezouten roomboter wordt gemaakt van 100% verse melk. We halen gewoon de room uit de melk en karnen deze tot boter. Wat overblijft is roomboter met de kenmerkende, romige, delicate en frisse smaak van.
Gezondheid
Zoet beleg zoals Lurpak smeerbare boter gezouten 500 g kuipje is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Lurpak smeerbare boter gezouten 500 g kuipje kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Lurpak (room)boter wordt gemaakt zoals boter van slechts 4 ingrediënten namelijk: room, melkzuurbacteriën, water en zout. Lurpak smeerbaar heeft een extra vijfde ingrediënt, er is namelijk raapzaadolie toegevoegd zodat het product goed smeerbaar is.
Altijd een goed begin van een maaltijd: knapperig brood met romige boter. En dan hebben we het wel over écht goede boter. Eén van de betere boters in het supermarktschap is die van Lurpak. Gemaakt van Deense melk en die ligt gewoon naast de andere boter en margarine.
Lurpak® roomboter ongezouten is gemaakt van 100% verse melk. We nemen de room van de melk en karnen totdat die in boter verandert. That's it. Echte topkwaliteit en een verrukkelijke smaak komen niet zomaar uit de lucht vallen.
LURPAK® KWALITEITSBOTER SINDS 1901
We hebben al sinds 1901 een compromisloze aanpak voor het maken van echte roomboter van hoge kwaliteit. Lurpak® boter wordt alleen gemaakt met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en heeft een kenmerkende, romige, delicate en frisse smaak.
ONVERBETERDE AANPAK VAN KWALITEIT
Om Lurpak® Smeerbare Licht Gezouten te maken, beginnen we ons recept met Lurpak®- boter van 100% verse melk en een snufje zout.
Het meest waardevolle en smaakvolle deel van de melk – de room – wordt zorgvuldig "gerijpt" vóór het boterproductieproces. Er worden melkzuurculturen toegevoegd, wat een frisse en licht aromatische noot geeft met de onmiskenbare romigheid die de karakteristieke Lurpak®-smaak creëert . Dat is alles.
Aldi smeerbare boter
Dit bevat Aldi's boter gemengd met koolzaadolie om het smeerbaar te maken - 64 procent boter, 26 procent koolzaadolie, water en zout. Dit leek zo op Lurpak, ik had moeite om het verschil te proeven! Het had een geweldige smaak en smeerde net zo goed als de Lurpak.
Veel vet - Een portie van 15 g bevat ongeveer 12 g vet, waarvan het grootste deel verzadigd is. Dit draagt aanzienlijk bij aan de dagelijkse inname van verzadigd vet. Weinig eiwitten - Het bevat verwaarloosbare hoeveelheden eiwitten. Toegevoegde ingrediënten - Sommige varianten bevatten ingrediënten zoals zout of plantaardige oliën naast room en boter.
Beste Frans beter, beter dan Deens Lurpak
Ik heb een smaaktest gedaan tussen President en Lurpak. Eerlijk gezegd heeft President een rijkere en romigere smaak voor beide ongezouten versies . Voor de gezouten versies is er echter niet zoveel verschil.
Lurpak® roomboter is met passie gemaakt voor iedereen die graag kookt, lekker eet en op zoek is naar (meer) inspiratie. Lurpak® wordt gemaakt van Deense room en heeft een unieke, frisse, romige smaak die het beste in jouw ingrediënten naar boven haalt. Ideaal om mee te bakken voor de allerlekkerste resultaten.
Met zijn delicate smaak verbetert Lurpak® roomboter gezouten de smaak van alles waar je het aan toevoegt. Van een stevig pastagerecht of je geliefde fruittaart tot een paar eenvoudige geprakte aardappelen: de subtiele accenten vullen elke creatie aan die je in de keuken maakt.
Lurpak® is wereldwijd hét roombotermerk. In Nederland zijn de Deense kwaliteitsboter en de smeerbare variant voor op brood minder bekend. Om dit te veranderen, wilde Arla Foods de kuipjes Lurpak® smeerbaar mét roomboter sterker in de markt zetten als kwalitatief alternatief voor margarine.
Beste roomboter van Nederland
In 2020 won de Sophiahoeve opnieuw de landelijke Boerderijzuivel Cum Laude Award in de categorie boerenboter.
Gemaakt van boter van met gras gevoede Australische en Nieuw-Zeelandse koeien .
Ze smaken niet alleen hetzelfde, maar de smaak wordt ook nog eens versterkt als je bedenkt dat het minder dan de helft kost van de belachelijk dure #Lurpak ." Sommige kopers van boter gaven toe dat de Nordpak van Aldi weliswaar niet helemaal hetzelfde smaakt, maar dat ze het toch graag kopen om geld te besparen.
Lurpak is een Deens botermerk van Arla Foods.
LURPAK® KWALITEITSBOTER SINDS 1901
Het meest waardevolle en smaakvolle deel van de melk – de room – wordt zorgvuldig "gerijpt" vóór het boterproductieproces. Er worden melkzuurculturen toegevoegd, wat een frisse en licht aromatische noot geeft met de onmiskenbare romigheid die de karakteristieke Lurpak®-smaak creëert . Dat is alles.
Lurpak heeft de felbegeerde eerste prijs gewonnen voor beste botermerk op de tweejaarlijkse World Championship Cheese Contest . Door te winnen in de categorie gezouten boter met een beste score van 99,8 uit 100, versloeg Lurpak de concurrentie van meer dan 30 andere toonaangevende boters om de titel te pakken.
Melk: Koe, gepasteuriseerd. Ingrediënten: Gepasteuriseerde verse koemelk, zout . Vermelde mogelijke allergenen: koemelk.
Lurpak is het nummer 1 boter- en smeerbaar merk van het Verenigd Koninkrijk en maakt al sinds 1901 echte kwaliteitsboter . Gemaakt met alleen hoogwaardige natuurlijke ingrediënten - 100% verse melk, geperste koolzaadolie, water en zout - waardoor het de perfecte textuur heeft om direct uit de koelkast te smeren, wat tijd en moeite bespaart in de keuken.
Lurpak® Ongezouten Roomboter wordt gemaakt van 100% verse melk. We halen gewoon de room uit de melk en karnen deze tot boter. Wat overblijft is roomboter met de kenmerkende, romige, delicate en frisse smaak van. Lurpak® roomboter is vrij van palmolie, conserveringsmiddelen, kleurstoffen of andere toevoegingen.
Beste keuze
Het Voedingscentrum adviseert om dagelijks halvarine of margarine uit een kuipje te gebruiken. Roomboter bevat namelijk veel verzadigd vet. Ter vergelijking: roomboter bestaat voor 50% uit verzadigd vet, terwijl margarine voor 20% uit verzadigd vet bestaat en halvarine slechts voor 10%.