Een portie komkommer bevat ook 0,9 gram eiwit, 0,2 gram vet, 3,1 gram koolhydraten (waarvan 2 gram suikers), 1 gram voedingsvezel, 19,9 gram calcium, 0,3 milligram ijzer, 17 milligram magnesium, 29,8 gram fosfor, 193 milligram kalium, 2,8 milligram natrium 4,5 milligram vitamine C, 19,9 microgram foliumzuur, 44 ...
Komkommers bevatten ook een behoorlijke hoeveelheid calcium (48 mg, 5 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid), ijzer (0,84 mg, 4,68 procent van de ADH) , magnesium (39 mg, 10 procent van de ADH), fosfor (72 mg, 7 procent van de ADH), kalium (442 mg, 13 procent van de ADH), zink (0,6 mg, 4 procent van de ADH) en koper (0,123 mg, 6,17 procent van de ADH).
Welke voedingsstoffen in komkommers zijn gezond? Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Wist je dat de komkommer tot de top drie behoort van meest gekweekte groente? Zo kom je bijna nooit voor een leeg schap te staan en dat is maar goed ook, want de komkommer is geschikt om elke dag te eten. Hij is lekker, gezond en bevat ook nog eens weinig calorieën.
Als je 250 gram komkommer eet dan heb je bijna 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K binnen, een belangrijk stof die helpt je bloed gezond te houden. Daarnaast bevatten komkommers ook vitamine B en C, en mineralen als koper, fosfor, foliumzuurm, kalium en magnesium.
Komkommers bevatten weinig calorieën en veel vezels — een geweldige combinatie voor gezond eten (en een gezonde spijsvertering) . Ze bevatten ook vitaminen en mineralen die uw lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren — waaronder magnesium, kalium en vitamine K, A en C — die alles ondersteunen, van botten tot immuungezondheid.
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
De vezels uit de schil hebben als extra voordeel dat ze goed zijn voor de stoelgang, doordat ze water vast houden in het lichaam, waardoor de ontlasting zachter en soepeler wordt. Zonder schil bevat de komkommer meteen veel minder van de gunstige voedingsstoffen, dus met schil consumeren heeft zeker de voorkeur.
Veelgestelde vragen. Kunnen we 's avonds komkommer eten? Ja, komkommer 's avonds eten is gunstig omdat het weinig calorieën bevat en veel water bevat, wat de hydratatie bevordert en helpt bij gewichtsverlies .
Komkommer is water met mineralen
Je kunt daardoor zoveel komkommer eten als je wilt voor het slapen gaan. Als je vaak in je nachtrust wordt gestoord doordat je moet plassen dan is het beter om ook komkommer met mate te eten voor het slapen.
Een portie komkommer bevat ook 0,9 gram eiwit, 0,2 gram vet, 3,1 gram koolhydraten (waarvan 2 gram suikers), 1 gram voedingsvezel, 19,9 gram calcium, 0,3 milligram ijzer, 17 milligram magnesium, 29,8 gram fosfor, 193 milligram kalium, 2,8 milligram natrium 4,5 milligram vitamine C, 19,9 microgram foliumzuur, 44 ...
Komkommers zijn rijk aan verschillende soorten antioxidanten, zoals lignanen, tritrpenen en flavonoiden. Deze stoffen hebben ook een ontstekingsremmende werking.
Sprenkel een beetje zout over de komkommer en zet een halfuur in de koelkast. Hiermee wordt de komkommer nog zachter en krijgt het een mooiere groene kleur.
Vooral broccoli, tuinbonen, augurken en courgettes, maar ook spinazie, postelein, andijvie, raapstelen, veldsla en snijbiet bevatten relatief veel ijzer. Vanwege het hoge nitraatgehalte is het raadzaam deze soorten niet vaker dan tweemaal per week te gebruiken.
Het antwoord is ja! Eieren zijn een geweldige bron van ijzer , eiwitten en andere essentiële vitaminen. Eieren bevatten weinig verzadigd vet en vormen, in combinatie met volkoren granen en donker bladgroen, een heerlijke maaltijd vol ijzer en vitaminen. Een laag ijzergehalte komt veel voor en is de belangrijkste reden waarom mensen het doneren van bloed uitstellen.
Van tomaten is bewezen dat ze erg gezond zijn. Uit talloze wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat tomaten een sterk gezondheidseffect hebben. Tomaten zijn verzadigd met vitamine C, zink, calcium en ijzer, maar belangrijker nog is dat tomaten zeer rijk zijn aan lycopeen.
Komkommers hebben sowieso een hydraterende werking doordat ze voor 95 procent uit water bestaan. Wanneer je dagelijks een flink stuk komkommer eet, kan dit ervoor zorgen dat gifstoffen sneller uit je lichaam afgevoerd worden. Ook zit er veel vitamine C in de groente. Voornamelijk in de schil, dus verwijder deze niet.
De schil: een bron van voedingsstoffen
Schillen zitten bomvol vezels, mineralen en andere belangrijke stoffen (zoals caroteen in wortel). Ze zijn er van nature voor de bescherming van de vrucht of groente, en daarom zitten ze vol antioxidanten zoals vitamine C en E.
Vertraagde symptomen zoals buikpijn, misselijkheid, braken of diarree kunnen uren na het eten van komkommers optreden . Deze symptomen worden vaak geassocieerd met voedselallergieën en mogen niet worden genegeerd.
Positief effect op diabetes, cholesterol en bloeddruk
De stof sterolen in de komkommer zorgt dan weer voor vermindering van cholesterol. Door de vele vezels, kalium en magnesium wordt de bloeddruk daarbovenop gereguleerd. Daarom is het goed voor een behandeling van zowel een lage als hoge bloeddruk.
Komkommers helpen bij de spijsvertering en hebben een zuiverend effect op de lever.
Komkommers zijn kleine, groene wonderen boordevol goede stoffen! Het bevat voedingsstoffen zoals magnesium, kalium, biotine, vitamine A en B1 wat stressverminderend werkt, hydratatie, dikker haar, UV-bescherming en stevigheid biedt.
Hou er rekening mee dat koolsoorten (uitgezonderd bloemkool en broccoli), champignons, komkommer en paprika's zwaar verteerbare groenten zijn. Beperk het aantal vetrijke maaltijden. Zij kunnen 'op je maag blijven liggen'.
Dat komt omdat bewerkt voedsel - met veel suiker en vet - naast dikmakend, ook nog eens enorm verslavend is. Komkommers kun je dus naar hartelust eten, net als wortels, bonen, appels en bruine rijst: deze producten staan allemaal in de top 5 van minst verslavende voedingsmiddelen ooit.