Ingrediënten: Ingrediënten: cacaomassa, cacaoboter, suiker, watervrij MELKvet. Allergenen: Kan HAZELNOTEN, andere NOTEN, MELK en SOJA bevatten.
Ingrediënten: cacaomassa, magere cacao, cacaoboter, bruine suiker, vanille.
Pure chocolade die voor ten minste 70% uit cacao bestaat, bevat veel essentiële voedingsstoffen . Het bevat veel ijzer, magnesium, koper en mangaan. Het bevat ook calcium, kalium en zink, en sporen van vitamine A, B, E en K.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
Ingrediënten: Ingrediënten: cacaomassa, suiker , cacaoboter, emulgator (SOJAlecithine), vanille.
De flavonoïden in pure chocolade bevatten niet alleen minder suiker dan melk- of witte chocolade, maar kunnen ook het risico op hartziekten verminderen en de bloedsuikerspiegel helpen verlagen. Dit zijn twee essentiële voordelen voor mensen met diabetes type 2.
Op uw gezondheid!
Volgens een rapport van het Italiaanse Nationaal Instituut voor Voedsel- en Voedingsonderzoek in Rome levert pure chocolade – maar geen melkchocolade of pure chocolade gegeten met melk – krachtige antioxidanten die vrije radicalen afbreken die bijdragen aan veroudering, hartziekten en andere gezondheidsproblemen .
Waarom is Lindt & Sprüngli chocolate duurder dan andere merken? Lindt & Sprüngli staat voor premium chocolade, waarbij fijne ingrediënten worden gecombineerd met meer dan 175 jaar traditie en vakmanschap om de ultieme chocolade-ervaring te creëren .
De glad smeltende vulling
Onze geheime Lindor-vulling heeft een laag smeltpunt, waardoor het heerlijk smelt op de tong. Het is deze kenmerkende gladde smeltende finish die een werkelijk zalige chocolade-ervaring creëert.
Lindt gebruikt uitsluitend de fijnste cacaobonen, die op een unieke manier worden geroosterd en vermalen. En het was de uitvinding van Lindt – de conche in 1879 – die het mogelijk maakte om voor het eerst chocolade te produceren die kon wat we nu allemaal zo lekker vinden: smelten.
Wat is de dagelijks aanbevolen hoeveelheid pure chocolade? De aanbevolen "dosis" is ongeveer 1 tot 2 ounces of 30-60 g , zeggen experts. Als u meer eet, consumeert u mogelijk te veel calorieën.
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
Pure chocolade is een van de vele voedingsmiddelen waarvan in klinische onderzoeken is aangetoond dat ze het cholesterol verlagen . Maar dat betekent niet dat u het bij elke maaltijd moet eten. Het eten van pure chocolade zou onderdeel moeten zijn van een verandering naar een gezondere levensstijl als u serieus bent over het verlagen van uw cholesterol.
Uit het pakket
WITTE CHOCOLADE [SUIKER, CACAOBOTER, MELK, MAGERE MELK, SOJALECITHINE (EMULGATOR), VANILLINE (KUNSTMATIGE SMAAKSTOFFEN)], PLANTAARDIGE OLIE (KOKOSPALMPITTEN), SUIKER, CACAOBOTER, MELK, MAGERE MELK, SOJALECITHINE (EMULGATOR), KUNSTMATIGE SMAAKSTOFFEN.
De cacaoprijs op de groothandelsmarkt is namelijk gestegen tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Dit komt vooral omdat de productie in West-Afrika, goed voor twee derde van de wereldwijde cacao-oogst, wordt getroffen door tegenslagen.
Bevat een hoog gehalte aan verzadigd vet
Verzadigd vet is geen essentiële voedingsstof en met toenemende inname is er een verhoogd risico op coronaire hartziekte (IOM 2005a; USDA en DHHS 2010). Om deze reden staat het al lang bekend als een "slecht" vet dat het "slechte" cholesterol, LDL, verhoogt.
Hoogwaardige cacao is het hart van onze chocolade . Het is onze belangrijkste grondstof en we streven ernaar om het op een verantwoorde manier te verkrijgen. Daarom hebben we ons eigen duurzaamheidsprogramma voor cacao ontwikkeld, het Lindt & Sprüngli Farming Program.
De chocolade van Lindt smaakt ongelooflijk hoogwaardig, romig en heerlijk , dus het is geen geheim dat het merk zo'n hoge plek op deze lijst heeft veroverd. Wij zijn dol op de smaak, zonder twijfel, en vinden dat je nooit de mist in kunt gaan met een zak Lindt Lindor truffels of een Lindt Excellence Chocolate reep.
In essentie is LINDOR een chocoladetruffel . Het wordt gemaakt door de fijnste getemperde Lindt-chocolade in een mal te gieten, voordat het om zijn as draait om de binnenkant te coaten. Terwijl het afkoelt en hard wordt, ontstaat er een delicate chocoladeschil, klaar om de gladde, smeltende vulling vast te houden.
Koelkasten zijn omgevingen met een zeer hoge luchtvochtigheid, wat niet geschikt is voor chocolade vanwege de hoge vochtigheid, wat kan resulteren in suikerbloei . Wanneer u dit doet, is het het beste om de chocolade in een luchtdichte container te doen of dubbel in plastic te wikkelen en in het onderste gedeelte van de koelkast te plaatsen.
Lindt Difference – Wat maakt Lindt chocolade zo uitzonderlijk? Het geheim van Lindts unieke smaak ligt in de zorgvuldige selectie en blending van premium cacaobonen uit 's werelds meest exclusieve herkomstgebieden, gecombineerd met zeer bekwame productiemethoden .
De chocolades van To'ak. Bekend als de meest exclusieve en tegelijk duurste chocoladerepen ter wereld. Geheel gemaakt in Ecuador. Gelukkig hebben ze voor de mensen als wij die geen honderden euro's klaar hebbe liggen voor een chocoladereep inmiddels ook de 'Signature' lijn.
Het heeft minder suiker en geen melk, maar aanzienlijk meer cacao. Het consumeren van pure chocolade heeft specifieke voordelen vanwege het hoge cacaogehalte. Het moet echter met mate worden gegeten (~40-50g per dag) als het elke dag wordt geconsumeerd .
Volgens een rapport van Consumer Reports uit december 2022 bevatten bepaalde pure chocoladerepen, waaronder de Lindt-producten die in de rechtszaak worden genoemd, een zodanig hoog gehalte aan lood en cadmium dat het eten van slechts 28 gram per dag een volwassene op een consumptieniveau zou brengen dat de volksgezondheidsautoriteiten als 'schadelijk' zouden beschouwen.
Over het algemeen bevat 30 gram pure chocolade ongeveer 20 mg cafeïne , 30 gram melkchocolade bevat ongeveer 6 mg cafeïne en 30 gram witte chocolade bevat minder dan 2 mg cafeïne. Ter vergelijking: een gemiddelde kop koffie bevat ongeveer 80 - 155 mg.