Het gevaarte weegt 4410 kilo. De reep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevat zeventig procent cacao. De reep is 5,6 meter lang, 2,75 meter breed en 25 centimeter dik. De reep werd gemaakt ter ere van de tiende verjaardag van de fabriek.
Het Amerikaanse World's Finest Chocolate heeft namelijk een poging gedaan om de grootste chocoladereep ter wereld te maken. En wat voor een poging: de reep weegt meer dan 5.500 kilo, is 6,5 meter lang en zo'n 90 centimeter hoog.
In Armenië is de grootste chocoladereep ter wereld gemaakt. Dat maakte het Guinness Book of World Records zaterdag bekend. De reep reept weeg bijna 4500 kilo, is ruim 5 meter lang en bijna 3 meter dik.
De populairste chocoladereep uit hun merkenportefeuille is Toblerone, Deze reep gevuld met melkchocolade, noga, amandel en honing, is bekend door zijn 'bergachtige' vorm, die zou verwijzen naar de berg Matterhorn in Zwitserland waar de chocoladereep ontworpen en geproduceerd werd vooraleer het merk door Mondelez werd ...
De reep van chocolademerk To'ak is met een prijs van 230 euro de duurste ter wereld. De makers selecteren zeldzame cacaobonen uit Ecuador met de hand om deze reep, die 85 procent pure cacao bevat, samen te stellen. Daarna volgt een ambachtelijk productieproces dat in totaal 36 stappen omvat.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
To'ak Chocolate uit Ecuador staat bovenaan de lijst van duurste chocolade ter wereld. De prijs is $685 (ongeveer ₹57.100) voor een reep van 1,5 ounce. Een voormalige Wall Street-handelaar Jerry Toth richtte To'ak op terwijl hij op jacht was naar de beste cacaobonen uit de regenwouden van Ecuador.
1. Snickers, diverse locaties . Rijk aan nougat, pinda en karamel, deze chocoladetraktatie is 's werelds bestverkochte reep.
Snickers is de bestverkopende chocoladereep in de Verenigde Staten en wordt geproduceerd door Mars, Inc. Deze klassieke chocoladereep is gemaakt met nougat, karamel en pinda's en is sinds de introductie in 1930 een favoriet onder Amerikanen.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
De grootste chocoladereep woog 5.792,50 kg (12.770 lb 4,48 oz) en werd op 7 oktober 2011 gecreëerd door Thorntons plc (VK) in Alfreton, Derbyshire, VK. De chocoladereep was 4,0 m (13 ft 1,48 inch) bij 4,0 m (13 ft 1,48 inch) bij 0,35 m (1 ft 1,78 inch).
In 2023 was Mars Wrigley Confectionery de grootste chocolade- en cacaoproducent ter wereld, met een netto-omzet van 22 miljard Amerikaanse dollar.
Zwitserland, het land waar NESTLÉ chocolade oorspronkelijk vandaan komt, staat op nummer 1 met 11,4 kg chocolade per persoon per jaar. Maar de nummers 2 en 3 komen daar vlak achteraan, in Duitsland en Engeland wordt genoten van ruim 9 kg chocolade per persoon per jaar.
Energiebesparing. In een klein dorpje in het hart van België, in Wieze om precies te zijn, staat de grootste chocoladefabriek van de wereld.
Eet je een hele reep chocola dan krijg je een dusdanige hoeveelheid suiker (en calorieën) binnen dat je een bloedsuikerdip kunt verwachten, kort nadat je de chocola op hebt. Het resultaat hiervan kan zijn dat je trek hebt in meer calorierijke en zoete voedingsmiddelen.
De Engelse fabrikant Fry staat te boek als de eerste die de eerste chocoladereep geproduceerd heeft. Fry mengde cacaopoeder samen met cacaoboter en suiker, dit resulteerde in de eerste chocoladereep in 1847, die verkocht werd onder de naam 'chocolat delicieux a manger'.
Snickers is een van de bekendste chocolade- en snoeprepenmerken in de Verenigde Staten. Ongeveer 93 procent van de internetrespondenten kent Snickers. Hershey's, KitKat, Twix en Reese's waren eveneens bekend onder de Amerikaanse online bevolking.
Fry's Chocolate Cream werd gelanceerd in 1866, negentien jaar nadat Fry's de eerste gegoten, massieve chocoladereep creëerde (in 1847). Het is de eerste massaal geproduceerde combinatie-chocoladereep en is het oudste chocolademerk ter wereld.
Chocoladeliefhebbers watertanden vast bij het zien van bovenstaande foto en voor velen onder ons zal het ook daar bij blijven. De reep van chocolademerk To'ak is met haar 260 dollar - omgerekend 229,29 euro - de duurste ter wereld.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
Chocolade is een zeer geliefde en bekende lekkernij. Je kunt het krijgen in de soorten puur, melk en wit. Melkchocolade is van deze drie soorten het meest populair.
Melkchocolade is de meest populaire chocola soort.
We komen de term "Criollo" vaak tegen in chocoladekringen en dat is niet voor niets: het is de meest gewilde chocolade ter wereld. Pure Criollo-cacao is buitengewoon zeldzaam: er zijn slechts twee bronnen, en slechts één daarvan, BFREE Belize, produceert voldoende bonen voor chocoladeproductie.
To'ak Chocolate bepaalt de norm voor luxe en maakt enkele van de duurste repen ter wereld, geprijsd tussen de $ 100 en $ 300, van de zeldzame Ecuadoriaanse Nacional-cacao.