Godiva, opgericht in 1926, staat synoniem voor luxe en verwennerij in de wereld van chocolade.
De pure chocolade van Amedei, Amedei Porcelana , wordt vaak de duurste chocolade ter wereld genoemd. Het heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder “Best bean to bar”, “Best Dark Chocolate Bar” en de “Golden Bean Award” (Academy of Chocolate Awards).
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
De chocolades van To'ak. Bekend als de meest exclusieve en tegelijk duurste chocoladerepen ter wereld. Geheel gemaakt in Ecuador. Gelukkig hebben ze voor de mensen als wij die geen honderden euro's klaar hebbe liggen voor een chocoladereep inmiddels ook de 'Signature' lijn.
1. MARS. Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!
Antw: De nummer één chocolade in India is de Cadbury chocolade zoals Dairy Milk, Dairy Milk Silk en meer. Niet alleen India's, het is ook 's werelds grootste chocolademerk.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
De To'ak Chocolate , uitgesproken als Toe-Ahk, is naar verluidt de duurste chocolade ter wereld. De chocolade kost Rs 32.000 per reep. Ja, laat dat even bezinken.
Melkchocolade is de meest populaire chocola soort.
De winnaar
De gedecoreerde figuurtjes van Aldi kwamen het best uit de test, met een score van 20,5/25. De chocolade Sinterklaas van Hema (die van 125 g) kaapte de zilveren medaille weg met 19,5/25 en de derde plaats is voor Carrefour met een mooie 18,25/25.
Chocolats-de-luxe.com is met zijn assortiment hoogwaardige Chocolade een ware schatkamer van exquise lekkernijen voor alle liefhebbers van deze zoete verleiding. Melk- of pure chocolade is slechts het begin van een reis door de wereld van de chocoladeverwennerij.
Sinds 2002 is Carlo Midiri eigenaar van patisserie en chocolaterie George Vis in Noordwijk. Hij geldt nu als de beste chocolatier van Nederland. Ook won hij al verschillende prijzen, waaronder de Dutch Pastry Award, een vakwedstrijd op het allerhoogste niveau.
In 2023 was Mars Wrigley Confectionery de grootste chocolade- en cacaoproducent ter wereld, met een netto-omzet van 22 miljard Amerikaanse dollars. Ferrero Group en Mondelēz completeerden de top drie, beide met een netto-omzet van meer dan tien miljard Amerikaanse dollars.
De cacaoprijs op de groothandelsmarkt is namelijk gestegen tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Dit komt vooral omdat de productie in West-Afrika, goed voor twee derde van de wereldwijde cacao-oogst, wordt getroffen door tegenslagen.
Criollo is een zeer zeldzame en kostbare cacaosoort die jarenlang met uitsterven werd bedreigd. Het is de cacao van de Maya's en de Azteken, waarvan de teelt geleidelijk is stopgezet vanwege de lage opbrengst. Het is een delicate cacao en maakt slechts 0,01% uit van de wereldwijde cacaoproductie.
Met Porcelana heeft Amedei de rechten op de gehele jaarlijkse oogst van de felbegeerde boon waarvan het wordt gemaakt , ook bekend als Porcelana. Van die oogst produceert hij ongeveer 20.000 repen per jaar.
Snickers is de bestverkopende chocoladereep in de Verenigde Staten en wordt geproduceerd door Mars, Inc. Deze klassieke chocoladereep is gemaakt met nougat, karamel en pinda's en is sinds de introductie in 1930 een favoriet onder Amerikanen.
Chocolade is een zeer geliefde en bekende lekkernij. Je kunt het krijgen in de soorten puur, melk en wit. Melkchocolade is van deze drie soorten het meest populair.
De jaarlijkse wereldwijde omzet van Snickers bedraagt meer dan 380 miljoen dollar en het wordt algemeen beschouwd als de bestverkochte chocoladereep ter wereld.
To'ak Chocolate bepaalt de norm voor luxe en maakt enkele van de duurste repen ter wereld, geprijsd tussen de $ 100 en $ 300, van de zeldzame Ecuadoriaanse Nacional-cacao.
Wil je iets verbluffends horen... een enkele reep chocolade van 1,76 ounces kost $450! Dat klopt. Vierhonderdvijftig dollar!
Het type cacaoboon dat in uw chocolade wordt gebruikt, is een belangrijke indicator of het als 'luxe' kan worden beschouwd. Chocolade gemaakt met zeldzamere soorten cacaobonen, of soorten cacaobonen die moeilijker te kweken zijn, worden over het algemeen als exclusiever beschouwd.
België – Top-rated land met de beste chocolade
Het is immers het beste land als het gaat om chocoladeproductie.
Het geheim van Lindts unieke smaak schuilt in de zorgvuldige selectie en blending van premium cacaobonen uit 's werelds meest exclusieve herkomstgebieden . Maar het zijn niet alleen de hoge kwaliteitsnormen die een sleutelrol spelen, onze duurzame toeleveringsketen is net zo belangrijk.
De bonen die gebruikt worden voor Belgische chocolade zijn van een superieure kwaliteit, onder andere omdat hun herkomst en oogst zorgvuldig geselecteerd worden. Bovendien worden de cacaobonen erg fijn gemalen waardoor Belgische chocolade een zeer fijne structuur heeft (van 15 tot 18 micron).