Hoe maak je een komkommer schoon? Was de komkommer voor gebruik en snijd een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken.
Hoe moet je komkommer schoonmaken? Was voor gebruik de komkommer af en snij daarna de uiteinden eraf. Komkommers kun je zowel geschild als ongeschild gebruiken. Afhankelijk van je gerecht kun je komkommer raspen, in stukjes of reepjes snijden of uithollen.
Eén van de beste manieren om groenten en fruit schoon te maken en bacteriën en pesticiden te verwijderen, is door ze te weken in zout water. We raden Himalayazout of zeezout aan. Laat het fruit of de groenten minimaal twintig minuten weken voordat je ze afspoelt met stromend water.
Het is verstandig groenten en fruit onder de kraan te wassen voordat je ze opeet. Goed wassen onder stromend water is voldoende.
Wrijf de producten voorzichtig schoon terwijl u ze onder stromend water houdt . U hoeft geen zeep of wasmiddel te gebruiken. Gebruik een schone groenteborstel om stevige producten, zoals meloenen en komkommers, te schrobben. Droog producten af met een schone doek of keukenpapier om de bacteriën die aanwezig kunnen zijn verder te verminderen.
Hier is de briefing voor u: Om een komkommer te schillen met een mes, wast u hem, snijdt u de uiteinden bij en legt u hem op een stabiele snijplank. Houd de komkommer stevig vast en gebruik vervolgens een scherp mes om van boven naar beneden te schillen in vloeiende bewegingen, draai indien nodig om gelijkmatig te schillen . Spoel en droog voor gebruik.
Koken doodt de meeste bacteriën
De conclusie is dat als je rauw fruit of rauwe groente gaat eten, het echt een must is om deze producten eerst goed te spoelen. Het blijkt niet gelijk schadelijk als je het niet doet, maar je vergroot wel de kans op een voedselvergiftiging als je het niet wast.
Wat veel mensen niet weten is dat je komkommers, tomaten, paprika's en andere vruchtgroenten beter niet in de koelkast kunt bewaren. Zo drogen komkommers uit in de koelkast, waardoor de schil beschadigt en de komkommer uitdroogt. Ook tomaten en paprika's drogen uit, wat ten koste gaat van hun smaak en houdbaarheid.
Wil je toch je komkommer schillen, omdat 't leuk staat bijvoorbeeld, dan is een dunschiller de beste tool. Schaaf de schil er simpelweg in een vloeiende beweging vanaf en snijd de uiterste kontjes weg. Ook leuk: maak een streeppatroon door telkens één rijtje tussen te laten.
Komkommers - rollen in zout
Als u dit doet , worden de stippels (bultjes) verwijderd en worden zowel de kleur als de smaak vernieuwd . Deze bereidingsmethode wordt in het Japans "itazuri" genoemd. De aanbevolen hoeveelheid zout voor 1 komkommer is ongeveer 1/2 tot 1 tl. Spoel de komkommer na het uitvoeren van itazuri snel af en snijd hem vervolgens in stukken.
Echter wijst toxicologisch onderzoek uit dat we ons daar niet veel zorgen over hoeven te maken en is goed afspoelen vaak voldoende, zo schrijft ook hoogleraar Jaap Seidell in Het Parool. De schillen van bijvoorbeeld gewone gele aardappels, komkommers en aubergines zijn prima en veilig om te eten, schrijft hij.
Eet komkommer mét schil! De schil van een komkommer bevat vezels die obstipatie tegen kunnen gaan. Vezels houden namelijk water vast in je lichaam, waardoor de ontlasting zachter en soepeler wordt. Bovendien bevat de komkommer zelf ook veel water, waardoor het een ideaal voedingsmiddel is bij verstopping.
Of u de komkommer schilt of juist met schil en al eet, pletten is de tip. Door het pletten komen er scheurtjes en gaatjes in de komkommer te zitten. Zo kan zout of een dressing zich veel beter hechten.
Gebruik alleen verse, vlekvrije komkommers. Was komkommers grondig onder stromend water. Gebruik geen zeep. Kies verse, stevige, ongewaxte augurken. Vaak hebben augurken die u in de supermarkt koopt een waslaag. Dit voorkomt dat de pekel doordringt en niet goed uithardt om een goede augurk te maken.
Komkommers kun je beter niet in de koelkast bewaren, want ze kunnen niet goed tegen de kou. Ze verliezen snel hun kwaliteit en worden slap. Bewaar ze daarom op een minder koele, donkere plaats: een voorraadkast of kelder. Normaal gesproken blijft een komkommer ongeveer een week goed.
Door te veel temperatuurschommelingen zou er condens op de eischaal kunnen ontstaan, waardoor bacteriën zich gemakkelijker kunnen ontwikkelen en door de poreuze schaal van het ei kunnen dringen. Daarom worden ze in de supermarkt, net zoals tijdens het transport, ook op kamertemperatuur bewaard.
Komkommer. Komkommers drogen uit in de koelkast. De schil beschadigt waardoor ze sneller bederven. Bewaar ze daarom op een koele plaats in de keuken, de kelder of de berging.
Niet alleen verandert de tomaat van smaak in de koelkast; de vruchtgroente droogt ook uit. Hierdoor gaat het velletje van de tomaat rimpelen. En dat zorgt ervoor dat als je de tomaat uit de koelkast haalt, die sneller bederft. Al deze effecten zijn onderdeel van de zogenoemde chilling injury of 'koudebederf'.
Een voldoende vochtinname voorkomt verstopping en krampen. Komkommers bevatten voedingsvezels die dat effect vergroten. Daarnaast zorgt het eten van gezond caloriearm voedsel als komkommers simpelweg dat er minder plaats is voor ongezondere keuzes, en dat helpt de spijsvertering ook.
Voordat u begint met het snijden van uw komkommer, moet u deze grondig wassen met koud water. Leg de komkommer plat op uw snijplank en snijd met een santoku-mes elk uiteinde van de komkommer af. Breek de komkommer in beter hanteerbare stukken - wij raden aan om hem in 3 tot 4 stukken te snijden.
Stap 1: Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Stap 2 (optioneel): Gebruik de punt van een lepel om de zaadjes eruit te schrapen. Stap 3: Snijd de helften in de lengte doormidden, zodat je in totaal vier speren hebt. Je kunt de speren in de breedte snijden, afhankelijk van de gewenste lengte, om kleinere speren te maken.
Komkommers - in dunne plakjes gesneden
Snijd de komkommer verticaal doormidden en snijd hem vervolgens met de snijkant naar beneden schuin van begin tot eind in dunne plakjes .
Een aanbeveling is om te beginnen met het schillen van de komkommer bij het uiteinde van de bloesem en het mes na elke haal af te wassen.