Pure chocolade is geliefd door velen! Helaas bevat gewone chocolade nog veel toegevoegde suikers. Daar heeft Steviala ® wat op bedacht want deze chocolade bevat geen toegevoegde suikers. Deze Steviala ® chocolade reep is namelijk verlaagd in koolhydraten (7.6 per 100 g) en suikers ( 4.3 per 100 g).
De chocolade moet een cacaogehalte van minstens 70% hebben. Chocolade zonder suiker: Er is chocolade die gemaakt is met suikervervangers zoals dadels en dadelstroop, kokosbloesemsuiker en kokosbloesemstroop, xylitol en ahornstroop. Het is echter nog niet definitief duidelijk of dit gezonder is dan "normale" chocolade.
Een uitgebreide keuze aan lekkere snoep en chocolade zonder toegevoegde suiker vind je bij Dieetwebshop!
Het is onmogelijk om zowel het suiker- als het vetgehalte in chocolade te verminderen. Dit zou een nefast effect hebben op de smaak en textuur van chocolade. Suikervrije chocolade is dus geen gezond alternatief als je wil vermageren of zin hebt in een gezonde snack.
Het verbetert de gezondheid van het hart
Sterker nog, talloze studies tonen de voordelen van suikervrije chocolade aan, en specialisten suggereren betere manieren om gezond te blijven dan het schrappen van enkelvoudige voedingsmiddelen. In plaats daarvan kun je gewone chocolade vervangen door suikervrije versies en nog steeds genieten van de heerlijke smaak.
Zoals gezegd bevat suikervrije chocolade doorgaans minder calorieën dan gewone chocolade . Minder calorieën consumeren kan helpen bij het afvallen. Daarnaast hebben sommige onderzoeken aangetoond dat xylitol, een veelgebruikte suikervervanger in suikervrije chocolade, een licht eetlustremmend effect kan hebben.
Inhoudelijke verschillen pure en melkchocolade
In puur zit ongeveer 40 procent suiker, in melk ongeveer 50 procent. Maar over het algemeen geldt: hoe minder suiker, hoe meer cacao en vet. Volgens de Consumentenbond is pure chocolade dus vaak wel vetter dan melkchocolade.
Voor wie graag van lekkere chocolade geniet en toch zijn bloedsuikerwaarden stabiel wil houden, zijn de pralines Zonder Toegevoegde suiker van Leonidas een absolute aanrader!
Het is een chocolade met een rijke, zeer intense en gladde textuur, aromavezels, geen toegevoegde suikers en glutenvrij, met natuurlijke kokosnoot met geraspte zwarte chocolade.
Suikervrij snoep bij diabetes
Suikervrij snoep is een uitstekende optie voor mensen met diabetes. Dit snoep bevat geen toegevoegde suikers en gebruikt in de plaats daarvan zoetstoffen die geen grote impact hebben op de bloedsuikerspiegel.
Warme chocolademelk
Een kop warme chocolademelk met een paar amandelen wordt beschouwd als een gezond ontbijt voor mensen met diabetes . Dit komt omdat warme chocolademelk de bloeddruk kan verlagen en het glucosemetabolisme in het lichaam kan bevorderen. U mag echter geen zoetigheid creëren door suiker of melk te gebruiken.
Hoewel we allemaal dol zijn op pure chocolade, is het belangrijk om je inname in de gaten te houden en er met mate van te genieten. Houd je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-60 gram en geniet van elke hap, wetende dat je niet alleen je smaakpapillen verwent, maar ook wat potentiële gezondheidsvoordelen plukt.
Didier & Frank 99% Ultimate Pure Chocolade 100g, Zonder Toegevoegde Suiker (Keto, Vegan)
Nee, chocolade is niet verboden als je diabetes hebt. Maar als diabetespatiënt kies je best voor chocolade zonder toegevoegde suiker. Die is 100% natuurlijk.
De meeste suikervrije chocolade op de markt is afhankelijk van suikeralcoholen (erythritol, xylitol, mannitol, etc.) voor zijn zoetheid . Suikeralcoholen staan erom bekend dat ze bij sommige mensen maag- en darmklachten veroorzaken, waardoor chocolade die ermee gezoet is het ongemak voor de getroffenen niet waard is.
Met de suikervrije chocolade producten geniet je optimaal. De chocolade producten van Sukrin bevatten netto minder koolhydraten en passen daarom perfect binnen een dieet of zijn erg geschikt voor diabetici omdat je bloedsuikerspiegel minder en snel stijgt dan repen met veel suikers.
Het enige echte verschil is het koolhydraatgehalte . Een portie pure chocolade van 50 gram bevat één koolhydraatuitwisseling van 15 gram, en dezelfde hoeveelheid suikervrije pure chocolade bevat een halve uitwisseling.
Chocolade een maand laten liggen kan verschillende voordelen hebben. Een lagere chocoladeconsumptie kan leiden tot een afname van de totale calorie- en suikerinname , aldus Dr. Gupta. "Het kan ook de gezondheid van het gebit verbeteren door het risico op gaatjes en tandbederf te verminderen," zei hij.
Gowhey Keto Pure Chocolade (55Gram)|Hazelnoot|Suikervrij|Zonder Maltitol|Diabetesvriendelijk|Lage Gi.
Je KAN en moet absoluut (bij voorkeur pure) chocolade eten met mate, zolang je iets selectiever bent in je keuzes (sorry, alle massa geproduceerde chocolade is van tafel). Het belangrijkste om te onthouden is dat cacao minder dan 1 procent suiker bevat en een zeer voedzaam voedingsmiddel is.
Hoewel pure chocolade nuttige antioxidanten en mineralen bevat, bevat het doorgaans ook veel suiker en vet, waardoor het een zeer calorierijk voedingsmiddel is. Pure chocolade bevat vet in de vorm van cacaoboter, dat voornamelijk bestaat uit ongezonde verzadigde vetten.
Streef naar chocolade die voor ten minste 70% uit cacao bestaat. Deze bevat meer natuurlijke vezels, mineralen, vitaminen en antioxidanten, en minder andere ingrediënten, zoals geraffineerde suiker en additieven . Er is bewijs dat de voedingsstoffen en antioxidanten in cacao — met name flavanolen — kunnen helpen: de gunstige darmbacteriën te stimuleren.
Suikervervangers smaken zoet maar bevatten geen suiker . Ze bevatten minder calorieën dan suiker en sommige bevatten helemaal geen calorieën. Voedingsmiddelen met het label "suikervrij", "keto", "koolhydraatarm" of "dieet" bevatten vaak suikervervangers, die in drie categorieën vallen: kunstmatige zoetstoffen, suikeralcoholen en nieuwe zoetstoffen.