Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer je de melk goed schud, maar ook door het roeren met lepel. De vloeibare wei komt vrij en zal uiteindelijk aan de oppervlakte terecht komen. Dat laagje water in jouw bakje kwark of yoghurt is dus gewoon wei. Natuurlijk kun je het eruit gieten en wegspoelen.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De kwark heeft brokken, wordt waterig, ruikt zuur of smaakt bitter. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Naarmate cottage cheese ouder wordt, of als het is blootgesteld aan warme temperaturen, heeft de wrongel de neiging om zich te scheiden van de wei, waardoor er een soepachtige verschijning ontstaat . En het is hetzelfde spul dat je waarschijnlijk op yoghurt hebt zien drijven; gewoon het overgebleven water in de melk en een bijproduct van het kaasproductieproces.
Het is geen water, wat sommige mensen denken. De vloeistof is een restant van de melk die gebruikt is om de yoghurt te maken en wordt ook wel 'wei' genoemd. Doordat je yoghurt is vervoerd kan de vloeistof van de rest gescheiden worden waardoor het bovenop je yoghurt komt te liggen.
Kwark en afvallen
In kwark zit namelijk veel eiwit en dat heeft een verzadigende werking. En eiwit heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel. Hierdoor geeft het een meer vullend gevoel dan iets vets of iets zoets en voorkomt dit dat je snel weer naar de kast loopt op zoek naar een snack.
Wat gebeurt er als je te veel calcium binnenkrijgt? Als jij te veel calcium binnenkrijgt, kun je last krijgen van hoofdpijn en vermoeidheid, maar ook hartproblemen zoals hartritmestoornissen. Daarnaast moeten je nieren keihard aan het werk bij een teveel aan calcium.
De eerste reden waarom cottage cheese bijzonder gunstig is voor gewichtsverlies, is vanwege het lage caloriegehalte. Cottage cheese bevat naar schatting 206 calorieën per kopje, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die proberen hun dagelijkse calorie-inname in de gaten te houden.
U kunt er echter zeker van zijn dat het waterige spul de veiligheid van uw snack niet in gevaar brengt : Wei die naar boven komt heeft niets te maken met bederf. En wat zou een teken kunnen zijn van een probleem met de voedselveiligheid? Elke verandering in kleur, een vreemde geur of een slechte smaak kan erop duiden dat uw yoghurt bedorven is, zegt de USDA.
Hoewel het je misschien vies vindt, moet je die lepel pakken en alles door elkaar roeren, en wel hierom. Die vloeistof staat bekend als wei (ja, net als Little Miss Muffet's wrongel en wei). Hoewel het voornamelijk uit water bestaat, bevat wei ook een beetje proteïne, kalium en calcium.
Hogere temperaturen en langere kweektijden kunnen een klonterige textuur en overmatige wei-afscheiding veroorzaken (vergelijkbaar met de lepel rechts op de foto). We hebben een kweek van 86 ºF / 30 ºC getest en ontdekt dat het perfecte, gladde yoghurt oplevert.
Plaats een fijne zeef of een zeef met een groot koffiefilter erin boven een kom, giet de kwark erin en laat de vloeistof in de kom met de wei lopen . Het dikste deel in de zeef kan in grote wrongel blijven zitten of met een vork worden geplet om een fijnere wrongel te krijgen.
Kook het tot de kaas begint te scheiden van het water. Giet de kaas af tot het dik en droog wordt .
Good Culture Cottage Cheese Organic 4% Whole Milk Classic , 16 oz. Als het op textuur aankomt, is Good Culture een heel eind verwijderd van de kleffe structuur van andere cottage cheeses. "Het is veel minder vloeibaar, dus de wrongel mengt zich soepeler met de vloeistof", zegt Kelsey.
Tijd lijkt de meest waarschijnlijke boosdoener voor de wisselende QA-resultaten. Enkele aanvullende opmerkingen van Dr. O'Brien: " Als uw kwark er te waterig uitziet, gooi hem dan gewoon weg ." Ze denkt ook niet dat u alleen op houdbaarheidsdata moet vertrouwen. "Als u twijfelt, gebruik dan uw zintuigen," vertelde ze me.
Cottage cheese wordt gemaakt door een zuur, zoals azijn of een probiotische cultuur, aan melk toe te voegen om de wrongel (vast) van de wei (vloeibaar) te scheiden . De wrongel wordt vervolgens in grote of kleine stukken gesneden en gekookt om vocht vrij te maken. Spoelen en afgieten verwijdert vervolgens nog meer vloeistof en verlaagt de zuurgraad.
Yoghurt bevat meer calcium, maar kwark weer meer vitamine B12 en meer kalium. Maar dit maakt de één niet gezonder dan de ander. Kwark is dus niet per se gezonder dan yoghurt. Zorg altijd voor variatie in je voedingspatroon, ook bij de keuze voor kwark of yoghurt, om van de voordelen van beide producten te profiteren.
Maar wat moet je met het laagje vocht? Dat mag je helemaal zelf weten: je kunt het van de yoghurt af scheppen of het er gewoon door roeren. Als je het erdoor roert, wordt het vochtlaagje automatisch ingeperkt en wordt de yoghurt ook meteen romiger.
De melk werd niet lang genoeg op 180 graden gehouden . Hoe langer je de melk op die temperatuur houdt, hoe dikker het eindresultaat wordt. Probeer de melk minstens 30 minuten op 180 graden te houden. De yoghurtmaker (of alternatieve methode) houdt de juiste temperatuur niet vast.
Bewerkte yoghurt met fruit is iets minder gezond, daar worden suikers aan toegevoegd. Lees bij aankoop het etiket: als yoghurt meer dan 5 procent suikers bevat, dan zijn er suikers aan toegevoegd in de vorm van fructose, glucose, honing of sacharose.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De yoghurt heeft brokken, wordt waterig, ruikt zuur of smaakt bitter. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
"Yoghurtwei is de vloeibare yin van de vaste yang die je gewend bent te zien in je Griekse yoghurt," zegt Dashtaki. " Om de dikke, decadente Griekse yoghurt te krijgen die je kent , moeten we traditioneel de vloeistof (wei) eruit zeven. Het is een neongeel, prachtig zijdezacht elixer dat ontstaat door het maken van gezeefde yoghurt."
Yoghurt heb je in vele varianten maar als je af wilt vallen dan ga je het beste voor de echte Griekse yoghurt. Deze is erg rijk aan hoogwaardige eiwitten wat helpt tegen het hongergevoel. Het helpt je bij het stabiel houden van de bloedglucosespiegel wat ook gunstig is als je af wilt vallen.
Als we het hebben over welke voedingsmiddelen helpen om buikvet te verbranden, dan is cottage cheese er een die gewichtsverlieseigenschappen heeft . Cottage cheese is rijk aan eiwitten die de stofwisseling kunnen verbeteren en gewichtstoename kunnen voorkomen. Het bevat ook weinig calorieën en zit boordevol calcium, vitamine B, selenium en fosfor.
Griekse yoghurt biedt meer calcium en minder vet . Maar je kunt gemakkelijk vetvrije, vetarme en volle opties vinden voor zowel kwark als Griekse yoghurt, die de vetgehalte-weegschaal kunnen laten doorslaan. Zorg er wel voor dat je de etiketten leest: een vetvrije optie bevat soms toegevoegde suiker, omdat het verminderen van vet ook de smaak kan verminderen.
Omdat cottage cheese een vetarm, eiwitrijk voedingsmiddel is, is het mogelijk dat het op de een of andere manier kan helpen bij gewichtsverlies . Onderzoek toont aan dat het prioriteren van eiwitten in uw dieet een effectieve manier is om af te vallen. Dit komt omdat eiwitten mensen doorgaans langer een vol gevoel geven, wat mogelijk hun calorie-inname vermindert.