Laagje olie Bij het maken van pindakaas smelten deze vetten en worden ze dus vloeibaar.
Is je pindasaus te dun? Voeg dan wat extra pindakaas toe. Juist te dik? Verdun 'm dan met water.
We hebben de ultieme tip. Laat de pindakaas smelten. Doe een paar lepels pindakaas in een schaal die je in de magnetronschaal en zet het er steeds 15 seconden in totdat je een saus-achtige substantie hebt.
Twee eenvoudige manieren om pindakaas te verdunnen
De National Peanut Board raadt aan om een beetje water toe te voegen voor wat extra vocht . Voeg het water langzaam toe en zorg ervoor dat u het niet overdrijft — te veel water kan de pindakaas dun maken. Een andere optie is om pindakaas te verwarmen om het vetgehalte vloeibaar te maken.
Als je alleen pindakaas gebruikt, is hitte de sleutel. Pindakaas bevat van nature veel vet, maar dat vet is bijna vast bij kamertemperatuur. Om het zacht te maken, heb je wat hitte nodig. In mijn geval verwarmde ik twee eetlepels in een hittebestendige kom en roerde toen als een gek .
Wil je het nog wat smeuïger dan kan je er een klein scheutje olie doorheen doen. Heb je arachideolie in huis gebruik dat dan, en anders gewoon een scheutje zonnebloemolie of olijfolie.
Je kunt proberen om de oude pindakaas op een bakplaat te leggen en deze voorzichtig te verwarmen in een oven op een lage temperatuur, rond de 250°F (120°C), gedurende een paar minuten . Dit kan helpen om het wat zachter te maken en wat van de oorspronkelijke textuur te herstellen.
Als u teveel water toevoegt of het niet goed mengt, kan er scheiding optreden, waarbij het water en de pindakaas zich in verschillende lagen scheiden . U kunt het mengsel meestal opnieuw emulgeren door het opnieuw te roeren of te blenden, maar het kan zijn dat het niet terugkeert naar de oorspronkelijke textuur.
Als het te dik is, voeg dan meer olie toe, een theelepel per keer , totdat je tevreden bent met de consistentie. Veganistische pindakaas: Gebruik ahornsiroop in plaats van honing om de pindakaas zoeter te maken.
De Upside Down Methode: Bewaar een pot natuurlijke pindakaas ondersteboven gedurende één tot drie dagen, schud dan 20 seconden voordat u hem opent . Blijkbaar zorgt het ondersteboven bewaren van de pot ervoor dat de olie weer omhoog komt door de pindakaas en zichzelf mengt.
Voeg geleidelijk aan wat meer pinda's toe en scheutje voor scheutje wat olie om de massa smeuïger te maken. De overgang van korrelige massa tot pindakaas gaat heel plotseling, dus voeg niet teveel olie toe, de pindakaas wordt snel te dun. Schep de pindakaas regelmatig om en stop als je de consistentie goed vindt.
Tip: indien je 100% pindakaas gebruikt, van alleen pinda's is de pindakaas vloeibaar. Gebruik je een vaste pindakaas, dan kun je deze even verwarmen in een pannetje met een theelepel olie (zonnebloem of kokos), dan wordt deze ook iets vloeibaarder.
Laagje olie
Bij het maken van pindakaas smelten deze vetten en worden ze dus vloeibaar. De harde stukjes pinda drijven eerst nog een tijdje in dit vet, maar zakken daarna naar beneden. Dit gebeurt dus vooral bij 100% pindakaas, omdat hier verder niets anders aan wordt toegevoegd dan pinda's.
Meng pindakaas met wat melk en je favoriete fruit om een romige, eiwitrijke smoothie te maken . Smeer 1-2 eetlepels pindakaas op je toast of wafels, beleg met bessen en een scheutje honing of ahornsiroop. Heb je een grab-n-go-optie nodig?
Vermengd met wat yoghurt, geprakte banaan of pompoen is het een geweldige topping en is het makkelijker om die pure pindakaas op een LickiMat schoon te maken. Daarover gesproken, een van mijn tips met pindakaas is om een eetlepel in kokend heet water te mengen, zeg ongeveer 1/4 kopje .
Even opwarmen in de magnetron of een pannetje water helpt, net als het zelf toevoegen van wat plantaardige olie. Pindakaas maak je makkelijk zelf!
Begin met iets minder dan gelijke delen warm water op notenboter en voeg meer water toe indien nodig, totdat de saus de gewenste consistentie heeft . Je wilt hem dunner om te besprenkelen en dikker om te dippen.
Het werkt net zo goed als je minstens anderhalve minuut flink roert. Hoe dan ook, als je je natuurlijke pindakaas in de koelkast bewaart, blijft de olie na het roeren beter opgenomen. Als je liever een vloeibare, druipende consistentie hebt, bewaar je je pindakaas dan ongekoelde .
Als je pindakaas niet glad en vloeibaar genoeg wordt, mix of verwerk je hem niet lang genoeg . Ik heb altijd een keukenmachine gebruikt met ongezouten (ongekruide) droge geroosterde pinda's en krijg ultragladde pindakaas, die ik in de koelkast bewaar.
Elke dag een handje noten
Het eten van pinda's en andere ongezouten noten verlaagt het LDL-cholesterol en verkleint de kans op hartziekten. Dit komt waarschijnlijk doordat er veel onverzadigd vet in noten zit. LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten.
Waarom? De eiwitten in pindakaas absorberen water en zwellen op . Om dit effect in de praktijk te zien, heb ik een eenvoudig experiment uitgevoerd: ik maakte een partij zelfgemaakte pindakaas en verdeelde het in 2 monsters. Aan één monster voegde ik twee theelepels olie toe, waardoor het helemaal verdund werd (de eiwitten in pindakaas absorberen geen olie).
De verhouding is dat je voor elke eetlepel pindakaas 2 eetlepels water nodig hebt , en het is verstandig om een lage snelheid te selecteren, vooral als je de pindakaas lekker vloeibaar wilt hebben. En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, kun je proberen om je pindakaas te smelten met een simpele lepel.
Zodra je pindakaas in de pan is afgemeten, zet je de pan op het fornuis en zet je de brander laag. Verwarm de pindakaas geleidelijk om te voorkomen dat het een verbrande smaak krijgt. Roer voortdurend. Roer voorzichtig met een lepel terwijl de pindakaas langzaam opwarmt.
Pinda-olie is een hard type of olie en maakt de pindakaas snel droog. (Meer)olie toevoegen. De pinda-olie die vrijkomt bij het malen van de pinda is dus niet genoeg. Je krijgt het smeuïg, bij naar behoefte, een beetje olie erdoor te mengen met een lepel of een mes.
Waarom is mijn pindakaas bros taai / plakkerig / niet hard geworden? Dit is een temperatuurprobleem . Zorg ervoor dat de snoep precies 300ºF / 149ºC bereikt, wat de harde kraakfase is, voordat u het op de bakplaat giet. Zie "Apparatuur gebruikt om pindakaas bros te maken" voor mijn aanbevolen thermometer.