Een praline is een speciaal soort bonbon. Het hart van de praline is gevuld met zoetigheid, zorgvuldig omhuld door chocolade.
Pralines, ook wel Belgische chocolade, Belgische chocoladefondant of chocoladebonbons genoemd, zijn doosjes van chocolade (als het uit België komt, is het meestal een kwaliteitschocolade van Belgische merken met een lager smeltpunt) gevuld met een zachte kern.
Praliné (ook pralinépasta) is een zoet voedselproduct dat als vulling gebruikt wordt in chocoladerepen en pralines (chocoladebonbons) bestaande uit noten (amandelen en/of hazelnoten of zelfs geroosterde cashewnoten), gekookte suiker, een beetje vanille en cacao en/of cacaoboter.
Een praline is de Belgische benaming voor de Hollandse bonbon, maar met praliné doelen we op de zoete nootachtige vulling binnenin een bonbon. We kennen chocolade bonbons in allerlei vormen, maten, kleuren en met uiteenlopende vullingen.
Het wordt gemaakt door cacaobonen te roosteren en te malen, waarna er suiker, melkpoeder en cacaoboter aan toegevoegd worden. Het mengsel wordt vervolgens gemengd en verhit tot de gewenste temperatuur. Hierdoor ontstaat de romige en zoete smaak waar melkchocolade bekend om staat.
Een praline is een specifiek type chocolade bonbon. Een stuk zoetigheid met een chocoladelaagje omringd, dat verschillende vullingen kan hebben.
Zóveel kersenbonbons moet je eten voordat je dronken wordt. In een kersenbonbon zit alcohol. Niet veel: 0,6 milliliter om precies te zijn. Wil je er teut van worden: je moet ongeveer 42 stuks verorberen om de hoeveelheid alcohol van een halve liter bier binnen te krijgen.
Pralines hebben een knapperige vulling van noten en suiker; truffels hebben een romige ganachekern; bonbons omvatten een breed scala aan gevulde chocolade . Elk van deze lekkernijen biedt een unieke smaakervaring, waardoor ze geliefde keuzes zijn om te genieten van de wereld van zoetigheid.
Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat het hoofdingrediënt van een praline noten zijn, terwijl een chocoladetruffel voornamelijk afhankelijk is van chocolade om zijn smaak te laten zien . Eigenlijk heeft een praline helemaal geen chocolade nodig, maar we moeten toegeven dat we er af en toe een beetje aan toevoegen.
Glorious is gemaakt met de meest exclusieve ingrediënten zoals saffraan, witte truffel, vanille uit Madagaskar, zwarte chocolade van Valrhona, goudvlokken en een mysterieus geheim ingrediënt. Wat tel je voor dit alles neer? Maar liefst 7.728 euro.
Wat is een Praline? De praline is een zuidelijke traditie, meestal gemaakt met suiker, glucosestroop, melk, boter en pecannotenhelften . Het is een snoepgoed met een geschiedenis die net zo rijk is als de smaak.
Omdat pecannoten het hoofdingrediënt zijn, bevat de snack essentiële vitaminen en mineralen, kan deze bijdragen aan een goede gezondheid van het hart op de lange termijn, kan deze gegeten worden door mensen met een glutenintolerantie, kan deze snack een hoog aantal antioxidanten bevatten en kan deze een grote hoeveelheid eiwitten en vezels leveren.
Praline is mogelijk oorspronkelijk in Frankrijk geïnspireerd door de kok van Marshal du Plessis-Praslin (1602–1675), waarbij het woord praline is afgeleid van de naam Praslin . Vroege pralines waren hele amandelen die individueel waren bedekt met gekarameliseerde suiker, in tegenstelling tot donkere nougat, waarbij een vel gekarameliseerde suiker veel noten bedekt.
Je kan de chocolade ook smelten in de magnetron. Hak dan de chocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendige (plastic of glazen) kom. Roer iedere 10 tot 20 seconden de chocolade door elkaar tot alles is gesmolten.
Praline is een Frans woord, dat gevormd is met de eerste letters van de eigennaam Praslin. De Franse maarschalk Du Plessis-Praslin (1598-1675) had een kok, Clément Jaluzot of volgens anderen Clément Lassagne geheten. Deze kok zou de eerste zijn geweest die op het idee kwam om een in suiker gebrande amandel te serveren.
chocolade praline geschiedenis begrijpen
Het verhaal gaat dat de Brusselse apotheker Jean Neuhaus in 1857 een laagje chocolade gebruikte om medicijnen te bedekken om ze smakelijker te maken. Later in 1912 plaatste Neuhaus Jr. een smakelijkere vulling in de chocolade in plaats van medicijnen en noemde het snoepgoed een "praline".
De term bonbon verwijst naar een heerlijke lekkernij van getemperde chocolade en een gearomatiseerde vulling.
Chocolade truffels zijn genoemd naar de truffels die men vindt in de grond. De meeste truffels uit de grond zijn donker van kleur en hebben een ruw oppervlak. Dit geldt ook voor chocolade truffels en chocolade truffels zijn zeker ook een delicatesse, maar gelukkig een stuk betaalbaarder dan de echte wilde truffels.
Wat is de smaak van praline? Pralines zijn een zoete, romige en nootachtige lekkernij die smaakt naar gekarameliseerde noten met een zachte, fudgy textuur.
De klassieke chocoladepraline uit Europa bestaat meestal uit stukjes geroosterde of gekarameliseerde noten, een zachte, romige kern en laagjes chocolade die het geheel omhullen tot een heerlijk geheel.
De praline is ongetwijfeld de meest prestigieuze en verfijnde van deze drie bereidingen . Praline is een pasta van geroosterd en gekarameliseerd gedroogd fruit dat wordt gebruikt in veel gebak en zoetwaren, evenals in de vulling van bepaalde chocolade. Het kan worden gemaakt van amandelen of hazelnoten, en zeldzamer van beide.
1 praline (17 g) bevat 95 calorieën.
Hoewel er extra gezondheidsvoordelen kunnen zijn aan het eten van chocolade, kan het combineren ervan met alcohol gastro-intestinale problemen veroorzaken die de darmwand beschadigen , vooral als u gevoelig bent voor spijsverteringsproblemen. Chocolade bevat zowel cafeïne als cacao, wat maagproblemen kan verergeren en constante honger kan veroorzaken.
In één praline zit maximaal 0,6 gram alcohol en dat is 16 keer minder dan het alcoholgehalte in een glas bier." Kortom: een mens moet al heel wat pralines eten alvorens hij of zij "een glaasje teveel op heeft".
Pralines met vulling op basis van verse room moeten zeker binnen de 2 weken gegeten worden. Pralines met vullingen op basis van boterroom, praliné, giandudja, karamel, marsepein kunnen 1 tot 2 maanden bewaard worden. Melkchocolade kan u tot 6 maanden bewaren. Pure chocolade kan u een jaar bewaren.