Ongekende kwaliteit De cacaobonen die in België worden gebruikt, zijn van de hoogste kwaliteit omdat ze worden gekozen volgens de plaats van herkomst van de oogst en de manier waarop ze worden verwerkt. Tijdens het roosteren worden ze gemalen tot 12 micron, zoals de officiële voorschriften voorschrijven.
De bonen die gebruikt worden voor Belgische chocolade zijn van een superieure kwaliteit, onder andere omdat hun herkomst en oogst zorgvuldig geselecteerd worden. Bovendien worden de cacaobonen erg fijn gemalen waardoor Belgische chocolade een zeer fijne structuur heeft (van 15 tot 18 micron).
De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld. Hierdoor is het cacaopercentage in Belgische chocolade hoger dan in de meeste internationale producten.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Maar wat maakt Belgische chocolade zo geliefd en hoe is België een van de weinige landen met zo'n lange geschiedenis met chocolade geworden? De fijne structuur. Belgische chocolade is zo fijn gemalen dat het een structuur heeft van slechts 15 tot 18 micron. Hoog cacaogehalte .
Een van de dingen die Belgische chocoladerecepten zo uniek maakt, is dat ze, omdat het een kleine winkel is, veel hoogwaardige ingrediënten gebruiken en extra zorg besteden aan elk onderdeel van het proces , in tegenstelling tot de massaproductiechocolade die we allemaal kennen.
Het is een krachtige bron van antioxidanten
Belgische pure chocolade is een krachtige bron van antioxidanten omdat het boordevol biologisch actieve organische verbindingen zit die als antioxidanten functioneren. Enkele van deze verbindingen zijn flavanolen, catechines en polyfenolen.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
Ecuador is de thuisbasis van enkele van de beste cacaobonen ter wereld. Slechts ongeveer 5% van de cacao in de wereld is gelabeld als "Fine Aroma", en Ecuador produceert er bijna 63% van.
Belgische pure chocolade heeft een klassieke fudge-achtige aardse smaak en meestal geen zuurheid, fruitigheid of aanhoudende bloemensmaken . De populariteit van de Belgische chocoladesmaak is omdat het troostend en vooruitstrevend is zonder al te veel afleiding.
Belgische chocolade is chocolade die gemaakt is in België. Het is dus een aanduiding van in welk land de cacao tot chocolade verwerkt is. Niets meer en niets minder.
Chocolade werd in Nederland bekend toen de hertog van Alva cacao uit Spanje meenam. Vervolgens ontstonden in Nederland koffie- en chocoladehuizen.
De volgende keer dat u Belgische chocolade pakt, is de kans groot dat u iets donkers en bitters pakt met een sterkere bite .
Zwitserland, het land waar NESTLÉ chocolade oorspronkelijk vandaan komt, staat op nummer 1 met 11,4 kg chocolade per persoon per jaar. Maar de nummers 2 en 3 komen daar vlak achteraan, in Duitsland en Engeland wordt genoten van ruim 9 kg chocolade per persoon per jaar.
Cacao, het basis ingrediënt voor chooclade vindt zijn oorsprong vermoedelijk in Mexico en het noorden van Zuid-Amerika. Het waren de Azteken die al 1200 de eerste cacaobonen oogsten en verwerkte tot een soort chocolade drankje met speciala geneeskundige krachten.
Belgische chocolade staat bekend om zijn unieke smaakprofielen. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw, heeft België zich ontwikkeld tot een ware chocoladehoofdstad. De combinatie van hoogwaardige cacaobonen, vakmanschap en passie resulteert in chocolade met een ongeëvenaarde smaak.
De chocolade van Côte d'Or, de Tuc- en ook de Prince-koekjes blijven Belgisch. Mondelez, het vroegere Kraft, behoudt zijn drie fabrieken in ons land.
Van Godiva tot Leonidas, van Côte d'Or tot Neuhaus: België heeft een grote verscheidenheid aan topchocolademerken, gemaakt door 's werelds beste chocolatiers . De regio Vlaanderen wordt vaak de hoofdstad van chocolade genoemd. Zeker omdat twee van 's werelds grootste chocoladefabrieken, Callebaut en Puratos, hier gevestigd zijn.
De pure chocolade van Amedei, Amedei Porcelana , wordt vaak de duurste chocolade ter wereld genoemd. Het heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder “Best bean to bar”, “Best Dark Chocolate Bar” en de “Golden Bean Award” (Academy of Chocolate Awards).
Het geheim van Lindts unieke smaak schuilt in de zorgvuldige selectie en blending van premium cacaobonen uit 's werelds meest exclusieve herkomstgebieden . Maar het zijn niet alleen de hoge kwaliteitsnormen die een sleutelrol spelen, onze duurzame toeleveringsketen is net zo belangrijk.
De winnaar
De gedecoreerde figuurtjes van Aldi kwamen het best uit de test, met een score van 20,5/25. De chocolade Sinterklaas van Hema (die van 125 g) kaapte de zilveren medaille weg met 19,5/25 en de derde plaats is voor Carrefour met een mooie 18,25/25.
Ingrediënten: Belgische chocolade heeft een hogere verhouding cacaomassa ten opzichte van cacaoboter dan Zwitserse chocolade , waardoor het een rijkere, intensere chocoladesmaak heeft. De Zwitsers gebruiken ook vaak gecondenseerde melk in hun chocolade, terwijl Belgen volle melk gebruiken.
Pierre Marcolini, de beste Belgische chocolade online.