Voeg voor een dunner resultaat een paar druppels plantaardige olie toe. Voor een dikker resultaat voeg een paar druppels water toe (let op, de melts zijn dan niet hersmeltbaar).
Gebruik in dat geval 400 gram chocolade met 100-125 milliliter slagroom. Voeg al roerende de slagroom beetje bij beetje toe aan de gesmolten chocolade tot je de gewenste dikte hebt. Wil je de chocolade juist iets dunner en vloeibaarder krijgen? Een manier is om er een scheutje zonnebloemolie aan toe te voegen.
Als je je wafels goed smelt en je nog steeds problemen hebt met de dikte, probeer ze dan te verdunnen met paramount crystals of kokosolie . Voeg één theelepel per keer toe terwijl je roert. Zorg ervoor dat je niet te veel olie aan je candy melts toevoegt, want dan drogen ze niet helemaal of drogen ze zonder glans.
Zijn uw Candy Melts te dik om te dippen en te druppelen? Het kan komen door de temperatuur, vochtigheid of de algehele versheid van de candy zelf . Temperatuur is erg belangrijk bij het werken met Candy Melts candy. Een koud werkoppervlak of een koude kamer zorgt ervoor dat de candy dikker wordt en vervolgens hard wordt.
Mocht de gesmolten chocolade iets te dik zijn kan je er wat plantaardige olie, crisco of cacaoboter aan toevoegen om ze wat te verdunnen. Omdat deco melts net als chocolade op olie basis zijn kan je ze alleen kleuren met speciale kleurstof. Enkel de colourmill is hier geschikt voor.
Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om.
Met water verdun je meestal, maar als je water bij chocolade doet, word deze juist dikker. Ook is het dan niet meer mogelijk om de chocolade hard te laten worden, dus let daarbij op als je deze methode gebruikt. Het klinkt niet echt charmant, maar ik geef de voorkeur aan het smelten in de magnetron.
Tenzij je een siliconen mal gebruikt, smelten ze in de magnetron. #7: Ik raad aan om een kleine pan met warm water op de laagste stand te zetten om de knijpfles in te bewaren en de Candy Melts gesmolten te houden.
Als de chocolade dik of klonterig blijft, probeer het dan door een zeef te zeven . Als dit het probleem niet oplost, voeg dan een theelepel plantaardige olie of gesmolten plantaardig vet toe terwijl u constant roert.
Magnetron
Simpel en snel! Je kunt een glazen kom, een maatbeker met tuit, een smeltfles of een wegwerpdecoratiezak gebruiken om je snoep te smelten. Wat je ook kiest, zet de magnetron op 50% vermogen of ontdooi gedurende 1 minuut .
Om gesmolten chocolade te verdunnen, voeg een kleine hoeveelheid neutrale olie toe, zoals plantaardige olie of cacaoboter, en roer voorzichtig tot het de gewenste consistentie heeft bereikt . Smelt langzaam om oververhitting te voorkomen en houd water buiten om te voorkomen dat de chocolade gaat klonteren.
Door een eetlepel kokosolie of plantaardige olie toe te voegen tijdens het magnetronen, smelt de chocolade soepeler en krijgt het de perfecte consistentie om in te dippen ! De kanttekening hierbij is dat de chocolade, als deze eenmaal is afgekoeld, niet zo hard wordt als in het begin vanwege het toegevoegde vetgehalte.
Ik heb plantaardige shortening toegevoegd om onze chocolade dunner te maken. En toen begon ik met 30 seconden in de magnetron. Nadat de 30 seconden voorbij zijn, zorg ik ervoor dat ik het heel goed meng. Ik gebruik de hitte van de container om de chocolade te laten smelten.
Chocolade wordt dikker naarmate het warmer wordt . Smelt de chocolade langzaam, op laag vuur, om ervoor te zorgen dat de chocolade niet te heet wordt en lekker dun blijft. Smelt de chocolade in een magnetronbestendige kom in stappen van tien seconden en haal hem eruit als er nog maar een paar klontjes over zijn.
Het is gesmolten chocolade die is gekookt met room en boter. De zuivelproducten verdikken de saus en geven hem een heerlijk smeuïge consistentie. Het koken van de saus met boter en room zorgt er ook voor dat hij bij het afkoelen niet helemaal hard wordt zoals gesmolten chocolade van nature doet.
Zodra je de chocoladechips zachtjes laat smelten en een beetje bakvet toevoegt, kun je een luxueuze, zachte, zoete chocoladecoating maken om tientallen heerlijke desserts te maken . Maak chocoladetruffels en met chocolade bedekte aardbeien of druppel deze eenvoudige chocoladecoating over cakes en koekjes.
Zodra je snoep bijna helemaal gesmolten is, haal je de kom snel van het vuur en blijf je roeren tot het glad en glanzend is. Als je snoep dikker of harder begint te worden, kun je het opnieuw smelten door het terug in de pan te doen en op laag vuur te roeren .
Kooktip: Hoe je klonterige gesmolten chocolade kunt redden en weer tot leven kunt brengen. Dit gebeurt vaak met gesmolten melkchocolade als het oververhit raakt of een spatje water krijgt. Voeg een paar eetlepels kokend water toe en roer erdoorheen . Dit verwijdert de klontjes en maakt het weer zijdezacht.
Vastgelopen chocolade ontstaat wanneer de chocolade die je smelt in contact komt met vocht . Chocolade zelf bevat geen vocht, dus het toevoegen van een kleine hoeveelheid vloeistof kan het smeltproces verstoren.
Een van de grote voordelen van Fancy Decorating Melts is dat ze opnieuw kunnen worden opgewarmd ! Soms kan het product tijdens het transport gedeeltelijk of zelfs volledig smelten en opnieuw hard worden door wisselende temperaturen. Uw zak is dan helemaal in orde en klaar voor gebruik. Verwarm de zak gewoon volgens de instructies op de zak en gebruik hem zoals gewoonlijk.
Hoewel ze een tijdje meegaan als ze goed worden bewaard, zijn Candy Melts het beste te gebruiken binnen 18 maanden na de datum waarop ze zijn gemaakt. Elk pakket bevat een gestempelde reeks nummers en letters om de datum te markeren waarop ze zijn verpakt. Wij gebruiken een Juliaanse datumkalender en gaan uit van de eerste vijf cijfers van deze code.
Candy Melts hoeven daarentegen niet getemperd te worden , waardoor ze voor iedereen, en met name beginners, makkelijker te gebruiken zijn! In tegenstelling tot chocolade, behouden Candy Melts hun vorm ook bij kamertemperatuur, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het smelten van uw snoep als u ze buiten laat staan.
Zet het kommetje met de chocolade bovenop de pan. Dankzij de stoom van het kokende water, gaat de chocolade langzaam smelten. Roer de smeltende chocolade door, zodat je een egale vloeistof krijgt. Haal de kom van de pan af als de chocolade is gesmolten en zet het vuur uit.
Maizena/Maïzena : Meng een kleine hoeveelheid met koude melk of water om een gladde pasta te maken. Klop dit tegen het einde van het kookproces door je warme chocolademelk tot het dikker wordt. Slagroom: Door er een scheutje slagroom doorheen te roeren, kun je je drankje direct verrijken en dikker maken, waardoor het een fluweelzachte textuur krijgt.
Zorg voor een hogere verhouding chocolade tot room of gebruik chocolade met een hoger cacaopercentage . Laat de ganache afkoelen op kamertemperatuur of zet hem kort in de koelkast om dikker te worden. Verwarm voorzichtig opnieuw met meer room, roer langzaam om het glad te maken.