Zo haal je alleen uit wat je nodig hebt! Wikkel de porties in aluminiumfolie of huishoudfolie en doe alles in luchtdichte dozen. Zo voorkom je dat je
Bewaar chocolade op de koelste plek in het huis. Dat kan bijvoorbeeld een donkere gang zijn of in de garage. Achterin de onderste keukenla is het vaak ook al wat koeler. De kelder is een ideale plek om chocolade te bewaren, maar dan alleen als de ruimte droog is en niet muf ruikt.
Bereiden. - De gouden regels bij het smelten van chocolade : De chocolade niet te heet verwarmen en de kom boven heet water mag het water niet raken. Als je chocolade smelt met een een vloeistof moet je minstens 1 eetlepel vloeistof gebruiken per 50 g chocolade.
Bewaar je chocolade dus liever niet in de koelkast, en niet in de zon. Heb je een koele plek in huis dan zal die meestal prima voldoen. Maar warmt je hele huis tijdens een hete zomerdag op tot 25-30 graden dan kun je de chocolade toch beter in de koelkast leggen. Zorg dan wel voor een luchtdichte verpakking.
Hak de chocolade in stukjes van gelijke grootte of gebruik chocoladedruppels. Zo kan hij gelijkmatig smelten. Chocolade kun je smelten au bain-marie. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water.
Voeg een beetje plantaardige olie toe voordat u uw chocolade smelt. Onze chefs raden zonnebloemolie of druivenpitolie aan, maar elke geurloze plantaardige olie is geschikt. Dit voorkomt dat uw chocolade uitdroogt. U hebt niet veel olie nodig om uw chocolade gesmolten te houden.
Wanneer je de temperatuur laat dalen, kan de chocola stollen. En wanneer je de temperatuur laat stijgen, kan de chocolade schiften. Vergelijk het met mayonaise maken: als de verschillende ingrediënten niet op de ideale temperatuur zijn, pakt hij niet. En dat is voor chocolade net zo.
Je chocolade bewaren op een koele, droge plek, uit de buurt van direct zonlicht, is een van de eenvoudigste trucjes om te voorkomen dat het smelt zonder dat je een koelkast nodig hebt. Door chocolade op kamertemperatuur te bewaren – idealiter tussen de 18°C en 20°C – kun je de heerlijke smaak en textuur langer behouden.
Koel, maar niet koud
Als u wilt weten hoe u kunt voorkomen dat chocolade smelt zonder koelkast, kunt u het beste chocolade bewaren op een koele, donkere en droge plek, zoals een voorraadkast of keukenkastje, waar de temperatuur constant is en de chocolade uit de buurt van licht staat .
Als u van plan bent om chocolade in de zomer te verzenden, gebruik dan overnight shipping om ervoor te zorgen dat ze intact aankomen . Kies isolerende en verkoelende verpakkingsmaterialen. Gemetalliseerde bubbelverpakking isoleert uw chocolade en weert de warmte af. Door uw chocoladedoos in ijsblokjes te verstoppen, blijven ze onder hun smeltpunt.
Deze bestaat voor een groot deel uit vet, de cacaoboter. Door het onttrekken van de boter aan de cacaomassa ontstaat de grondstof voor cacaopoeder. Een belangrijk bijproduct van de chocolademakerij omdat er voor pure chocolade cacaoboter en suiker worden toegevoegd aan de cacaomassa.
Let op dat de chocolade niet aanbrandt
Chocolade brand daarom dus snel aan, houd het daarom altijd goed in de gaten bij het smelten. Maar wat gebeurt er eigenlijk wanneer chocolade aanbrandt? Als chocolade te heet wordt, gaat het schiften. De chocolade wordt dan brokkelig en verliest zijn smaak.
Gelukkig is dat niet nodig, want je kunt gesmolten chocolade prima laten stollen. Het is niet heel erg lekker om gestolde chocolade te eten, maar je kunt het heel goed opnieuw smelten en dit weer gebruiken voor het maken van bonbons en andere chocolade creaties.
Uw doel bij het bewaren van chocolade is om het onder het verwekingspunt te houden om de temperatuur te behouden . Als uw huis is uitgerust met airconditioning of centrale airconditioning, zorg er dan voor dat uw thermostaat niet hoger is dan 75°F en bewaar het op een koele, donkere plek in uw huis.
"Idealiter moet chocolade worden bewaard bij 68ºF, maar alles tussen 65ºF en 70ºF is goed," zegt ze. Ze vervolgt met te zeggen dat het bij het bewaren van chocolade het beste is om het uit de buurt te houden van warmtebronnen en direct licht , evenals extreme vochtigheid en sterke geuren, zoals een kruidenkast.
Over het algemeen geldt dat elke temperatuur tussen de 50 en 70 graden Fahrenheit uw chocolade blij zal houden. De beste plek om chocolade te bewaren is ergens als een voorraadkast of kast, waar het donker, droog en koel is (maar niet te koud!).
Het kan de chocolade effectief beschermen tegen hitte tijdens transport en opslag, waardoor de vorm behouden blijft en smelten wordt voorkomen . Flexibiliteit en kneedbaarheid: Aluminiumfolie is zeer flexibel en kneedbaar, waardoor het zich kan aanpassen aan de unieke vormen en contouren van chocoladerepen en andere zoetwaren.
Bewaar truffels op een koele, donkere plek en houd ze droog . Omdat truffels over het algemeen een veel zachtere consistentie hebben dan getemperde chocolade, is het waarschijnlijker dat u ze in warm weer in de koelkast moet bewaren. Zorg er net als bij getemperde chocolade voor dat de truffels goed verpakt zijn en in een luchtdichte container zitten.
Zet de chocolade in de koelkast om deze voor te koelen voordat u deze verpakt . Als de chocolade nog niet in plastic is verpakt, doe deze dan in een ziplock-zak en knijp alle lucht eruit voordat u deze afsluit.
Doordat het geïsoleerd is, blijft de warmte laag :-) Ik neem pure chocolade mee (72% of meer), die moet bij hogere temperaturen smelten dan lichtere chocolade. Ik stop de chocolade in mijn rugzak (zo wordt het enigszins geïsoleerd van de warmte van buitenaf) en naast mijn Playtpus-waterzak, die normaal gesproken water bevat en koeler is dan de buitentemperatuur.
Als u naar een warme bestemming reist of als uw bagage tijdens het transport aan hoge temperaturen kan worden blootgesteld, kunt u de chocolade het beste zo verpakken dat deze isoleert tegen hitte. U kunt dit bijvoorbeeld doen door een geïsoleerde tas te gebruiken of door de chocolade in kleding te wikkelen. Zo voorkomt u dat de chocolade smelt en andere spullen beschadigt.
Chocolade smaakt het beste als het op kamertemperatuur is bewaard (tussen 12 en 20 graden Celsius). En idealiter zou je chocolade nooit in de koelkast moeten bewaren, omdat het de smaak kan verpesten en tot reacties kan leiden .
HOE KAN IK VOORKOMEN DAT CHOCOLADECHIPS TE VEEL SMELTEN? Door een dik beslag te gebruiken en ervoor te zorgen dat uw chips gelijkmatig gemengd zijn, kunt u overmatig smelten voorkomen. Door de chips in bloem te dopen voordat u ze aan het beslag toevoegt, kunt u ook het zinken en smelten minimaliseren.
Om te voorkomen dat chocolade vastloopt, moet u elke kans elimineren dat de chocolade in contact komt met water . Zorg er altijd voor dat de kommen en het keukengerei die u gebruikt volledig droog zijn. Gebruik metalen lepels in plaats van houten lepels, omdat hout vocht kan vasthouden, dat op de chocolade wordt overgebracht.
Voor een mooi gestold, glanzend en knapperig resultaat moet chocolade worden getempereerd. Tempereren is het smelten en vervolgens op de juiste temperatuur brengen van chocolade, waardoor er kristallen ontstaan die zorgen voor de hardheid, glans en krimpkracht van het afgekoelde eindproduct.