Gemiddeld bevat 100 gram melkchocolade zo'n 50 gram suiker. Pure chocolade is daarentegen veel minder zoet en bevat dus ook minder suiker. Gemiddeld bevat 100 gram pure chocolade zo'n 25 gram suiker.
Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
Donkere chocolade bevat veel gezonde mineralen: magnesium, kalium, zink en seleen. Wist je bijvoorbeeld dat een stuk van 100 gram donkere chocolade van 70 procent of meer cacao bevat 67 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid ijzer? Dit maakt het natuurlijk verleidelijk om de hele reep op te eten.
Pure chocolade is geliefd door velen! Helaas bevat gewone chocolade nog veel toegevoegde suikers. Daar heeft Steviala ® wat op bedacht want deze chocolade bevat geen toegevoegde suikers. Deze Steviala ® chocolade reep is namelijk verlaagd in koolhydraten (7.6 per 100 g) en suikers ( 4.3 per 100 g).
Pure chocolade , die veel cacao bevat, bevat veel minder suiker dan melk- of witte chocolade. De volgende tabel toont de hoeveelheid suikers in 10 gram chocolade, oftewel een standaardportie.
In plaats van 'diabetische' chocolade, probeer eens om te kiezen voor goede kwaliteit pure chocolade (70% cacao is het beste). Het heeft een sterkere smaak dan melkchocolade, dus je zult er waarschijnlijk iets minder van eten.
Chocolade eten voor het slapengaan is niet zo handig. De stoffen theobromine en cafeïne in cacao zorgen voor een verhoogde alertheid na het eten van chocolade. Het effect is niet zo sterk als bij koffie, maar toch kun je beter een paar uur voor je gaat slapen geen chocolade meer eten.
Nog zo'n wijsheid uit grootmoeders tijd die niet blijkt te kloppen: chocolade veroorzaakt géén leverproblemen. Sterker nog, onderzoekers beweren nu zelfs dat donkere chocolade leverschade door alcoholmisbruik of ziekte net kan helpen herstellen!
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
Pure chocolade en diabetes
Pure chocolade is rijk aan magnesium, ijzer en vitamine E en wordt beschouwd als gezond voedsel. De flavanolen die het bevat, werken als antidiabetica, vooral bij mensen met diabetes type 2 .
8. Chocola. Een reep van 100 gram = 12,5 suikerklontjes.
Laat witte chocolade het liefste links liggen
Het is juist de cacaopoeder die de gezonde antioxidanten (polyfenolen) bevat. Witte chocolade bevat dus geen stoffen die gezondheidsvoordelen opleveren, daarnaast bevat het ook nog eens veel suiker.
Chocolade, vooral donkere chocolade, bevat aanzienlijke hoeveelheden kalium en fosfor. Mensen met chronische nierziekte (CKD) moeten vaak hun inname van deze mineralen beperken omdat hun nieren mogelijk niet goed in staat zijn om overtollige hoeveelheden uit het bloed te filteren.
Pure chocola is één van de voedingsmiddelen die de meeste antioxidanten bevat. Deze zogenaamde flavonolen hebben een sterke ontstekingsremmende werking en houden daarnaast ook je endotheel cellen en aderen gezond.
Je geniet veel meer van de smaak en krijgt zo een psychologische verzadiging. Maar als je voor en na elke maaltijd chocolade eet, al is het maar een klein stukje, zit je al snel aan een 500-tal extra calorieën per dag. Niet bepaald een goede manier om gewicht te verliezen.
Chocola bevat lecithine, dit heeft een gunstig effect op de cholesterolgehaltes van het bloed; Cacao is rijk aan magnesium. Dit bevordert de energiestofwisseling, de spier functionaliteit en de zenuwprikkeloverdracht. Chocolade is rijk aan polyfenolen.
Hoewel uit sommige onderzoeken blijkt dat er inderdaad een klein positief effect is, kun je toch beter niet te veel eten van chocolade. Chocolade bevat namelijk ook veel verzadigd vet en calorieën. Daarom staat die niet in de Schijf van Vijf.
Met de suikervrije chocolade producten geniet je optimaal. De chocolade producten van Sukrin bevatten netto minder koolhydraten en passen daarom perfect binnen een dieet of zijn erg geschikt voor diabetici omdat je bloedsuikerspiegel minder en snel stijgt dan repen met veel suikers.
Cacao, een ingrediënt in pure chocolade, bevat flavonoïden, een antioxidant. Flavonoïden kunnen helpen de bloeddruk te verlagen , aldus de AHA. Het merkt echter op dat een persoon mogelijk niet genoeg flavonoïden in pure chocolade kan consumeren om significante voordelen te ervaren.
Het eten van pure chocolade zou onderdeel moeten zijn van een verandering naar een gezondere levensstijl als je serieus bent over het verlagen van je cholesterol. Geef jezelf wat pure chocolade als beloning voor het eten van een gezond dieet, het verliezen van gewicht en het bereiken van je trainingsdoelen.
Pascha Organic 85% Cacao Pure Chocolade Repen
Hoewel veel van de repen die we hebben getest van nature veganistisch en glutenvrij zijn, is de 85% reep van Pascha een van de meest voedselallergie-veilige opties die je kunt kopen. Het is gecertificeerd vrij van de acht belangrijkste allergenen (inclusief soja en noten) en is gemaakt zonder emulgatoren.
Hoewel het geen gezondheidsvoedsel is, kun je nog steeds genieten van pure chocolade en andere soorten chocolade als onderdeel van een gezond dieet . De truc is om chocolade met mate te eten, misschien een paar blokjes, in plaats van een hele reep.