Hiervoor wordt gewone bloem gebruikt zoals voor brood gebruikt wordt of voor gebak. Deze bloem wordt ook wel patisseriebloem genoemd.
Haal wat je wilt paneren eerst door bloem (klop overtollige bloem eraf), dan door losgeklopt ei en vervolgens door paneermeel. De bloem zorgt ervoor dat er meer ei aan het vlees blijft plakken, het ei maakt dat er meer paneermeel blijft zitten.
Je kunt elk brood gebruiken dat je wilt voor paneermeel, maar we raden stevig brood aan met een dichte kruim en korst, zoals zuurdesembrood, Franse baguette of rustiek landbrood. Je kunt ook traditionele Japanse panko maken. Hier wordt korstloos witbrood gebruikt om drogere en vlokkerigere kruimels te maken.
Paneren is het bedekken van vlees met een laagje paneermeel of broodkruim (eventueel gemengd met kruiden). Hoe paneer je? Je haalt je vlees eerst door de bloem, dan door losgeklopt ei en dan door de paneermeel. Druk dat laatste laagje goed aan zodat het mooi heel blijft tijdens het vlees bakken.
Je verwacht het niet, maar cornflakes zijn een goed alternatief voor paneermeel. Doe een paar handjes cornflakes in een plastic zak, knoop de zak dicht en verkruimel de cornflakes een beetje. Dit kun je doen met een deegroller door te rollen over de zak (pas op dat hij niet open gaat).
Hiervoor wordt gewone bloem gebruikt zoals voor brood gebruikt wordt of voor gebak. Deze bloem wordt ook wel patisseriebloem genoemd.
Het is het beste om geen bloem te gebruiken in plaats van broodkruimels . Hoewel je bloem kunt gebruiken om kip te coaten, zal het niet de knapperige textuur hebben die broodkruimels of een alternatief kunnen bieden. Gebruik geen bloem als bindmiddel in gehaktballen, omdat het mengsel dan pasta-achtig wordt.
Je kunt paneermeel zelf maken door twee stukken beschuit tegen elkaar te wrijven of droog brood fijn te wrijven. Als alternatief zou je ook verkruimelde cornflakes of walnoten kunnen gebruiken. Het wordt gebruikt om voedsel te voorzien van een krokant laagje, ook word het soms gebruikt om kwetsbaar eten te beschermen.
Gebakken kip smaakt fantastisch met een beslag of een bloemcoating . Het is gewoon een kwestie van voorkeur. Bloemcoatings zoals die in dit recept voor gebakken kip worden gebruikt, combineren bloem met kruiden en soms voegen ze maizena of bakpoeder toe aan de mix.
Melk of yoghurt kan dienen als een uitstekend alternatief voor het ei in het paneren. Dompel je voedsel eerst onder in melk of yoghurt en zorg ervoor dat het goed bedekt is. Vervolgens rol je het door de paneermeel om een knapperige korst te creëren.
Bloem: De bloem fungeert als een barrière tussen het vet in de pan en het vocht in de kipfilet . Eieren: Of bestrijk met mayonaise of olijfolie om het paneermeel te laten plakken. Broodkruimels: Panko-broodkruimels, ook wel bekend als Japans broodkruim, houden gepaneerde en gefrituurde gerechten extra knapperig.
Bestrooi beide kanten van de kipfilets met zout en peper. Bestrooi een filet met je linkerhand door de bloem, werk met één tegelijk en schud het overtollige eraf . Doe het in een eierschaal en draai de filet om met je rechterhand, zodat beide kanten bedekt zijn.
Week de kipfilet eerst in (karne)melk. Zo wordt je gepaneerde kip nog malser. Pak de drie diepe borden of schaaltjes erbij en vul met de bloem, losgeklopte eieren en paneermeel. Leg ze meteen op deze volgorde naast elkaar.
Paneren doe je door bijvoorbeeld groente, vlees of vis achtereenvolgens door bloem, de ei vervanger en het paneermiddel (bijvoorbeeld paneermeel, panko of broodkruim) te halen. Mocht de korst niet meteen dik genoeg zijn, dan kan je dit nogmaals herhalen.
Een van de makkelijkste manieren om ingrediënten een krokant korstje te geven is paneren. Standaard paneren doe je door bijvoorbeeld vlees, vis of groente eerst te bestuiven met bloem, het door een losgeklopt ei of een beslagje te halen en dan te wentelen door paneermeel.
Sommige mensen zweren ook bij maizena in plaats van bloem. Dat zou het eindresultaat nog net iets krokanter maken. Dit is de meest eenvoudige manier om vis te paneren, maar natuurlijk kan je dat knapperig korstje ook pimpen.
Cornflakes zijn een klassiek paneermeel, maar alle granen die niet te zoet zijn, werken prima als vervanging voor traditioneel paneermeel. Corn of rice Chex, Wheaties en zelfs hartige granola en havermoutgranen vormen een geweldige korst voor uw kipfilet of visfilets.
Amandelmeel
Amandelmeel kan voor van alles gebruikt worden, van cake tot paneermeel voor gefrituurde kip.
U kunt maïzena gebruiken in plaats van bloem als coating voor gefrituurde kip, gefrituurde vis of andere gefrituurde gerechten . Maïzena zorgt voor een knapperige coating die beter bestand is tegen sauzen en minder frituurolie absorbeert (wat leidt tot een maaltijd met minder vet).
Bakken doe je meestal met bloem. Er zijn verschillende soorten waar je uit kunt kiezen, maar over het algemeen geldt: gebruik patentbloem voor brood, cakes en taarten en gewone bloem voor koekjes.
Tarwebloem T65 heeft unieke eigenschappen die het een geweldige keuze maken voor een aantal heel specifieke bakproducten. Deze bloem is rijker aan mineralen dan de meer geraffineerde bloem varianten zoals T55, maar heeft toch minder volkoren eigenschappen.
Eigenlijk kan je bijna alles gebruiken wat een beetje dezelfde structuur als paneermeel heeft, zolang het maar niet te uitgesproken is qua smaak. Dus gemalen haver of zelfs sojavlokken zijn een optie.
Voor paneren heb je drie dingen nodig. Een wat bloem, losgeklopt ei en wat paneermeel of broodkruim. Dit laatste wordt het krokante korstje. Je kunt hiermee ook varieren en kiezen voor bijvoorbeeld panko of een fijngehakt notenmengsel.
Kippaneermethode: Cornflakes
De met bloem en ei bedekte kip ging vervolgens in de cornflake kruimels, die ik lichtjes aandrukte om ze te laten plakken. Resultaten: Het paneren zorgde voor een dikke, knapperige korst die er prachtig uitzag — een prachtig gebruinde korst.
Dit is alles wat u hoeft te doen:
Snijd de kip in stukken van de gewenste grootte en dep ze droog met een papieren handdoek. (Hierdoor blijft het paneermeel beter plakken.) Doe ze in een hersluitbare plastic zak van een gallon. Klop ongeveer twee eieren per pond kip los en giet dat eroverheen.