Cacao is de rijkst bekende bron van magnesium. Artsen constateren vaak dat vrouwen een tekort hebben aan magnesium. Veel vrouwen zijn chronisch vermoeid of hebben te kampen met een (te) hoog stressniveau. In periodes van stress plas je veel meer magnesium uit (tot vier keer toe zelfs) dan normaal.
Pure chocolade goed voor je hart
Er is door een Zweeds onderzoeksteam jarenlang onderzoek gedaan bij meer dan 30.000 vrouwen naar de invloed van pure chocolade op de gezondheid. De resultaten laten zien dat vrouwen die één tot twee keer per week een stuk pure chocolade eten minder risico op hartziekten hebben.
Veel vrouwen verlangen vooral naar chocolade. Dit komt omdat chocolade magnesium bevat. Dit is een stof waar veel vrouwen tekort aan hebben. Chocolade bevat ook fenylethylamine; een stofje dat een rol speelt bij het aanmaken van serotonine.
In chocola zit ook fenylethylalanine, waardoor je hersenen de stof endorfine aanmaken. Dit maakt je blij en geeft je een gelukkig gevoel. Endorfine komt ook vrij wanneer je andere zoete of vette producten eet, waardoor je hetzelfde gevoel ervaart.
Chocolade (en dan vooral 'pure' zwarte chocolade met 70% cacao) bevat effectief een aantal chemische stoffen die mogelijk een positieve invloed hebben op de seksuele activiteit. Het gaat dan onder meer om fenylethylamine en theobromine.
Bruine rijst: bruine rijst bevat onder andere zink. Dit mineraal heeft een gunstig effect op je libido. Avocado: avocado's bevatten een hoog gehalte aan foliumzuur, dat de bloedcirculatie bevordert. En een verhoogde bloedcirculatie kan dan weer je zin in seks verhogen.
Wetenschappelijk onderzoek
Ze ontdekten dat de oester zeer rijk is aan een zeldzaam soort aminozuur, dat een kettingreactie teweeg brengt waardoor de productie van testosteron bij mannen en progesteron bij vrouwen wordt verhoogd.
Chocolade bevat ook fenylalanine, een voorloper van de neurotransmitter dopamine. Dopamine helpt stemmingscognitie te ondersteunen (3) en reguleert het hormoon prolactine . Een hoog prolactinegehalte kan de hormonen van de menstruatiecyclus onderdrukken.
Verbetering van de stemming : Er is een reden waarom veel vrouwen naar chocolade grijpen op stressvolle dagen of wanneer ze hun stemming willen verbeteren. Pure chocolade bevordert de afgifte van endorfines, de natuurlijke 'feel-good'-chemicaliën van het lichaam, en zorgt voor een natuurlijke stemmingsboost. Rijk aan ijzer: Pure chocolade is een bron van non-heemijzer.
Hoewel uit sommige onderzoeken blijkt dat er inderdaad een klein positief effect is, kun je toch beter niet te veel eten van chocolade. Chocolade bevat namelijk ook veel verzadigd vet en calorieën. Daarom staat die niet in de Schijf van Vijf.
Bij vrouwen lijkt het verlangen naar chocolade, volgens talrijke studies, samen te hangen met hormoonveranderingen (menstruatie, zwangerschap etc.). Vrouwen hebben ook last van een daling van serotonine in de week voor de menstruatie, wat leidt tot een daling van andere hormonen in hun systemen, wat op zijn beurt leidt tot een verlangen naar chocolade.
De nadelen
De meeste chocolade bevat veel suiker, wat kan leiden tot gewichtstoename, tandbederf en andere gezondheidsproblemen. Het is dus wel belangrijk dat wanneer je chocolade eet, je zorgt dat je de tanden goed poetst en niet te veel eet.
Volgens experts ervaart u chocoladecravings wanneer uw lichaam bepaalde voedingsstoffen nodig heeft . Bijvoorbeeld, wanneer uw lichaam een tekort heeft aan voedingsstoffen zoals magnesium, stuurt het hunkering naar chocolade aan zodat u verzadigd raakt en de behoefte kunt aanvullen.
Ook bevat chocola magnesium, een stof die ervoor zorgt dat krampen minder heftig worden, dus ook kramp in de baarmoeder. Door de schommelingen in hormonen krijg je ook zin in koolhydraten, die ook in chocolade zitten. Dit alles zorgt ervoor dat het heel logisch is dat je zin krijgt in chocola tijdens je ongesteldheid.
Chocola bevat lecithine, dit heeft een gunstig effect op de cholesterolgehaltes van het bloed; Cacao is rijk aan magnesium. Dit bevordert de energiestofwisseling, de spier functionaliteit en de zenuwprikkeloverdracht. Chocolade is rijk aan polyfenolen.
Studies laten zien dat het eten van (donkere) chocolade helpt bij het verlagen van je bloeddruk en lijkt daarmee het risico op hart-en vaatziekten te verminderen. Ook kan cacao de hoeveelheid HDL (goede) cholesterol verhogen, wat je kans op hart-en vaatziekten verlaagt.
Uit Duits onderzoek blijkt dat mensen die elke dag chocolade eten een lagere bloeddruk hebben en 39% minder risico lopen op een hartaanval dan niet-chocolade-eters. De flavonoïden, stoffen die je in cacao vindt, helpen de bloedvaten te ontspannen en laten het bloed beter doorstromen.
Sommige onderzoeken suggereren dat de consumptie van chocolade of cacao verband houdt met een lager risico op insulineresistentie en hoge bloeddruk bij volwassenen .
Flavonoïden en de gezondheid van de hersenen
Onderzoek heeft aangetoond dat de flavonoïden in cacao de bloedstroom naar de hersenen kunnen verbeteren, ontstekingen kunnen verminderen en zelfs de groei van nieuwe neuronen kunnen bevorderen . Deze factoren kunnen bijdragen aan verbeterde cognitieve functies, geheugen en algehele gezondheid van de hersenen.
Onderzoek toont aan dat het eten van chocolade je echt een goed gevoel geeft, wat een positieve invloed heeft op stressniveaus, geheugen en stemming . Het is dus geen verbeelding: chocolade eten is een effectieve manier om te ontspannen. Pure chocolade zit boordevol flavonoïden en antioxidanten die goed zijn voor de gezondheid van het hart.
Pure chocolade verbetert ook de bloedstroom naar je hersenen, dus het kan je cognitieve functie verbeteren. Bovendien kan chocoladeconsumptie je humeur verbeteren. Het verhoogt de afgifte en niveaus van oxytocine , het 'liefdeshormoon' dat verantwoordelijk is voor gevoelens van plezier.
Chocolade – of de cacao in chocolade – staat bekend als zinnenprikkelend middel, die ervoor zorgt dat jouw libido een boost krijgt. In chocolade zit het stofje fenylalanine: een liefdespeptide dat je lichaam zelf in kleine hoeveelheden aanmaakt. Wanneer je chocolade eet, schiet de productie van dit stofje omhoog.
Conclusie. DE sushi, met hun verfijnde ingrediënten en zorgvuldige presentatie, zijn veel meer dan alleen een culinair genot. Hoewel bepaalde ingrediënten zoals rauwe vis, zeewier, gember en wasabi gezondheidsbevorderende eigenschappen hebben, blijft solide wetenschappelijk bewijs dat ze echte afrodisiaca zijn, beperkt ...
Oesters zijn een van de beste bronnen van zink voor je man, wat de spermaproductie bevordert . Het kan ook geen kwaad dat ze een afrodisiacum zijn, dus laad hem vol met 15 mg per dag – ongeveer 50 gram oesters – en je zult voor je het weet baby's maken.