Gebruikt Lindt palmolie en is het duurzaam ingekocht? Wij begrijpen welke impact de ongecontroleerde teelt van palmolie kan hebben op regenwouden en biodiversiteit. Daarom controleren we het gebruik ervan in onze producten voortdurend en zetten we ons in om alleen duurzame RSPO-gecertificeerde palmolie in te kopen.
Palmolie, palmpitolie en hun fracties worden in beperkte hoeveelheden gebruikt in bepaalde vullingen van onze chocolade . We kopen minder dan 0,01% van de wereldwijde palmolieoogst.
Ingrediënten: cacaomassa, cacaoboter, suiker, watervrij MELKvet. Allergenen: Kan HAZELNOTEN, andere NOTEN, MELK en SOJA bevatten.
Het bevat alle vitaminen die het lichaam nodig heeft (behalve vitamine C) en ongeveer 300 voedingsstoffen die gezond zijn voor het menselijk organisme. Dankzij de positieve bestanddelen van cacao, zoals theobromine, geven donkere chocolaatjes u na het eten ervan een zeker gevoel van geluk.
Merken zoals Ghirardelli Intense Dark 72% Cacao Twilight Delight en Lindt Excellence 85% Cocoa Extra Dark bevatten te veel zware metalen . Deze kun je dus beter vermijden.
Volgens een rapport van Consumer Reports uit december 2022 bevatten bepaalde pure chocoladerepen, waaronder de Lindt-producten die in de rechtszaak worden genoemd, een zodanig hoog gehalte aan lood en cadmium dat het eten van slechts 28 gram per dag een volwassene op een consumptieniveau zou brengen dat de volksgezondheidsautoriteiten als 'schadelijk' zouden beschouwen.
Bevat een hoog gehalte aan verzadigd vet
Om die reden staat het al lang bekend als een 'slecht' vet dat het 'slechte' cholesterol, LDL, verhoogt.
Pure chocolade is een van de vele voedingsmiddelen waarvan in klinische onderzoeken is aangetoond dat ze het cholesterol verlagen . Maar dat betekent niet dat u het bij elke maaltijd moet eten. Het eten van pure chocolade zou onderdeel moeten zijn van een verandering naar een gezondere levensstijl als u serieus bent over het verlagen van uw cholesterol.
Laat witte chocolade het liefste links liggen
Het is juist de cacaopoeder die de gezonde antioxidanten (polyfenolen) bevat. Witte chocolade bevat dus geen stoffen die gezondheidsvoordelen opleveren, daarnaast bevat het ook nog eens veel suiker.
Wat is de dagelijks aanbevolen hoeveelheid pure chocolade? De aanbevolen "dosis" is ongeveer 1 tot 2 ounces of 30-60 g , zeggen experts. Als u meer eet, consumeert u mogelijk te veel calorieën.
De cacaoprijs op de groothandelsmarkt is namelijk gestegen tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Dit komt vooral omdat de productie in West-Afrika, goed voor twee derde van de wereldwijde cacao-oogst, wordt getroffen door tegenslagen.
Uit het pakket
WITTE CHOCOLADE [SUIKER, CACAOBOTER, MELK, MAGERE MELK, SOJALECITHINE (EMULGATOR), VANILLINE (KUNSTMATIGE SMAAKSTOFFEN)], PLANTAARDIGE OLIE (KOKOSPALMPITTEN), SUIKER, CACAOBOTER, MELK, MAGERE MELK, SOJALECITHINE (EMULGATOR), KUNSTMATIGE SMAAKSTOFFEN.
Van boon tot reep
Onze recepten gebruiken speciale mengsels van cacaoboonsoorten uit verschillende regio's. Deze bonencombinaties zijn een goed bewaard geheim en zijn wat onze Lindt-chocolaatjes hun voortreffelijke smaak geeft.
Meer en meer merken kiezen bewust voor duurzame palmolie, zoals Sonett en Ecover. Method en Weleda zijn lid van de RSPO. Faith in Nature en Sukin gebruiken geen palmolie, maar enkele van hun producten bevatten soms wel sporen van duurzame palmolie.
"Palmolie bevat meer verzadigd vet dan andere oliesoorten. Verzadigd vet staat bekend om de ongunstige gezondheidseffecten. Zo verhoogt verzadigd vet het LDL-cholesterol. Op die manier vergroot verzadigd vet het risico op hart- en vaatziekten."
Op sommige producten waar palmolie in zit, staat het RSPO keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat minimaal 95 procent van de palmolie in een product duurzaam geproduceerd is. Op de website van Milieu Centraal vind je een Keurmerkenwijzer met een beschrijving van het RSPO keurmerk.
Merken als Mars M&M's, Hershey's Kisses en Reese's Peanut Butter Cups staan bekend om hun hoge suikergehalte, waardoor ze duidelijk in de categorie ongezonde chocolade vallen.
Suiker en verzadigd vet in chocolade slecht voor gezondheid
En witte chocolade al helemaal niet, deze bevat geen cacaopoeder en dus ook geen flavanolen. De andere chocoladesoorten bevatten te veel suiker en verzadigd vet om gezond te noemen.
Hoewel uit sommige onderzoeken blijkt dat er inderdaad een klein positief effect is, kun je toch beter niet te veel eten van chocolade. Chocolade bevat namelijk ook veel verzadigd vet en calorieën. Daarom staat die niet in de Schijf van Vijf.
Ja, Lindt 90 Dark Chocolate is een goede keuze. Het bevat 90% cacao, wat talloze voordelen biedt voor het menselijk lichaam.
Zeer voedzaam
Het bevat een behoorlijke hoeveelheid oplosbare vezels en zit boordevol mineralen. Een reep pure chocolade van 100 gram met 70-85% cacao bevat ( 1 ): 11 gram vezels. 66% van de ADH voor ijzer.
Lindt gebruikt uitsluitend de fijnste cacaobonen, die op een unieke manier worden geroosterd en vermalen. En het was de uitvinding van Lindt – de conche in 1879 – die het mogelijk maakte om voor het eerst chocolade te produceren die kon wat we nu allemaal zo lekker vinden: smelten.
Hoe gezond is Lindt 90% Cocoa Dark Chocolate? Positief is dat Lindt 90% Cocoa Dark Chocolate 86% minder suiker, 364% meer voedingsvezels, 100% minder cholesterol, 83% minder natrium, 93% meer proteïne en 165% meer ijzer bevat dan de gemiddelde chocolade reep .
Ingrediënten: Ingrediënten: cacaomassa, suiker , cacaoboter, emulgator (SOJAlecithine), vanille.
Er wordt vaak gezegd dat pure chocolade een uitstekend gezondheidsvoedsel is, maar weet u hoeveel magnesium er in pure chocolade zit? Verrassend genoeg is het antwoord eigenlijk heel hoog: een portie van 28 gram pure chocolade van topkwaliteit, zoals de Lindt 90 pure chocolade, kan wel 16% van uw dagelijkse ADH aan magnesium bevatten .