(Meer)olie toevoegen. De pinda-olie die vrijkomt bij het malen van de pinda is dus niet genoeg. Je krijgt het smeuïg, bij naar behoefte, een beetje olie erdoor te mengen met een lepel of een mes. Pinda-olie is een hard type of olie en maakt de pindakaas snel droog.
Je kunt je harde pindakaasresten in de nieuwe pot stoppen
Als je de oude, harde pindakaas uit de pot schraapt, en bovenin de nieuwe pot stopt, zorgt die olie ervoor dat de harde restjes weer zacht worden.
Laat de pindakaas smelten. Doe een paar lepels pindakaas in een schaal die je in de magnetronschaal en zet het er steeds 15 seconden in totdat je een saus-achtige substantie hebt.
Als je alleen pindakaas gebruikt, is hitte de sleutel. Pindakaas bevat van nature veel vet, maar dat vet is bijna vast bij kamertemperatuur. Om het zacht te maken, heb je wat hitte nodig. In mijn geval verwarmde ik twee eetlepels in een hittebestendige kom en roerde toen als een gek .
Als het mengsel te droog dreigt te worden, doe er dan een scheutje olie bij, ook een scheutje gember siroop en/of citroensap kan het wat smeuïger maken en de gember is een heerlijke combi met de pinda.
Als je helemaal tot de bodem van een pot zit en de notenboter droog en kruimelig is (je hebt hem toch niet ondersteboven bewaard?), dan is een zekere manier om hem leven in te blazen door er wat olie aan toe te voegen . Doe er gewoon een paar druppels neutrale olie (zoals koolzaadolie of pindakaas) bij en roer tot alles is opgenomen.
Omdat olie en water niet mengen en pindakaas een hoog oliegehalte heeft, is er niet veel ruimte in het mengsel over voor water , legt Live Science uit. Dit kan leiden tot van nature droge pindakaas, die sneller uitdroogt vanwege het beperkte watergehalte.
Als je dit leest met één (of misschien wel meer...ik ben het, ik ben schuldig) pot met stukjes uitgedroogde notenpasta in je voorraadkast, vrees dan niet! Dit gebeurt meestal als de pindakaas droog wordt, omdat de olie zich afscheidt , waardoor je een dunnere pasta en dus drogere stukken pindakaas overhoudt.
Je kunt proberen om de oude pindakaas op een bakplaat te leggen en deze voorzichtig te verwarmen in een oven op een lage temperatuur, rond de 250°F (120°C), gedurende een paar minuten . Dit kan helpen om het wat zachter te maken en wat van de oorspronkelijke textuur te herstellen.
Roer er wat neutrale olie door
Als je helemaal tot de bodem van een pot zit en de notenboter droog en kruimelig is (je hebt hem toch niet ondersteboven bewaard?), kun je hem het beste wat leven geven door er wat olie aan toe te voegen. Doe er gewoon een paar druppels neutrale olie (zoals koolzaadolie of pindakaas) bij en roer tot alles is opgenomen.
Twee eenvoudige manieren om pindakaas te verdunnen
De National Peanut Board raadt aan om een beetje water toe te voegen voor wat extra vocht . Voeg het water langzaam toe en zorg ervoor dat u het niet overdrijft — te veel water kan de pindakaas dun maken. Een andere optie is om pindakaas te verwarmen om het vetgehalte vloeibaar te maken.
Is je pindasaus te dun? Voeg dan wat extra pindakaas toe. Juist te dik? Verdun 'm dan met water.
Laagje olie
Bij het maken van pindakaas smelten deze vetten en worden ze dus vloeibaar. De harde stukjes pinda drijven eerst nog een tijdje in dit vet, maar zakken daarna naar beneden. Dit gebeurt dus vooral bij 100% pindakaas, omdat hier verder niets anders aan wordt toegevoegd dan pinda's.
Zodra je pindakaas in de pan is afgemeten, zet je de pan op het fornuis en zet je de brander laag. Verwarm de pindakaas geleidelijk om te voorkomen dat het een verbrande smaak krijgt. Roer voortdurend. Roer voorzichtig met een lepel terwijl de pindakaas langzaam opwarmt.
Het enige wat je hoeft te doen is de pot pindakaas ondersteboven in de koelkast te bewaren . Als je klaar bent om te smeren of scheppen, draai je de pot om, open je hem en schep je hem op. Roeren is niet nodig!
Kook de pinda's minstens drie uur . Haal na drie uur een pinda eruit en proef het. Als het niet zacht genoeg is, blijf dan koken tot de gewenste zachtheid is bereikt.
Dus ik zocht op Google naar Salvaging Undercooked Peanut Brittle en volgde Tiffany's behulpzame instructies om de stukjes terug in de pan te gooien, het vuur hoger te zetten en te roeren, roeren, roeren tot het kookt en wacht met het gieten in de pan tot het 300 graden is .
Pinda-olie is een hard type of olie en maakt de pindakaas snel droog. (Meer)olie toevoegen. De pinda-olie die vrijkomt bij het malen van de pinda is dus niet genoeg. Je krijgt het smeuïg, bij naar behoefte, een beetje olie erdoor te mengen met een lepel of een mes.
Waarom is mijn pindakaas bros taai / plakkerig / niet hard geworden? Dit is een temperatuurprobleem . Zorg ervoor dat de snoepthermometer precies 300ºF / 149ºC bereikt, wat de harde scheurfase is, voordat u het op de bakplaat giet.
Hoewel het meeste vet in pindakaas relatief gezond is, bevatten pinda's ook wat verzadigd vet, wat kan leiden tot hartproblemen als het in overmatige hoeveelheden wordt geconsumeerd . Pinda's bevatten veel fosfor, wat de opname van andere mineralen zoals zink en ijzer door uw lichaam kan beperken.
De houdbaarheidsdatum is er om u te laten weten wanneer de pindakaas het lekkerst zal smaken. Het kan wat van zijn smaak verliezen na de datum op de pot. U kunt het nog steeds veilig eten, zolang het niet beschimmeld of ranzig is geworden . U zou weten of het ranzig is omdat het vreselijk zou ruiken.
Hierdoor ontstaat bij ons na verloop van tijd een laagje olie op de pindakaas. Dit is een natuurlijk proces en verder is de pindakaas hierdoor niet minder lang houdbaar wat betreft voedselveiligheid. Wel wordt de pindakaas hierdoor wat harder.
Laag watergehalte. Pindakaas zit tjokvol eiwitten, 26,1% in onze Naturel pindakaas en zelfs 31% in onze Sport pindakaas. Eiwit heeft de neiging om vocht op te nemen door middel van osmotische druk, waardoor het veel van het speeksel in je mond absorbeert.
Door pindakaas te kloppen krijgt het een gesmolten consistentie zonder extra hitte toe te voegen, voor momenten waarop je dunnere en meer vloeibare pindakaas op kamertemperatuur wilt hebben. Een andere optie is om het op het fornuis te smelten. Voeg je pindakaas toe aan de pan en roer tot het gesmolten is, op een zeer lage temperatuur.
Ranzige pindakaas is hard en droog, en de kleur kan zelfs donkerder zijn. Een klassiek teken van ranzig voedsel is natuurlijk een verandering in geur. Ranzige pindakaas ruikt misschien, nou ja, niet naar pindakaas (pas op voor bittere of metaalachtige geuren).