Komkommer invriezen Komkommer bestaat voor 94% uit water. Hierdoor wordt hij papperig bij het ontdooien. Voor je komkommer invriest, moet je hem dus eerst blancheren, wokken, bakken of grillen. Na de bereiding kan je jouw gerecht met komkommer tot 12 maanden bewaren in de diepvries.
Was en snijd de komkommers in dunne plakjes. Verdeel de komkommers in een enkele laag over een ondiepe schaal. Zet ze net lang genoeg in de vriezer om ze te laten bevriezen totdat de komkommerschijfjes stevig zijn. Doe de komkommers in een luchtdichte zak, laat geen ruimte over en sluit deze vervolgens af.
Groenten met veel water bevriezen snel, maar het is niet bevorderlijk voor de smaak om deze groenten in te vriezen. Komkommers, selderij en radijs worden slap wanneer je ze weer ontdooit en dat maakt een salade er nou niet echt beter op.
Komkommers kun je beter niet in de koelkast bewaren, want ze kunnen niet goed tegen de kou. Ze verliezen snel hun kwaliteit en worden slap. Bewaar ze daarom op een minder koele, donkere plaats: een voorraadkast of kelder. Normaal gesproken blijft een komkommer ongeveer een week goed.
Bewaartip voor dit product
Komkommer verliezen snel hun smaak en worden slap in de koelkast. Bewaar een aangesneden komkommer wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plastic folie om uitdrogen te voorkomen. Niet geschikt om in te vriezen.
Wil je komkommer langer bewaren? Rauwe komkommer is niet geschikt om in te vriezen, maar gekookte komkommer wel! In een afgesloten bakje of zakje kun je de groente tot 12 maanden bewaren.
Nadat u ze hebt gewassen en ingepakt, kunt u komkommers het beste bewaren in de groentelade (ook wel groentelade genoemd) van uw koelkast, ingesteld op hoge luchtvochtigheid met de ventilator dicht . Hoge luchtvochtigheid helpt het ethyleengevoelige fruit vocht vast te houden en voorkomt dat het verwelkt.
Stevige komkommers zijn, buiten de diepvries, een week houdbaar. Komkommer invriezen kan ook. Dat doe je best niet met rauwe komkommer, die zo zijn smaak verliest en pap wordt. Gerechten met komkommer invriezen kan wel.
Wat veel mensen niet weten is dat je komkommers, tomaten, paprika's en andere vruchtgroenten beter niet in de koelkast kunt bewaren. Zo drogen komkommers uit in de koelkast, waardoor de schil beschadigt en de komkommer uitdroogt. Ook tomaten en paprika's drogen uit, wat ten koste gaat van hun smaak en houdbaarheid.
Door te veel temperatuurschommelingen zou er condens op de eischaal kunnen ontstaan, waardoor bacteriën zich gemakkelijker kunnen ontwikkelen en door de poreuze schaal van het ei kunnen dringen. Daarom worden ze in de supermarkt, net zoals tijdens het transport, ook op kamertemperatuur bewaard.
Groenten die veel water bevatten zoals sla, tomaat en komkommer kan je beter niet invriezen. Tijdens het ontdooien geeft de groente dan zoveel water af dat er niets van overblijft. Het invriezen van fruit is een iets lastiger proces. Fruit bevat over het algemeen veel vocht en moet daarom snel worden ingevroren.
"Komkommers bevatten van nature veel water en als ze eenmaal bevroren zijn - en dan ontdooid - worden ze heel zacht en sommigen zouden zeggen papperig . Die textuur kan afstotelijk zijn, maar kan nog steeds worden gebruikt als een frisse smaak als de textuur niet zo belangrijk is," vertelt chef-kok Jerry Lanuzza aan Southern Living.
Bevroren komkommers kunnen worden verwerkt in soepen, dips of smoothies , aangezien een papperige textuur deze gerechten niet zal maken of breken. Maar als je een salade of sandwich maakt die afhankelijk is van de knapperige textuur van een komkommer, kun je beter vasthouden aan verse producten.
In tegenstelling tot een verse komkommer met een knapperige, krokante textuur, zal een bevroren komkommer een papperige textuur hebben.
Het antwoord is ja, je kunt groenten absoluut vacuüm verpakken ! Je moet je groenten echter wel goed voorbereiden VOORDAT je ze invriest, zodat de textuur, smaak en voedingswaarde behouden blijven en je profiteert van een langere houdbaarheid.
Een restje rauwe komkommer kun je het beste wel in de koelkast bewaren. Bewaar het restje in vershoudfolie. Gare komkommer kun je 2 dagen in de koelkast bewaren. Komkommer is geen geschikte groente om in te vriezen.
Komkommers drogen uit in de koelkast. De schil beschadigt waardoor ze sneller bederven. Bewaar ze daarom op een koele plaats in de keuken, de kelder of de berging. Laat de komkommer in zijn folie zitten.
Over deze methode: Om komkommers extra knapperig te houden, adviseert Epicurious de volgende methode: Was ze, droog ze grondig, wikkel ze in een theedoek of keukenpapier, doe ze in een open plastic zak zodat er wat lucht kan circuleren en leg ze in de groentelade .
Inmaken is een eenvoudige en praktische methode om verse komkommers te conserveren . In principe kunnen alle soorten komkommers worden ingemaakt. Hoewel kleine augurken bijzonder populair zijn, kunnen gesneden grotere komkommerplanten net zo gemakkelijk worden ingemaakt.
Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
Verwijder 1/16e” van het uiteinde van de bloem om enzymen te verwijderen die ervoor zorgen dat de augurken zacht worden . Een van de eenvoudigste methoden om augurken steviger te maken is door ijs te gebruiken. Week komkommers of andere groenten in ijswater of bedek ze met gemalen ijs gedurende 4 tot 5 uur voordat u ze inmaakt.
Papieren handdoeken kunnen helpen vocht te absorberen om producten langer vers te houden. Bewaar komkommers niet in de buurt van tomaten, appels, avocado's of andere soorten producten die ethyleen afgeven . Dit gas kan ervoor zorgen dat komkommers sneller rotten.
Wikkel uw komkommers in . Komkommers, als ze helemaal droog zijn, moeten worden gewikkeld in droge papieren handdoeken of een droge, schone theedoek. Komkommers moeten in de koelkast worden bewaard als ze niet direct worden gebruikt. Hoewel ze wel gekoeld moeten worden, moet u komkommers niet bewaren bij extreem lage temperaturen.