Kan ik pompoenen rauw invriezen? " Groenten zoals pompoenen of allerhande soorten knollen en wortelen invriezen is op zich geen probleem.
POMPOEN INVRIEZEN
Je pompoen blijft in de vriezer tot wel 6 maanden goed. Het invriezen helpt niet alleen om de smaak en voedingsstoffen te behouden, maar maakt het ook een stuk makkelijker om snel een maaltijd op tafel te zetten.
Verwijder het vruchtvlees en de pompoenpitten met een lepel. Snijd de pompoen vervolgens in kleine blokjes of dunne plakjes. Doe ze in een Toppits® Diepvrieszakje en leg ze in de vriezer. Je kunt de pompoen gemakkelijk tot tien maanden in de vriezer bewaren.
Vries het in: Gekookte of rauwe pompoen kan worden ingevroren . Snijd rauwe pompoen in stukken en bewaar in een gelabelde afsluitbare diepvrieszak of -container. Als u pompoenpuree hebt, kunt u deze invriezen in ijsblokjesvormpjes en vervolgens overbrengen in een diepvrieszak of -container.
Pompoenen kun je heel lang bewaren. Leg ze op een donkere, maar niet te koele plek. Zo blijven ze zeker drie maanden goed. Pompoenen verdragen lage temperaturen slecht, en ze kunnen zeker niet tegen vorst.
Pompoenen. Hele pompoenen kunnen maandenlang worden bewaard op een koele, droge plek, uit de buurt van direct zonlicht . Gesneden pompoenen moeten in de koelkast worden bewaard met de zaden verwijderd, omdat deze sneller vergaan dan het vruchtvlees. U kunt ze gewoon onbedekt in de crisper bewaren en de gedroogde buitenste laag eraf snijden voordat u ze kookt, of ze in plastic wikkelen.
Pompoenen moeten op een koele, droge plaats worden bewaard. Ideale temperaturen liggen tussen 50° en 60° F en een relatieve vochtigheid van 50 - 70%. Een hogere vochtigheid zorgt voor condensatie op het fruit met een risico op ziekte, en een lagere vochtigheid kan uitdroging veroorzaken. Hogere temperaturen verhogen de ademhaling en kunnen gewichtsverlies veroorzaken.
Als je je pompoen in blokjes snijdt voordat je hem invriest, is hij klaar om direct uit de vriezer te halen als je hem nodig hebt. Diepvrieszakken zijn hiervoor handig, maar je kunt ook een oude ijsemmer gebruiken om je bevroren pompoen in te bewaren.
" Vriestemperaturen beschadigen de plantencellen net zoals ze dat bij elk levend organisme doen ," zegt hij. "Als de pompoen daadwerkelijk bevriest, kan de schil zacht worden zodra deze opwarmt, waardoor deze kan gaan rotten." Maar waar bevriezing handig kan zijn, is bij het bewaren van het vruchtvlees van de pompoen.
Je kunt bijna alles invriezen.
De beste groenten om te overwegen zijn maïs, erwten, broccoli, bloemkool, wortelen, sperziebonen, pompoen en wintergroenten zoals spinazie, boerenkool, snijbiet en snijbiet .
Je kookt de pompoen kort en legt deze vervolgens in een bak met koud water of spoelt de pompoen met koud water af. Hierdoor stopt het kookproces. Wanneer de pompoen droog en afgekoeld is, leg je hem in de vriezer. Bij minimaal -18˚C is de pompoen tot 12 maanden houdbaar.
Bewaar je gesneden pompoen donker, droog en koel
Plaats hem overdag onder een afdakje uit de zon, in je schuur of op een koele, droge en donkere plek binnenshuis. 's Avonds kun hem dan gewoon weer met een lampje erin buiten zetten. Zo kun je nog wat langer genieten van je mooie pompoen.
Pompoenpuree in weckpotten invriezen. U maakt zich misschien zorgen over het invriezen in potten die niet als vriezerbestendig zijn gelabeld, maar ik verzeker u dat het kan .
Pompoen invriezen: zo doe je dat
De blokjes nemen namelijk extra water op tijdens het bevriezen. Daardoor zijn ze na het ontdooien niet meer zo knapperig. Je kunt ze wel nog gebruiken in soepen, sauzen of puree. Pompoen blijft in de diepvries nog zo'n zes maanden tot een jaar lang goed.
"Het beste wat je kunt doen is proeven van de rauwe pompoen. Als hij zeer bitter smaakt en een beetje irriteert in de mond, spuw je hem best meteen uit. Dan mag je hem zeker niet opeten."
Je kan rauwe (versneden) groenten invriezen. Dat geldt dus ook voor courgetten en het vruchtvlees van pompoen.
Een lichte vorst zal de wijnstokken vernietigen, maar zou het fruit niet moeten schaden. Een harde vorst kan het fruit echter wel beschadigen . Behandel pompoenen voorzichtig bij het oogsten om snijwonden en kneuzingen te voorkomen. Deze verwondingen zijn niet alleen lelijk, ze bieden ook ingangen voor verschillende rottingsproducerende organismen.
Afhankelijk van hoe hard ze bevroren zijn, kunnen ze na ontdooiing te zacht zijn om te snijden .
Pompoenen die niet rijp zijn bewaren niet. De onrijpe pompoenen die op het einde van het seizoen achterblijven in de tuin kan je gewoon verwerken net zoals je courgettes bereid. Nog leuker is het om piepjonge vruchtjes te gebruiken als bord garnering.
Andere groenten kunnen heel goed worden ingevroren en werken het beste als ze eerst worden geblancheerd. Om te blancheren dompelt u de groente gewoon 2 minuten in kokend water, haalt u ze eruit en houdt u ze onder koud water om het kookproces onmiddellijk te stoppen. Pompoenen zijn een geweldig voorbeeld van een groente die perfect is om in te vriezen .
De beste manier om pompoen veilig te bewaren is door het in te vriezen . Als u op zoek bent naar een houdbare optie, dan is het inmaken van pompoenblokjes in druk aanbevolen.
Elke vriezer is anders, maar pompoenpuree zou ongeveer een jaar bewaard moeten blijven. Het is echter het lekkerst als het ongeveer vier maanden na opslag wordt geconsumeerd. Want daarna kan het vatbaar worden voor vriesbrand en geuren van ander voedsel dat wordt bewaard.
De ideale temperatuur is 50 tot 55 graden, hoewel ik geluk had met het bewaren van winterpompoen in een onafgewerkte kelder waar de temperaturen vaak rond de 60 graden lagen. Ze houden ook van donker. Bewaar pompoen van de vloer, bij voorkeur in een container met luchtcirculatie - een melkkrat of draadlade werkt prima .
Hoe lang zijn pompoenen houdbaar? Vers geoogste pompoenen of in de winkel gekochte pompoenen kunnen 1 maand op kamertemperatuur bewaard worden en 2 tot 3 maanden als ze op een koele, donkere, droge plek bewaard worden . Als het aankomt op het snijden van een pompoen, snijd hem dan niet te vroeg! Hij gaat maar 3 dagen tot 1 week mee voordat hij gaat rotten, afhankelijk van de weersomstandigheden!
Je kunt ze een week in de warme zon laten staan ('s nachts naar binnen halen) of ze ongeveer een week in je huis laten staan - bij voorkeur op een lichte doek of placemat. Bewaar de pompoen daarna op een koele, droge plek en niet op een cementen vloer , omdat ze op cement de neiging hebben te rotten.