De hazelnoot is altijd al het kenmerkende ingrediënt van Nutella® geweest.
Nutella wordt in veel landen op de markt gebracht als "hazelnootcrème" . Volgens de Italiaanse wet mag het niet worden geëtiketteerd als "chocoladecrème", omdat het niet voldoet aan de minimale criteria voor de concentratie van cacaobestanddelen.
De Ferrero Groep is nu een van 's werelds grootste zoetwarenbedrijven met meer dan 35 geliefde merken, zoals Kinder, Nutella, Ferrero Rocher en Tic Tac, die worden verkocht in meer dan 170 landen.
In elke pot van 750 gram Nutella zitten 97 hazelnoten. Dat is meer dan in elke andere pasta. 25% van de jaarlijkse wereldwijde hazelnotenproductie wordt opgekocht door Ferrero.
De hazelnoot is al sinds jaar en dag het kenmerkende ingrediënt van Nutella® .
Bevat Nutella® pinda's? Nutella® hazelnootpasta bevat geen pinda's of pinda-ingrediënten en het product komt tijdens de productie ook niet in contact met pinda's.
Wat zit er in hazelnootpasta? Hazelnootpasta bestaat uit een mengsel van suiker, plantaardig vetten, fijngemalen hazelnoten, cacao en melkpoeder of andere melkbestanddelen. Om de pasta egaal smeuïg te houden, worden er emulgatoren en extra smaakstoffen toegevoegd.
Onze hazelnoten komen voornamelijk uit Turkije, Italië, Chili en de VS.
Nutella is de merknaam van een pasta voor broodbeleg van het Italiaanse bedrijf Ferrero. De pasta werd in 1946 ontwikkeld en in 1964 op de markt geïntroduceerd, aanvankelijk onder de naam 'Giandujot Supercrema'.
Dan bieden pitten en zaden een goed alternatief. Ze hebben niet alleen ongeveer dezelfde bite als noten, maar ze bevatten ook veel dezelfde voedingsstoffen zoals plantaardige eiwitten en vezels. Denk aan het vervangen van noten bijvoorbeeld aan zonnebloempitten, pompoenpitten, pijnboompitten of sesamzaadjes.
De prijs van de Nutellapotten blijft wel dezelfde, want volgens de producent zijn de productiekosten gestegen. Hazelnoten bijvoorbeeld - een essentieel ingrediënt van Nutellachoco - zijn de laatste jaren schaarser en dus duurder geworden.
“Nutella”, geregistreerd in oktober 1963, kwam van het samenvoegen van het Engelse woord “nut”, van het typisch Italiaanse ingrediënt hazelnoot in de gianduja , met het Italiaanse positief klinkende achtervoegsel “ella”. De winnende combinatie kwam met de kleuren: de zwarte “N” en de andere letters in rood.
Nutella bevat naast suiker ook veel vet, die samen veel calorieën leveren. Als je dit veel en vaak eet, kan het op den duur gezondheidsproblemen veroorzaken. Het moet gezegd dat Nutella wel meer natuurlijke ingrediënten bevat dan sommige soortgelijke producten.
Nutella wordt meestal beschreven als een hazelnootchocoladepasta. Maar in werkelijkheid bestaat het slechts uit 13% hazelnoten, de rest bestaat uit geraffineerde witte suiker, palmolie, melkpoeder en cacaopoeder. Nutella is geen notenboter . Het is een zoete palmoliepasta geparfumeerd met een kleine hoeveelheid hazelnoot en cacao.
Nutella wordt vaak op de markt gebracht als een gezond ontbijt of tussendoortje, maar het bestaat eigenlijk voor 55% uit suiker. Dit brengt het qua voedingswaarde erg dicht bij alle chocolade snoepjes op de markt .
Wanneer je hazelnoten opneemt binnen je voedingspatroon kunnen deze een flinke bijdrage hebben aan uw gezondheid. Zo bevatten hazelnoten enkelvoudige onverzadigde vetzuren die een bijdrage leveren aan het gezond houden van het hart en de bloedvaten. Daarnaast zitten hazelnoten boordevol foliumzuur (vitamine B11).
De 'Giandujot'-pasta werd getransformeerd tot een romig nieuw product dat gemakkelijker te smeren was onder de naam SuperCrema. Het recept werd verbeterd en de allereerste pot met een nieuwe hazelnoot- en cacaocrème werd gecreëerd, een naam die vandaag iconisch is: Nutella®.
Raider werd voor het eerst in 1968 in Groot-Brittannië op de markt gebracht onder de naam Twix, afgeleid van, en samengesteld uit, de twee Engelse woorden: "twin" en "biscuits", vrij vertaald 'tweelingkoekjes'. In 1979 werd het product in de Verenigde Staten geïntroduceerd.
Waarom? De spread – en vergelijkbare producten – (denk aan de meeste commerciële potten pindakaas) bevatten palmolie . Naast dat het niet bepaald de gezondste ingrediënten zijn, is de herkomst ervan een probleem voor de planeet.
6. In elke pot van 750 gram Nutella zitten 97 hazelnoten. Dat is meer dan in elke andere pasta. 25 procent van de jaarlijkse wereldwijde hazelnotenproductie wordt opgekocht door Ferrero.
Onze hazelnoten komen voornamelijk uit Turkije, Italië, Chili en de VS. De toeleveringsketens van sommige landen zijn groter en complexer, waar hazelnoten worden verbouwd op kleine familiebedrijven en de landbouwoogst wordt ondersteund door seizoensarbeiders. Deze uitdagingen vereisen een langetermijnverbintenis.
Vergeleken met Europese Nutella wordt Amerikaanse Nutella over het algemeen beschreven als lichter van kleur, meer chocolade- en suiker-georiënteerd in smaak, en olieachtiger en dunner in consistentie dan zijn Italiaanse soortgenoot. Italiaanse Nutella wordt vaak beschreven als donkerder en rijker in zowel smaak als textuur, en met sterkere nootachtige smaaktonen .
Een portie van twee eetlepels bevat 200 calorieën, 21 gram suiker en 12 gram vet . Het bevat ook kleine hoeveelheden proteïne, ijzer en calcium. Dit is niet veel voedingswaarde en veel van de ingrediënten zijn slecht voor je gezondheid. Nutella smaakt zoet omdat het een grote hoeveelheid suiker bevat.
Hazelnootpasta – Van Walgreens, prijs varieert per winkel. Dit is de chocolade-hazelnootpasta van Walgreens. Het is hun generieke merk Nutella met vergelijkbare ingrediënten (hoewel het zegt dat het plantaardige olie gebruikt in plaats van palmolie).
De hazelnoot is altijd al het kenmerkende ingrediënt van Nutella® geweest.