Wanneer er onvoldoende vrije ruimte is in de koelkast, kan de koude lucht niet goed circuleren en kan het voedsel (meestal aan de achterkant van de koelkast) bevriezen. Probeer de koelkast zo in te delen dat er voldoende ruimte is tussen de producten en dat de lucht vrij kan stromen.
Wat veel mensen niet weten is dat je komkommers, tomaten, paprika's en andere vruchtgroenten beter niet in de koelkast kunt bewaren. Zo drogen komkommers uit in de koelkast, waardoor de schil beschadigt en de komkommer uitdroogt. Ook tomaten en paprika's drogen uit, wat ten koste gaat van hun smaak en houdbaarheid.
Ijs in de koelkast is vrij normaal. Wanneer de lucht wordt gekoeld in de koelkast kunnen de koelelementen ervoor zorgen dat het vocht in de koelkast bevriest, de condens die je ook wel ziet in de koelkast vriest aan.
IJsafzetting ontstaat voornamelijk doordat er warme lucht de koel-vriescombinatie instroomt. Dit kun je voorkomen door de deur niet te vaak te openen of te lang open te laten staan. De koude lucht in het apparaat moet goed van de buitenomgeving worden geïsoleerd.
Doorheen de dag open en sluit je je koelkast regelmatig. Hierdoor treden er temperatuurverschillen op en ontstaat er condens tegen de achterwand van je ijskast. De koelelementen zorgen dat de condens bevriest. Zo ontstaat er lichte ijsvorming.
Je koelkast moet rond de 4 graden Celsius koud zijn. Wij adviseren de volgende temperatuurinstellingen te gebruiken: Koelgedeelte: rond de 4 graden Celsius. Vriesgedeelte: rond de -20 graden Celsius.
Tijdens het koelproces begint de vochtigheid/het vocht te condenseren op de achterwand, omdat dit een van de koudste plekken in de koelkast is . Deze druppels kunnen bevriezen en er kan ijs op de achterwand ontstaan.
Als er niet genoeg gekoelde items zijn om deze koude lucht te absorberen, kan het vershoudvak te koud worden, waardoor voedsel bevriest . Om te voorkomen dat een GE-koelkast bevriest door gebrek aan voedsel, moet u proberen deze altijd voor ¾ vol te houden.
Het afvoergaatje is een klein gaatje en bevindt zich doorgaans boven de groentelades in de achterwand van de koelkast. Gebruik een wattenstaafje of een klein borsteltje om het gaatje schoon te maken. Spoel het daarna door met een beetje azijn om algenvorming te voorkomen.
Als uw koelkast te koud is , zoek dan de temperatuurmeter en pas deze dienovereenkomstig aan. Weet u niet zeker welke temperatuur correct is, verhoog dan de temperatuur in uw koelkast. De ideale temperatuurinstelling is 38º F (3º C). Als u hem kouder hebt ingesteld, kan uw eten bevriezen.
Koelkasten zorgen ervoor dat uw eten koel blijft, maar niet vriest. Te koude temperaturen in uw koelkast kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals geblokkeerde ventilatieopeningen, onjuiste temperatuurinstellingen, lekkende deurrubbers, problemen met uw ingebouwde ijsblokjesmachine en meer.
Items met veel vocht kunnen bevriezen in de koelkast, vooral wanneer de temperatuurinstellingen erg laag zijn, of wanneer de items zich dicht bij de achterkant en onderkant van het compartiment bevinden . Voorkom dit door de juiste instellingen te gebruiken en voedsel op de juiste plaats in de koelkast te bewaren.
Waarom bevriest mijn koelkast alles? Voedsel dat in de koelkast bevriest, kan door een handvol oorzaken worden veroorzaakt, waaronder alles van een defecte temperatuursensor tot geblokkeerde ventilatieopeningen, een lekkende deurafdichting en meer.
Komkommer. Heb je nog een halve komkommer over? Groenten met veel water bevriezen snel, maar het is niet bevorderlijk voor de smaak om deze groenten in te vriezen. Komkommers, selderij en radijs worden slap wanneer je ze weer ontdooit en dat maakt een salade er nou niet echt beter op.
Over deze methode: Om komkommers extra knapperig te houden, adviseert Epicurious de volgende methode: Was ze, droog ze grondig, wikkel ze in een theedoek of keukenpapier, doe ze in een open plastic zak om wat luchtcirculatie mogelijk te maken en leg ze in de groentelade . (Ik heb voor mijn tests een dunne, groene zak van de supermarkt gebruikt.)
Als de deuren vaak worden geopend, open worden gelaten of zelfs op een kier worden gelaten, is het niet ongebruikelijk dat er zich ijs op de planken, verpakkingen of muren vormt . Probeer het volgende om dit probleem op te lossen: Verwijder zichtbare ijsafzetting met een droge handdoek. Draai de bediening naar een warmere stand.
Als de koelkast erg koud staat ingesteld is de compressor langer aan en de verdamper blijft langer koud. Hierdoor krijgt het overtollige water minder tijd om te worden afgevoerd en bevriest het. Plaats geen warme gerechten in de koelkast. Er komt namelijk vocht vrij als dit gekoeld wordt.
Aanbevolen regelinstellingen zijn 0°F voor de vriezer en 37°F voor het vershoudvak . Om de huidige temperatuurinstellingen te bekijken of aan te passen, drukt u op de Freezer- of Fridge-pads of op de "Warmer"- of "Colder"-pads, afhankelijk van het model, totdat de gewenste temperatuurinstelling wordt weergegeven.
Ontdooi overtollig ijs .
Maak de koelkast en vriezer leeg en zet de temperatuurknop op de warmste stand. Zorg dat u handdoeken bij de hand hebt om het water op te nemen. Al uw compartimenten moeten volledig droog zijn voordat u etenswaren terugplaatst en de temperatuur opnieuw aanpast.
De onderste plank is het koudste deel van de koelkast.
Dit is de ideale plaats voor het bewaren van rauw vlees en vis.
Frost free koelkasten met vriezer zijn geweldig omdat je ze niet handmatig hoeft te ontdooien. In plaats daarvan gebruiken ze ventilatoren om koude lucht rond te blazen en ijs te verwijderen. Maar je kunt een ophoping van ijs krijgen als je de deur te lang open laat staan of als je de koelkast te vol laadt .
Ik zou aanraden om je koelkast even uit het stopcontact te halen en het ijs op natuurlijke wijze te laten smelten . Je kunt ook heet water gebruiken om het ijs te laten smelten. Over het algemeen kan koude lucht niet zoveel vocht vasthouden als warme lucht.
Gebruik kokend water om te ontdooien
Om het ontdooiproces te versnellen, kunt u kokend water in de koelkast zetten. De stoom die daarbij vrijkomt, helpt het ijs te smelten.
Warme lucht buiten de koelkast kan meer vocht opnemen dan de koude lucht in de koelkast . Een klein gaatje in de deurafdichting zorgt ervoor dat er voortdurend warme lucht en vocht in de koelkast komt, dat condenseert of als ijs op de binnenwand ontstaat.