Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast.
Bewaar gekookte broccoli in een ondiepe, luchtdichte container, of wikkel het stevig in folie voordat u het in de koelkast bewaart . Goed bewaard, blijft gekookte broccoli 3 tot 5 dagen houdbaar.
Omdat de producten lang onderweg zijn van de boer naar uw bord, worden ze verpakt in plastic. Dit reguleert de zuurstof die de groenten en het fruit nodig hebben, waardoor ze niet uitdrogen en bederven. Het Voedingscentrum laat op hun site zelfs weten dat verpakte groente tot 3 keer langer meegaat.
Bietjes, broccoli, andijvie en spinazie kun je prima verwarmen. Maar als je ze vervolgens niet snel afkoelt, zorgen bacteriën ervoor dat nitraat wordt omgezet in nitriet, een stofje dat de vorming van kankerverwekkende stoffen kan beïnvloeden.
Om gekookte groenten op te warmen zonder dat dit ten koste gaat van de smaak en textuur, kunt u methoden als stomen, sauteren of magnetron met een beetje vocht overwegen . Vermijd langdurig verwarmen, omdat dit kan leiden tot overkoken. Voeg een scheutje water of bouillon toe voordat u het opwarmt om het vocht te behouden.
Als voedsel op hygiënische wijze is bereid, na het koken (of opwarmen) snel is afgekoeld en koud is bewaard, mag het vaker opwarmen ervan het risico op ziekte niet vergroten .
Broccoli krimpfolie verpakking in een SP 100 HR INOX flowpack unit met BLX anti-fog polyolefine film . Deze unit is speciaal voorbereid om te werken met zeer onstabiele producten omdat het een boven- en zijklemsysteem bevat dat elke beweging binnen het wikkelgebied voorkomt.
Broccoli bevat vitamine A, C, B2, B6, K en mineralen zoals kalium, calcium, ijzer en magnesium. Heel groen fastfood dus, want in 3 tot 5 minuten koken is broccoli al beetgaar. Blijft de pan langer op het vuur staan, dan wordt de groente al snel te zacht en verandert de textuur en smaak.
Kunststof verpakkingen hebben een revolutie teweeggebracht in de voedingsindustrie: ze zijn goedkoop, licht en aanpasbaar, ze verlengen de levensduur van producten, maken het transport van geïmporteerde voedingsmiddelen eenvoudiger, dragen bij aan de hygiëne en behouden de voedingswaarde .
De basisprincipes van voedsel en veiligheid van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) stellen dat gekookt voedsel tot twee uur op kamertemperatuur mag blijven . Als de temperatuur buiten (of binnen in uw huis) 90°F of hoger is, moet u die tijd halveren.
Maar als je het onverpakt laat, wordt je broccoli blootgesteld aan droge koelkastlucht, waardoor het snel verwelkt en slap wordt. Laat het dus "ademen" door het losjes verpakt in een niet-afgesloten plastic zak te bewaren .
Opslagmethode
Doe thuis hele broccolikoppen in een microgeperforeerde plastic zak en leg deze in de groentelade van uw koelkast , zegt Lyon. U kunt het ook bewaren in een bak met een beetje water op de bodem, waarbij de koppen uitsteken, en wikkel de bak losjes in plasticfolie, merkt Weintraub op.
Verse broccoli blijft 3 tot 5 dagen goed in de koelkast als het goed bewaard wordt . "Voor gesneden broccoli zou ik zeggen niet langer dan 4 dagen voor optimaal gebruik," zegt Amidor. "Maar het is het beste om de hele broccoli vlak voor het koken of eten af te snijden om de voedingsstoffen te behouden."
Het is een groente om vers te eten want na een paar dagen droogt ze uit, vergeelt ze en wordt slap en taai. Wanneer de kleur bij bewaring naar de gele kant gaat, wordt de smaak bitter.
Bij aankoop moeten de bloemetjes een groene tot blauwgroene kleur hebben. Eens de broccoli gele roosjes begint te krijgen, is hij niet vers meer.
Bewaartip voor dit product
Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Snel recept voor broccoli met lange stengel
Doe een beetje water in een pan en breng het aan de kook. 2. Doe de broccoli in de pan, doe het deksel erop en zet het vuur laag. Laat het 3-4 minuten koken of tot je de stronk makkelijk kunt doorboren met een scherp mes.
We raden af om veel langer dan 6 minuten te koken, dan verliest de groente z'n smaak. Was de broccoli en snijd de onderkant van de steel. Schil de steel tot vlak onder de roosjes.
Maak gaatjes in een plastic zak of -folie ter hoogte van de roosjes en doe daar de broccoli in. Ook weer niet te strak inwikkelen, want er is luchtcirculatie nodig om broccoli vers te houden. Het geheel leg je onderaan in de koelkast of in de groentelade. Op deze manier is verse broccoli nog 3 dagen houdbaar.
Wil je dat de groente in optimale conditie blijft? Snijd de roosjes eraf, besproei ze met water, rol ze in keukenpapier en leg ze in de koelkast. Maak de broccoli niet te nat, dat bevordert de groei van schimmel.
Antwoord: Uit de voedingswaardegids die u aanhaalt, blijkt dat 1/2 kopje rauwe, gehakte broccoli 21 milligram calcium bevat , en 1/2 kopje gekookte broccoli 89 milligram calcium. Dat is meer dan vier keer zoveel.
Kook de roosjes dan kort: ongeveer 3 minuten. Spoel af met koud water en laat uitlekken. In een diepvriesbakje is de broccoli dan maximaal 3 maanden houdbaar in de vriezer. Broccoli opwarmen gaat het gemakkelijkst in een stoompan, of in een pan met een scheutje olijfolie op laag vuur.
Magnetron is een veilige manier om broccoli te koken en vereist minder tijd dan stomen . Magnetron wordt ook verondersteld de voedingsstoffen in groenten het meest effectief te behouden.
Broccoli is in de koelkast 3-5 dagen houdbaar. Broccoli bewaar je in de groentelade van je koelkast. Op een koele plek buiten de koelkast is broccoli 1-2 dagen houdbaar.