" Restjes van een ovenschotel bewaren is geen enkel probleem hoor. Dek de overgebleven portie goed af vooraleer ze in de koelkast te bewaren.
Zorg ervoor dat de bereiding goed is afgekoeld en behoorlijk is afgedekt voor je hem in de koelkast zet. Zo kan je de schotel zeker 3 tot 4 dagen bewaren.
Een restje pizza of ovenschotel weer opwarmen, dat kan perfect in de oven of microgolfoven. Maar hoe vermijd je dat die heerlijke overschotjes gaan uitdrogen? Het enige wat je moet doen, is een kopje water erbij zetten.
Tip. Alles op één bakplaat is niet alleen handig en erg lekker, je kunt de bakplaat ook prima voorbereiden en afgedekt in de koelkast bewaren.
Ikzelf dek de schotel af met aluminiumfolie en warm ze op in de oven, op 160°C. Een halfuurtje is voldoende. De aluminiumfolie zorgt ervoor dat de ovenschotel niet uitdroogt én dat de kaas niet verbrandt.
Wil je een gerecht koel houden? Omwikkel het dan met de glanzende kant van de folie naar buiten. Ook een ovenschotel die je wilt beschermen tegen bruin verbranden dek je op deze manier af.
Over het algemeen wil je een ovenschotel het grootste deel van de kooktijd afgedekt met aluminiumfolie bakken . Door de ovenschotel af te dekken, wordt vocht vastgehouden en wordt voorkomen dat het uitdroogt. Als je de ovenschotel niet afdekt of te snel weghaalt, zal de ovenschotel uitdrogen.
- Laat uw cakes of bakplaten niet in direct zonlicht staan, omdat ze dan kunnen smelten. - Als u ze in de koelkast bewaart, haal ze er dan ongeveer een uur voor het serveren uit, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. - Geniet binnen 5 tot 7 dagen na ontvangst van uw cakes, als ze zo lang houdbaar zijn!
Goed nieuws: ja, je kunt ovenschotels invriezen!
Gebruik best een schaal van aardewerk of glas die zowel in de oven als in de diepvriezer mag. Je kunt je ovenschotel nu ofwel volledig afbakken, ofwel ongebakken invriezen.
Van bereiden naar bewaren
Gebruik de glazen ovenschaal met deksel om nog langer te genieten van jouw favoriete gerecht. Bewaar het in je koelkast of vriezer en warm het eenvoudig opnieuw op in de magnetron.
Hoe lang moet je een ovenschotel in de oven opwarmen? Over het algemeen worden de meeste ovenschotels binnen 20-30 minuten opgewarmd, of wanneer de temperatuur 165°F bereikt, waardoor ze veilig zijn om te consumeren en heerlijk heet!
Om ervoor te zorgen dat gerechten zoals gebraden vlees en ovenschotels niet uitdrogen tijdens het opwarmen, moet u ze mogelijk afdekken met aluminiumfolie. Hoewel de opwarmtijd varieert afhankelijk van het gerecht, moet u een lage temperatuur gebruiken en koken tot het gerecht is opgewarmd (70°C gedurende ten minste 2 minuten) .
De ovenschotel zet je op hetzelfde aantal graden en even lang in de oven als normaal. De volgende dag warm je de ovenschotel op door deze 30 minuten in de oven te zetten op 140°C. Dek de ovenschotel na 10 minuten af met aluminiumfolie om uitdroging te voorkomen.
De meeste restjes veilig bewaren in de koelkast tot wel vier dagen , inclusief vis, soepen, gevogelte, ovenschotels, vlees, pizza en stoofschotels. Zorg ervoor dat je Tupperware of een ovenschaal met deksel bij de hand hebt, zodat restjes in de koelkast bewaard kunnen worden.
Informatie. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw raadt aan om gekookte restjes binnen 3 tot 4 dagen te gebruiken. Koeling vertraagt de groei van bacteriën, maar stopt ze niet.
Vermijd het invriezen van ovenschotels die gemaakt zijn met zuivelproducten (vooral zachte kazen met een hoog watergehalte zoals ricotta of hüttenkäse), eieren, zetmeelrijke groenten en waterrijke groenten zoals sla en komkommer .
Kook al het vlees voor een ovenschotel die u wilt invriezen grondig voordat u het aan de andere ingrediënten toevoegt . Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het verwarmen van de ovenschotel tot een specifieke temperatuur om het vlees te laten garen voordat u het serveert. In plaats daarvan hoeft u zich alleen maar te concentreren op het voorzichtig opwarmen van het gerecht om het te serveren.
Goed afgedekt kun je een ovenschotel zeker een of twee dagen bewaren in de koelkast voordat je hem afbakt.
Traybakes; Traybakes zien er ook fantastisch uit onder een taartkoepel. Wanneer u traybakes bewaart, raden wij u aan ze op kamertemperatuur te bewaren, in een luchtdichte verpakking, zodat ze vers en knapperig blijven.
Goed nieuws: de meeste zelfgemaakte taarten en gebakjes kunnen goed worden ingevroren , en door een paar belangrijke richtlijnen te volgen, smaken de meeste zoete lekkernijen na het invriezen net zo lekker als de dag dat u ze bakte. Zorg ervoor dat uw taart na het bakken volledig is afgekoeld voordat u hem invriest.
Taarten vinden het heerlijk om met een heet mes te worden gesneden. Houd een mes onder de hete kraan, droog het af en snijd snel. Uit de verpakking, op kamertemperatuur, hebben onze ronde taarten 4-6 uur nodig om te ontdooien en de traybakes hebben 2 uur nodig (zie individuele taarten voor meer informatie).
Het is altijd een goed idee om uw gerechten af te dekken met aluminiumfolie tijdens het koken op hoge temperaturen in de oven. Het beschermt uw eten tegen uitdroging of verbranding en helpt de warmte en vochtigheid vast te houden, wat zorgt voor een perfect gekookte maaltijd .
Ovenmethode: Verwarm de oven voor op 175°C. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak gedurende 20-25 minuten .
Par Cook Pasta en Groenten
"Het gedeeltelijk koken van deze ingrediënten is de enige manier om een ovenschotel te maken met een bevredigende textuur," zegt LaClair. Ze benadrukt dat je ze niet te lang maar te kort moet koken, omdat ze in de oven nog verder garen en snel uitdrogen als ze al helemaal gaar zijn.