Omdat je lichaam magnesium nodig heeft Je lichaam heeft (helaas!) geen chocolade, maar waarschijnlijk magnesium nodig. Chocola is namelijk rijk aan magnesium, een belangrijk mineraal dat betrokken is bij onder meer de opbouw van spieren en botten, de aanmaak van hormonen en de ontspanning van zenuwen en spieren.
Chocolade bevat stoffen zoals theobromine, pherylethylamine en serotonine. Het geeft niet als je ze niet kunt uitspreken, het belangrijkste om te onthouden is dat ze je een gelukzalig gevoel geven. Door chocolade te eten, wordt er ook endorfine in je hersenen aangemaakt.
Heb je ongelooflijk veel zin in een brownie, die reep chocolade of een doosje bonbons? Dan is de kans groot dat je lichaam eigenlijk hunkert naar extra magnesium. Chocolade bevat het stofje fenylethylalanine, waardoor je hersenen de neurotransmitter endorfine aanmaken.
Er zijn natuurlijk verschillende manier om het op te lossen. Bijvoorbeeld je hebt zin in Chocolade dan heeft je lichaam behoefte aan magnesium. Magnesium is onmisbaar voor onze gezondheid. Zo heb je dit magnesium nodig om je energiek te voelen en is het belangrijk voor een goed functionerend zenuwstelsel.
Heb je vaak trek in chocola, maar de neiging om in één keer een hele reep op te eten? Ga dan voor een donker(der)e variant. Pure chocola (75%>) bevat meer gezonde voedingstoffen dan andere varianten en minder suiker waardoor je minder snel geneigd bent om door te eten.
Chocola: magnesium
Chocola is namelijk ook rijk aan magnesium, een belangrijk mineraal dat betrokken is bij onder meer de opbouw van spieren en botten, de aanmaak van hormonen en de ontspanning van zenuwen en spieren. Volgens voedingsexperts heeft maar liefst 80% van de mensen een tekort aan magnesium.
Ten eerste helpt geleidelijke vermindering van chocoladeconsumptie om ontwenningsverschijnselen te verzachten en intense hunkering te verminderen. Het vervangen van chocolade door gezondere alternatieven, zoals fruit of noten, bevredigt de hunkering naar zoet zonder de negatieve gezondheidseffecten die gepaard gaan met overmatige chocoladeconsumptie.
Bovendien bevat chocolade kleine hoeveelheden cafeïne en theobromine, die een stimulerend effect kunnen hebben en kunnen bijdragen aan hunkering. Voedingstekorten: Sommige experts suggereren dat hunkering naar chocolade de manier van het lichaam zou kunnen zijn om een behoefte aan bepaalde voedingsstoffen, zoals magnesium, te signaleren .
Chocola bevat lecithine, dit heeft een gunstig effect op de cholesterolgehaltes van het bloed; Cacao is rijk aan magnesium. Dit bevordert de energiestofwisseling, de spier functionaliteit en de zenuwprikkeloverdracht. Chocolade is rijk aan polyfenolen.
Soms heb je ineens een ongelooflijke behoefte aan drop. Zin in suiker en zoetigheden wordt vaak veroorzaakt door een afname van chroom in ons lichaam, een mineraal dat belangrijk is bij de regeling van je bloedsuikerspiegel.
Noijen adviseert aan de bel te trekken als je het gevoel hebt de controle te verliezen. "Het is altijd goed om hulp te zoeken. Wat ook kan helpen, is jezelf op momenten van hunkering naar chocolade afleiden met iets wat je óók leuk vindt, waar je hetzelfde fijne gevoel van krijgt.
Wanneer jij een stukje gezonde chocolade eet voor elke maaltijd, dan stabiliseert je bloedsuikerspiegel waardoor je minder honger hebt en automatisch minder eet. De hoge hoeveelheid antioxidanten in de chocolade ondersteunt de vetverbranding en verbeteren je spijsvertering en stofwisseling.
Klopt het dat chocolade echt verslavend is? Het korte antwoord: chocolade is in principe niet verslavend omdat er maar een heel kleine hoeveelheid stofjes in zitten die mogelijk verslavend werken.
Mensen over de hele wereld zijn dol op chocolade. Hoewel dit waarschijnlijk geen verrassing is, zit er meer achter dan je zou verwachten. Chocolade is een multisensorieel product dat onze vijf zintuigen aanspreekt dankzij de combinatie van kleur, bite, mondgevoel en de complexiteit van smaken en aroma's .
Het wordt afgeraden om meer chocolade te eten om hart- en vaatziekten te voorkomen. Naast gunstige stoffen bevat chocolade namelijk ook veel verzadigd vet. Dit verhoogt het risico op hart- en vaatziekten juist. Ook zitten er veel calorieën in chocolade.
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
In chocola zit ook fenylethylalanine, waardoor je hersenen de stof endorfine aanmaken. Dit maakt je blij en geeft je een gelukkig gevoel. Endorfine komt ook vrij wanneer je andere zoete of vette producten eet, waardoor je hetzelfde gevoel ervaart.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
10. Chocolade helpt je lever niet om zeep. Nog zo'n wijsheid uit grootmoeders tijd die niet blijkt te kloppen: chocolade veroorzaakt géén leverproblemen. Sterker nog, onderzoekers beweren nu zelfs dat donkere chocolade leverschade door alcoholmisbruik of ziekte net kan helpen herstellen!
Honger die zich voordoet als een verlangen naar chocolade betekent dat je een snack nodig hebt die je langer verzadigt en vol houdt. Kies voor iets met veel proteïne, dat langer duurt om te verteren dan andere voedingsstoffen: Griekse yoghurt, beef jerky, hardgekookte eieren, pindakaas, tonijn, kwark, proteïnerepen .
Tekort of zoetekauw? Hunkering naar specifieke voedingsmiddelen kan een indicatie zijn van een tekort aan een micro- of macronutriënt. Met name een hunkering naar chocolade kan wijzen op een magnesiumtekort . Magnesium is een essentieel mineraal en is nodig voor meer dan 300 enzymreacties in het lichaam.
Dus de volgende keer dat je naar iets verlangt, bedenk dan waarom je ernaar verlangt. Je volvreten met chocolade, 's avonds of wanneer dan ook, kan een teken zijn van emotioneel eten, getriggerd door stress, eenzaamheid, verdriet, leegte, angst of andere moeilijke emotionele toestanden .
Veel vrouwen verlangen vooral naar chocolade. Dit komt omdat chocolade magnesium bevat. Dit is een stof waar veel vrouwen tekort aan hebben. Chocolade bevat ook fenylethylamine; een stofje dat een rol speelt bij het aanmaken van serotonine.
Waarom kan ik niet stoppen met chocolade eten? Omdat chocolade echt verslavend is, kun je de controle verliezen over je chocolade consumptie. De werkzame stoffen in chocola beïnvloeden namelijk de hersenen en zorgen ervoor dat je een goed gevoel krijgt wanneer je het eet.
Over het algemeen is het waarschijnlijker dat je trek krijgt in eten als je gestrest bent . Trek in zoetigheid zoals chocolade is een bijzonder aantrekkelijke optie in deze tijd, omdat het een boost aan endorfine biedt die je vaak opzoekt om met stress om te gaan.