Komkommers zijn een perfect voorbeeld van een groente die zo veel water bevat dat ze onbruikbaar worden als ze bevroren zijn (tenzij je ze wil gebruiken voor in een groene smoothie, natuurlijk!).
Groenten met veel water bevriezen snel, maar het is niet bevorderlijk voor de smaak om deze groenten in te vriezen. Komkommers, selderij en radijs worden slap wanneer je ze weer ontdooit en dat maakt een salade er nou niet echt beter op.
Stevige komkommers zijn, buiten de diepvries, een week houdbaar. Komkommer invriezen kan ook. Dat doe je best niet met rauwe komkommer, die zo zijn smaak verliest en pap wordt. Gerechten met komkommer invriezen kan wel.
Hoe weet ik of een komkommer niet goed meer is? De komkommer heeft dan rotte plekken of gaat schimmelen. Bederf ontdek je snel door je zintuigen te gebruiken. Dus kijk, ruik of proef en je weet het!
De groente kan niet goed tegen kou waardoor hij snel slap wordt. Buiten de koelkast is de komkommer 3 tot 7 dagen houdbaar. In de koelkast slechts 2 dagen. Het verpakken van komkommer in folie voorkomt uitdroging.
Als de komkommer een melkachtige, witte glans aan de buitenkant heeft , is het een no-go. Je moet ze ook inspecteren op schimmel. Zelfs als het lijkt alsof de schimmel op één plek zit, is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen en ze gewoon in de prullenbak te gooien. Donkere vlekken kunnen ook een indicatie zijn dat je komkommer geen bruikbare snackoptie meer is.
Wat veel mensen niet weten is dat je komkommers, tomaten, paprika's en andere vruchtgroenten beter niet in de koelkast kunt bewaren. Zo drogen komkommers uit in de koelkast, waardoor de schil beschadigt en de komkommer uitdroogt. Ook tomaten en paprika's drogen uit, wat ten koste gaat van hun smaak en houdbaarheid.
Als je komkommers zacht beginnen te worden, heb je opties. Komkommers inmaken kan niet eenvoudiger - en resulteert in de beste zelfgemaakte augurken. Maar je kunt zachte komkommers ook omtoveren tot gazpacho, spritzes, soep of smoothies .
Naast salades leent komkommer zich ook uitermate goed voor soep en sap door het hoge vochtgehalte van de groente. Voor deze bereidingen maakt het ook niet zoveel uit of je komkommer iets slapper is geworden. Is het uiteinde van je komkommer rimpelig of zelfs schimmelig? Snij gewoon een stukje van het eind af.
Hoewel de groente volkomen veilig en gezond is voor regelmatige consumptie , kunnen overmatige hoeveelheden van wat dan ook leiden tot negatieve bijwerkingen, aldus Schneider. "In het geval van komkommers kan hun hoge water- en vezelgehalte spijsverteringsproblemen veroorzaken als ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd," zegt ze.
Bevroren komkommers kunnen worden verwerkt in soepen, dips of smoothies , aangezien een papperige textuur deze gerechten niet zal maken of breken. Maar als je een salade of sandwich maakt die afhankelijk is van de knapperige textuur van een komkommer, kun je beter vasthouden aan verse producten.
Was en snijd de komkommers in dunne plakjes. Verdeel de komkommers in een enkele laag over een ondiepe schaal. Zet ze net lang genoeg in de vriezer om ze te laten bevriezen totdat de komkommerschijfjes stevig zijn. Doe de komkommers in een luchtdichte zak, laat geen ruimte over en sluit deze vervolgens af.
Komkommers bestaan voor 90% uit water en kunnen niet worden ingevroren en bewaard zonder papperig te worden. Ze kunnen echter wel worden bereid en ingevroren als augurken . Tijdens het inmaakproces trekt zout een deel van het water uit de komkommers en de geconcentreerde suikersiroop die wordt gebruikt om ze in te maken, verstevigt ze.
Temperatuurinstellingen
Als uw eten bevriest, is het mogelijk dat de temperatuurinstelling van uw koelkast per ongeluk te laag is ingesteld . Dit is een veelvoorkomend probleem dat ertoe kan leiden dat uw koelkast eten bevriest.
Een restje rauwe komkommer kun je het beste wel in de koelkast bewaren. Bewaar het restje in vershoudfolie. Gare komkommer kun je 2 dagen in de koelkast bewaren. Komkommer is geen geschikte groente om in te vriezen.
Je kan niets oneindig lang bewaren in de diepvries. De vuistregel is 3 maanden, anders gaat zowel de kwaliteit als de voedingswaarde naar beneden. Eten kan ook bederven in je diepvries, want bepaalde bacteriën blijven nog steeds groeien in diepvries, ook al is het in slaapstand.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De komkommer heeft rotte plekken of schimmel. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Een voldoende vochtinname voorkomt verstopping en krampen. Komkommers bevatten voedingsvezels die dat effect vergroten. Daarnaast zorgt het eten van gezond caloriearm voedsel als komkommers simpelweg dat er minder plaats is voor ongezondere keuzes, en dat helpt de spijsvertering ook.
Komkommer is een fantastische groente om buikvet te bestrijden vanwege zijn zuiverende werking. Daarnaast hydrateert het jouw lichaam omdat het grotendeels uit water bestaat. Je kan een komkommer juicen en het sap drinken of natuurlijk komkommers toevoegen aan jouw menu.
De lichtwitte of heldere slijmlaag die u op uw komkommers kunt vinden, is een teken dat het rottingsproces is begonnen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ze volledig bederven.
Een van de manieren om slappe komkommers nieuw leven in te blazen voordat je ze inmaakt, is om ze 15 tot 20 minuten in een kom met ijswater te leggen . Ik gebruik dezelfde methode voor geoogste komkommers om ze extra knapperig en fris te laten smaken voor salades. Je kunt ze na deze stap droogdeppen en in de koelkast bewaren voor later gebruik. . . . . . . . . .
Normaal gesproken blijft een komkommer ongeveer een week goed. Komkommers verpakt in krimpfolie zijn langer houdbaar. Gare (gekookte) komkommer kun je in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden in de vriezer bewaren (minimaal -18 °C). Rauwe komkommer is niet geschikt om in te vriezen.
Door te veel temperatuurschommelingen zou er condens op de eischaal kunnen ontstaan, waardoor bacteriën zich gemakkelijker kunnen ontwikkelen en door de poreuze schaal van het ei kunnen dringen. Daarom worden ze in de supermarkt, net zoals tijdens het transport, ook op kamertemperatuur bewaard.
Je voelt komkommerbederf voordat je het ziet; als komkommer te lang ligt, verliest het zijn karakteristieke knapperigheid en wordt het zacht om aan te raken . "Zowel vocht als vochtophoping kunnen bijdragen aan komkommerbederf," zegt Roszkowski.
Wikkel uw komkommers in . Komkommers, als ze helemaal droog zijn, moeten worden gewikkeld in droge papieren handdoeken of een droge, schone theedoek. Komkommers moeten in de koelkast worden bewaard als ze niet direct worden gebruikt. Hoewel ze wel gekoeld moeten worden, moet u komkommers niet bewaren bij extreem lage temperaturen.