pure chocolade heeft een bloeddrukverlagend en cholesterolverlagend effect. Hiervoor moet je wel ongeveer een halve reep pure chocolade van 85% of hoger eten. Volgens studies vermindert slechts één stuk chocolade per dag (ongeveer 5 g) het risico op een hartaanval met 50%.
Pure chocolade zou goed zijn voor de gezondheid. Er zou een gunstig effect zijn op hart- en bloedvaten. Hoewel uit sommige onderzoeken blijkt dat er inderdaad een klein positief effect is, kun je toch beter niet te veel eten van chocolade. Chocolade bevat namelijk ook veel verzadigd vet en calorieën.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Is Lindt 90 Dark Chocolate gezond? - Quora. Ja, het is gezond , maar de gezondste repen zijn degene die niet met alkali zijn verwerkt. De ingrediëntenlijst laat je weten of het met alkali is verwerkt. De lindt 85% is niet met alkali verwerkt, dus die zou ik aanraden.
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
Het merk is Lindt Excellence 78% Cacao Smooth Dark. Hoewel deze specifieke reep niet in het rapport is opgenomen, waren de 70% en 85% Cacao Lindt-repen dat wel (en die krijg ik vaak), waarbij de 70%-variant in de categorie 'Hoog in Cadmium' valt en de 85%-variant in de categorie 'Hoog in Lood' .
Er zijn inderdaad onderzoeken die aantonen dat het eten van pure chocolade gunstige gevolgen heeft voor de spijsvertering. Zo zou de ontlasting een vastere consistentie krijgen en zou de passagetijd in de darm vertragen.
Over het algemeen bevat 30 gram pure chocolade ongeveer 20 mg cafeïne , 30 gram melkchocolade bevat ongeveer 6 mg cafeïne en 30 gram witte chocolade bevat minder dan 2 mg cafeïne. Ter vergelijking: een gemiddelde kop koffie bevat ongeveer 80 - 155 mg.
Ingrediënten: Ingrediënten: cacaomassa, suiker , cacaoboter, emulgator (SOJAlecithine), vanille.
Conclusie: chocolade helpt niet bij afvallen en is lang niet altijd gezond. Cacaopoeder, rauwe chocolade en pure chocolade hebben een gunstig effect op de bloedvaten door het hoge gehalte aan antioxidanten. Echter, bevat het ook veel verzadigd vet, waardoor het risico op hart- en vaatziekten juist verhoogt.
Omdat cacao en cacaobonen veel gezondheidsvoordelen bieden, zullen chocoladerepen met hogere cacao- of cacaopercentages waarschijnlijk meer gezondheidsvoordelen hebben dan die met lagere percentages. Het kiezen van repen met ten minste 70% cacao of cacao is een goed beginpunt.
En wel hierom: chocolade met een hoog percentage cacao kan een gunstig effect hebben op de gezondheid van het hart doordat het de bloeddruk verlaagt, de werking van de bloedvaten verbetert en mogelijk zelfs het lipidenprofiel (het cholesterol- en triglyceridengehalte) verlaagt.
Nog zo'n wijsheid uit grootmoeders tijd die niet blijkt te kloppen: chocolade veroorzaakt géén leverproblemen. Sterker nog, onderzoekers beweren nu zelfs dat donkere chocolade leverschade door alcoholmisbruik of ziekte net kan helpen herstellen!
AH's beste keuze voor pure chocolade is de Delicata Reep pure chocolade Uganda 80%. Deze reep bevat: cacaomassa (uit Uganda), suiker, cacaoboter en natuurlijk vanillearoma. Het kost €2,19 voor 100 gram.
Een van de beste pure chocolades voor magnesiumgehalte is Lindt 90 pure chocolade , hoewel de meeste pure chocolades nog steeds een goede dosis zullen bieden. Welke pure chocolade heeft het meeste magnesium? Pure chocolade kan een uitstekende bron van magnesium zijn voor veel mensen, met maar liefst 64 mg in een portie van 28 gram.
Pure chocolade bevordert de bloedcirculatie en vermindert het risico op hartziekten. En dat is nog niet alles; bepaalde ingrediënten in chocolade hebben ontstekingsremmende eigenschappen, wat extra fijn is voor je hart.
Volgens een rapport van het Italiaanse Nationaal Instituut voor Voedsel- en Voedingsonderzoek in Rome levert pure chocolade – maar geen melkchocolade of pure chocolade gegeten met melk – krachtige antioxidanten die vrije radicalen afbreken die bijdragen aan veroudering, hartziekten en andere gezondheidsproblemen .
Lindt Excellence 90% is een elegante en verrassend goed uitgebalanceerde pure chocolade met een hoog percentage . Ontdek de smaken van supreme pure chocolade met diepe cacao, maar met een romige smeltende en fluweelzachte textuur. Rijke cacaosmaken maken plaats voor rokerige tonen en ondertonen van espresso, geroosterde noten en subtiele rokerige tonen.
Ja, deze snack kan uw diabetesrisico verlagen volgens Endocrine Abstracts. Dagelijkse consumptie van pure chocolade wordt geassocieerd met positieve effecten op insulinegevoeligheid en bloedsuiker — twee belangrijke factoren bij het ontwikkelen van diabetes.
Nee, zo gezond is pure chocolade niet
Dus nee, pure chocolade is niet veel gezonder dan melkchocolade. Alle soorten chocolade bestaan uit een flinke hoeveelheid suiker en vet en een relatief kleine hoeveelheid goede antioxidanten.
* De dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. INGREDIËNTEN: Chocolade, cacaopoeder, cacaoboter, suiker, natuurlijke bourbonvanillebonen.
Bij hogere percentages heeft pure chocolade een bittere smaak en bevat het meer cafeïne.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
Pure chocolade is een gezonde traktatie zolang je de porties beperkt. Pure chocolade bevat namelijk veel calorieën en je kunt er snel te veel van eten. Dit kan leiden tot overgewicht en andere problemen met je gezondheid. Als je wilt afvallen, dan kun je 2 tot 3 keer per week een stukje pure chocolade eten.
Chocolade en cafeïne
Hoewel veel mensen chocolade in gematigde hoeveelheden kunnen verdragen, is het beter om het risico niet te nemen zolang u al last heeft van maagklachten .