Griekse yoghurt Deze uitgelekte yoghurt zit vol met eiwitten, maar ook met calcium en kalium, die kunnen helpen bij het reguleren van de bloeddruk. Uit onderzoek is gebleken dat het consumeren van 3 porties zuivel per dag je risico op hoge bloeddruk met 13% kan verminderen!
Is Griekse yoghurt gezond? Griekse yoghurt bevat over het algemeen meer vet dan gewone yoghurt. En dat vet bestaat dan ook nog eens voor meer dan de helft uit verzadigd vet. Dat is dus niet persé gezond te noemen.
Het klopt inderdaad dat Griekse yoghurt meer eiwitten bevat en dat kan gunstig zijn. Eiwitten zorgen voor langere verzadiging. Qua vitaminen en mineralen is er weinig verschil: gewone yoghurt bevat net iets meer calcium, kalium en vitamine B2 dan Griekse yoghurt.
Griekse yoghurt is een vorm van probiotische gefermenteerde melk die de bloeddruk kan verlagen . Een meta-analyse uit 2013 van 14 onderzoeken, waaraan meer dan 700 deelnemers deelnamen, ontdekte dat gefermenteerde melk met probiotica hielp de bloeddruk te verlagen.
Kies voor magere of niet-vette varianten. Weinig mensen hebben de extra calorieën en verzadigde vetten nodig die in volvette varianten zitten. Vervang slim. Probeer magere Griekse yoghurt in plaats van zure room en boter op een gebakken aardappel, of om een tonijnsandwich te maken.
Griekse yoghurt is niet alleen geschikt als ontbijt. Deze uitgelekte yoghurt zit vol met eiwitten, maar ook met calcium en kalium, die kunnen helpen bij het reguleren van de bloeddruk. Uit onderzoek is gebleken dat het consumeren van 3 porties zuivel per dag je risico op hoge bloeddruk met 13% kan verminderen!
Eet gezond en let op zout
Zout eten kan de bloeddruk verhogen. Het advies is om niet meer dan 6 gram zout per dag te eten. Probeer verzadigd vet te vervangen door onverzadigd vet en eet elke dag 250 gram groenten en 2 stuks fruit. Vermijd kant- en klare producten, deze bevatten vaak veel vet en zout.
De beste fruitsoorten voor het verlagen van de bloeddruk zijn onder andere bananen, appels, peren, abrikozen, druiven, rozijnen, kiwi's, mango's, watermeloen, granaatappel, pruimen, avocado, meloen, honingdauwmeloen, tomaten, citrusvruchten, bessen en nog veel meer.
Ja, Oikos Triple Zero en Oikos Blended Nonfat Greek Yogurt voldoen aan de FDA-definitie van gezond .
Griekse yoghurt is beter voor de nieren omdat het aanzienlijk minder natrium bevat dan gewone yoghurt. Griekse yoghurt geeft langer een vol gevoel dus je kan het prima gebruiken in een evenwichtig dieet om slanker te worden. Ook dat komt door de eiwitten. Let er wel op dat je Griekse yoghurt naturel eet.
Stonyfield Organic wordt beschouwd als een van de gezondste Griekse yoghurts, ondersteund door zijn toewijding aan biologische ingrediënten en hoge voedingswaarde. Het biedt een aanzienlijke hoeveelheid proteïne, met ongeveer 15 gram per portie, wat bijdraagt aan uw aanbevolen proteïne-inname voor de dag.
Gunstig voor je hart
Griekse yoghurt ondersteunt de gezondheid van je hart op verschillende manieren. Zo hebben de mineralen calcium, magnesium en kalium een gunstige invloed op je bloeddruk [15]. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat yoghurt een gunstig effect heeft op je cholesterol.
Als je dieet bestaat uit ongeveer 1.800 calorieën per dag, dan is een 6-ounce bakje vetvrije Griekse yoghurt een geweldige snack met veel eiwitten en weinig koolhydraten . Maar als je meer calorieën eet (ongeveer 2.200 tot 2.400 calorieën per dag), dan is volle Griekse yoghurt (versus magere) misschien een betere optie.
Wat zal de bloeddruk snel omlaag brengen? Langetermijnveranderingen in levensstijl, zoals het verminderen van de zoutinname en het beheersen van stress , zijn de beste manier om de bloeddruk omlaag te brengen. Een directe manier om stress te verminderen is om actief te worden, te stretchen en diep adem te halen.
Beter om te kiezen voor Himalaya zout of steenzout . Dat het verminderen van natrium in uw dieet de beste manier is om uw bloeddruk te behouden? Zelfs een kleine vermindering van het natrium in uw dieet kan de bloeddruk met ongeveer 5 tot 6 mm Hg verbeteren.
Broodbeleg: Betere keuze (< 1,5 g zout per 100 g): américain natuur, rosbief, vlees- of vissalade, tonijn in blik, platte kaas, Philadelphia, kruidenkaas ... Beperkte keuze (1,5 – 2,5 g zout per 100 g; max. 30 g per dag): gekookte ham, kippenham, brie, smeltkaas Gouda ...
Volkoren granen, zoals brood rijst of pasta. Veel groente: zowel rauwe als gekookte groenten en groentesap. Fruit: vers, bevroren of ingeblikt fruit. Fruitsappen zijn een iets minder goede keuze omdat de vezels zijn verwijderd terwijl ze vrij veel suiker bevatten.
Dagelijks wat zure, gefermenteerde zuivel heeft een positieve invloed op onze bloeddruk, want het bevat vitamine K2. Dit is een belangrijke vitamine in de strijd tegen hart- en vaatziekten en houdt stolling, atherosclerose en de bloeddruk gezond.
Griekse yoghurt is rijk aan mineralen die helpen uw bloeddruk te verlagen, zoals calcium, magnesium en kalium.
Kies voor halfvolle of magere Griekse yoghurt; deze bevatten minder vet en calorieën. Magere Griekse yoghurt is daarom een betere optie als je wilt afvallen, omdat het minder vet en calorieën bevat.
Yoghurt bevat meer calcium, maar kwark weer meer vitamine B12 en meer kalium. Maar dit maakt de één niet gezonder dan de ander. Kwark is dus niet per se gezonder dan yoghurt. Zorg altijd voor variatie in je voedingspatroon, ook bij de keuze voor kwark of yoghurt, om van de voordelen van beide producten te profiteren.
Het kan ook helpen bij het reguleren van de stoelgang. Griekse yoghurt is in verband gebracht met lagere cholesterol- en triglycerideniveaus , wat uw risico op hartziekten kan verminderen. Cholesterol en triglyceriden kunnen uw slagaders na verloop van tijd verharden of blokkeren, wat leidt tot hartziekten of atherosclerose.
Sommige mensen denken dat Griekse yoghurt een dikmaker is. Een product zorgt er niet voor dat je dik wordt. Het hangt af van je volledige voedingspatroon of je aankomt of niet. Griekse yoghurt is te koop in varianten met 0%, 2% en 10% vet.
Gewone, ongeparfumeerde yoghurt bevat alleen lactose, de natuurlijke melksuiker . Sommige mensen houden echter niet van de smaak van gewone yoghurt. Als reactie hierop hebben yoghurtfabrikanten honing, jam en andere suikerachtige ingrediënten toegevoegd om het zoeter te maken. Dit zijn allemaal toegevoegde suikers en het type suiker waar je voorzichtig mee moet zijn.