“Nutella”, geregistreerd in oktober 1963, kwam van het samenvoegen van het Engelse woord “nut”, van het typisch Italiaanse ingrediënt hazelnoot in de gianduja , met het Italiaanse positief klinkende achtervoegsel “ella”. De winnende combinatie kwam met de kleuren: de zwarte “N” en de andere letters in rood.
Na wat onderzoek te hebben gedaan, blijkt uit meerdere bronnen dat de letter N zwart is omdat de naam 'Nutella' oorspronkelijk door een ander merk werd gebruikt . Dus veranderden ze gewoon de kleur van de letter om ervoor te zorgen dat er geen probleem was met het handelsmerk.
Nutella is de merknaam van een pasta voor broodbeleg van het Italiaanse bedrijf Ferrero. De pasta werd in 1946 ontwikkeld en in 1964 op de markt geïntroduceerd, aanvankelijk onder de naam 'Giandujot Supercrema'.
Onze hazelnoten komen uit verschillende delen van de wereld en de drie belangrijkste bronnen zijn Turkije, Italië, Chili en de Verenigde Staten. De Zwarte Zeeregio van Turkije is de grootste producent van hazelnoten ter wereld en daardoor ook de plek waar we het grootste deel van onze hazelnoten inkopen.
De 'Giandujot'-pasta werd getransformeerd tot een romig nieuw product dat gemakkelijker te smeren was onder de naam SuperCrema. Het recept werd verbeterd en de allereerste pot met een nieuwe hazelnoot- en cacaocrème werd gecreëerd, een naam die vandaag iconisch is: Nutella®.
De prijs van de Nutellapotten blijft wel dezelfde, want volgens de producent zijn de productiekosten gestegen. Hazelnoten bijvoorbeeld - een essentieel ingrediënt van Nutellachoco - zijn de laatste jaren schaarser en dus duurder geworden.
Vergeleken met Europese Nutella wordt Amerikaanse Nutella over het algemeen beschreven als lichter van kleur, meer chocolade- en suiker-georiënteerd in smaak, en olieachtiger en dunner in consistentie dan zijn Italiaanse soortgenoot. Italiaanse Nutella wordt vaak beschreven als donkerder en rijker in zowel smaak als textuur, en met sterkere nootachtige smaaktonen .
De Ferrero Groep brengt mensen over de hele wereld plezier met geliefde lekkernijen en snacks, zoals Nutella®, Kinder®, Tic Tac® en Ferrero Rocher®.
De hazelnoten die in Nutella ® worden gebruikt, komen uit hazelnootboomgaarden , die voornamelijk in mediterrane klimaten voorkomen. Onze hazelnoten komen uit verschillende delen van de wereld, onze belangrijkste oorsprongen zijn Turkije, Italië, Chili en de VS.
Elke pot Nutella® bevat 7 kwaliteitsingrediënten die zorgvuldig uitgekozen zijn. Nutella® staat bekend om zijn authentieke smaak van hazelnoten en cacao, die nog onweerstaanbaarder wordt door zijn unieke romigheid. De smaak is zo heerlijk dat slechts één portie je een onvergetelijk moment kan bezorgen.
Raider werd voor het eerst in 1968 in Groot-Brittannië op de markt gebracht onder de naam Twix, afgeleid van, en samengesteld uit, de twee Engelse woorden: "twin" en "biscuits", vrij vertaald 'tweelingkoekjes'. In 1979 werd het product in de Verenigde Staten geïntroduceerd.
Waarom? De spread – en vergelijkbare producten – (denk aan de meeste commerciële potten pindakaas) bevatten palmolie . Naast dat het niet bepaald de gezondste ingrediënten zijn, is de herkomst ervan een probleem voor de planeet.
Nutella bevat naast suiker ook veel vet, die samen veel calorieën leveren. Als je dit veel en vaak eet, kan het op den duur gezondheidsproblemen veroorzaken. Het moet gezegd dat Nutella wel meer natuurlijke ingrediënten bevat dan sommige soortgelijke producten.
“Nutella”, geregistreerd in oktober 1963, kwam van het samenvoegen van het Engelse woord “nut”, van het typisch Italiaanse ingrediënt hazelnoot in de gianduja , met het Italiaanse positief klinkende achtervoegsel “ella”. De winnende combinatie kwam met de kleuren: de zwarte “N” en de andere letters in rood.
Een variant op de chocoladepasta is hazelnootpasta. Deze pasta bevat hazelnoten die zeer fijn gemalen zijn. Brinkers introduceerde in 1960 de hazelnootpasta onder de naam Nusco. Een bekend merk chocolade-hazelnootpasta is voorts Nutella van het Italiaanse bedrijf Ferrero dat in 1964 werd geïntroduceerd.
De delicaat zoete hazelnootcrème werd in 1940 ontwikkeld door de Italiaanse banketbakker Pietro Ferrero en is sinds 1965 ook in Duitsland verkrijgbaar.
De meeste ingrediënten in Nutella zijn vegetarisch, wat betekent dat ze geen dierlijke vleesproducten bevatten . Het enige ingrediënt in het Nutella-recept dat direct van een dierlijk bijproduct is gemaakt, is magere melkpoeder.
Voor Oost-Europa (inclusief Zuidoost-Europa, Polen, Turkije, Tsjechië en Slowakije) en Zuid-Afrika wordt het geproduceerd in Warschau en Manisa . Voor Duitsland en Noord-Europa wordt Nutella geproduceerd in de Ferrero-fabriek in Stadtallendorf, die al sinds 1956 bestaat.
Vertel uw kind om onmiddellijk hulp te zoeken van een volwassene als een schoolgenoot een reactie heeft. STUUR GEEN PRODUCTEN MET PINDA'S/NOTEN VOOR LUNCHES of SNACKS (inclusief Nutella) . Controleer de onderkant van de ingrediëntenlabels om te zien of het pinda-/nootproducten bevat of is verwerkt in een pinda-/notenfabriek.
Onder meer door corona zijn heel wat voedsel- en grondstofprijzen gestegen, en producenten trachten die kosten uiteraard door te rekenen. In het geval van Nutella zijn onder meer hazelnoten, een essentieel ingrediënt van de chocopasta, duurder geworden.
Ferrero is gespecialiseerd in de verwerking van cacao, hazelnoten en melk. Het bedrijf is voornamelijk bekend van de merken Nutella , tic tac, Kinder-chocolade en Ferrero Rocher. Op 31 augustus 2018 telde het 94 bedrijven die geconsolideerd worden, 25 fabrieken en de producten worden in 170 landen verkocht.
Enkel voor Ferrero zelf maakt het veel uit, want zij rekenen wel in kilo's. Hoe meer Ferrero verkoopt aan een hoge prijs, hoe hoger de omzetcijfers. Het spreekt voor zich dat er heel wat onderhandelingen tussen winkels en de producent aan vooraf gaan om zo'n exclusievere verpakking te kunnen aanbieden."
Zweedse Nutella is het meest chocoladeachtig . Mensen die een minder zoete, meer nootachtige spread prefereren, zullen over het algemeen de Duitse en Zwitserse Nutella het lekkerst vinden (hoewel de Duitse Nutella beter scoort dan de Zwitserse). Belgische Nutella: natuurlijk is het nog steeds Nutella, maar het is de minst favoriete van alle 5 geteste soorten.
Ferrero maakt Nutella. Ferrero Rocher lijkt een gegoten stijvere vorm van Nutella te zijn met fijngehakte noten of zaden erin . Het is niet verrassend dat ze hetzelfde smaken.
NUTELLA® is sinds 1968 verkrijgbaar in Canada en de band tussen Canada en NUTELLA® is alleen maar sterker geworden met de opening van de fabriek van Ferrero in Brantford, Ontario in 2006. Sindsdien wordt de NUTELLA® die aan Canadese ontbijttafels – van kust tot kust – wordt genuttigd, met trots gemaakt door het team van Brantford.