Hoeveel reken je per persoon bij een buffet? Het is altijd lastig om te bedenken hoeveel eten je moet rekenen per persoon voor een buffet. Iedereen zal nét een ander advies geven. Om iets van houvast te hebben, kun je uitgaan van 450 tot 500 gram per persoon.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
Samenvattend, voor een feestje van 2-3 uur, kun je rekenen op minimaal 4-6 hapjes en 3-4 drankjes per persoon. Voor een feestje van 4-5 uur, kun je ongeveer 8-10 hapjes en 5-6 drankjes per persoon aanbieden. Houd ook rekening met de dieetwensen van je gasten en zorg voor voldoende opties voor iedereen.
Hoeveel huzarensalade heb je nodig per persoon? Bij een BBQ of gourmet heb je aan 200 gram huzarensalade per persoon al voldoende.
Wat kost een buffet voor 50 personen? De kosten van een buffet variëren tussen de €775 en €1100. Bekijk hier welk buffet je aanspreekt.
Het is altijd lastig om te bedenken hoeveel eten je moet rekenen per persoon voor een buffet. Iedereen zal nét een ander advies geven. Om iets van houvast te hebben, kun je uitgaan van 450 tot 500 gram per persoon. Maar nogmaals: het is van verschillende factoren afhankelijk.
Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn. 6 koude hapjes (waar we óók die schaal chips bij tellen!), of 4 koude hapjes en 2 warme.
1/3 stokbrood per persoon is voldoende.
Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon.
Een buffet is een manier om aan gasten eten aan te bieden. Er staat een tafel met allemaal verschillende hapjes in een centrale ruimte. Iedereen loopt met een bord langs de tafel(s) en schept het eten op. Als het bord vol is, gaat men dit aan tafel opeten, om eventueel later nog meer op te scheppen.
Gemiddeld moet u erop rekenen dat elke volwassene in totaal ongeveer 1 pond voedsel consumeert (exclusief dessert). Reken erop dat kinderen ongeveer een ½ pond consumeren. Onthoud: hoe meer opties u hebt, hoe minder u van elk nodig hebt.
De algemene regel die de meeste cateraars en feestplanners gebruiken, is om een pond eten per persoon te berekenen, en een half pond per kind. Professionals raden doorgaans aan om het verder op te splitsen: streef naar 2 tot 4 ons aan hapjes per persoon — denk aan 5 tot 6 happen.
Zodra u uw evenementkeuze heeft bepaald, kunt u als volgt berekenen hoeveel eten u nodig hebt. Probeer ongeveer 6-8 gangen met kleine hapjes per persoon te serveren. Elke gang moet genoeg zijn voor 1-1,5 portie eten per persoon.
De portiegrootte wordt vermeld in een eenvoudige meting, zoals cups en pieces, met zijn grammen of ounces equivalent. Bijvoorbeeld, een portiegrootte kan 2/3 cup (55g) zijn. Dit betekent dat een portiegrootte twee derde van een cup is en 55 gram het aantal grammen van het product in die ene portie is.
Grammen worden bijna altijd gebruikt om portiegroottes te beschrijven. Een hoofdgerecht met drie componenten, zoals vlees, groenten en granen, zou gemiddeld 400 tot 550 gram moeten wegen om een volwassene tevreden te stellen.
Gebruik je handen als gidsen
Voedsel met veel eiwitten: een handpalmgrote portie voor vrouwen en twee handpalmgrote porties voor mannen . Groenten of fruit: één portie van een holle hand. Voedsel met veel koolhydraten: een vuistgrote portie voor vrouwen en twee vuistgrote porties voor mannen. Voedsel met veel vet: een duimgrote portie voor vrouwen en twee voor mannen.
Een koud buffet waar alles opgegeten is, is niet geslaagd! Reken beter te veel dan te weinig. Normaal kan men rekenen op een halve portie van alles. Vlees of vis bijvoorbeeld verdelen in porties van 50 gram.
Als u alleen salade serveert als een van de hoofdgerechten (Soep & Salade of Saladebuffet), reken dan op ongeveer 70 gram sla per persoon .
Gemiddeld eet een persoon tijdens een BBQ tussen de 150 en 200 gram salade. Let er op dat u de salade niet als eerst op tafel zet. Uw gasten gaan zich dan eerst tegoed doen aan de salade om vervolgens minder BBQ vlees te eten.
150 gram salades en een half stokbrood per persoon. Wanneer je met 4 personen barbecuet zou je dus kunnen rekenen op 700 gram vlees, 500 gram vis, 400 gram vega, 600 gram salade en 2 stokbroden. Eventueel kun je nog wat fruit of ijs toevoegen als toetje.
Bij het berekenen van de hoeveelheid borrelhapjes per persoon voor jouw evenement, is het handig om te weten dat je gemiddeld kunt uitgaan van 4 tot 6 borrelhapjes per persoon. Wanneer je een evenement hebt waar alleen borrelhapjes geserveerd worden, kun je dit aantal aanhouden.
De vuistregel voor buffetten is om te schatten dat elke gast 1-2 porties van elk item op tafel eet . Uw cateringbedrijf moet rekenen op grotere hoeveelheden eten.
Als er alleen fingerfood wordt geserveerd, is het aan te raden om ongeveer 5-8 voorgerechten per persoon per uur te hebben. Voor een gezelschap van 50 personen hebt u dus 250-400 nodig. Als er een maaltijd moet worden geserveerd, kan dit aantal worden teruggebracht tot 3-4 per persoon per uur, wat neerkomt op 150-200 voorgerechten.
De klassieke opstelling is gebaseerd op de volgorde van de gerechten: aan het begin liggen de borden, het bestek, servetten en brood. Vervolgens presenteert u de salades en voorgerechten. Als u ook soep serveert, dan komen nu samen met de soep de soepborden, soepkommen en lepels. Vervolgens komen de hoofdgerechten.