Ingrediënten. suiker, palmolie, HAZELNOTEN 13%, magere MELKPOEDER 8,7%, magere cacao 7,4%, emulgatoren : lecithinen (SOJA), vanilline.
In elke pot van 750 gram Nutella zitten 97 hazelnoten.
Ingrediënten. Nutella wordt vaak geadverteerd samen met melk en hazelnoten, hoewel deze ingrediënten een klein deel van het recept vormen. De hoofdingrediënten van Nutella zijn suiker en palmolie (meer dan 50%). Het bevat ook 13% hazelnoten, cacaobestanddelen en magere melk.
50% suiker en 20% palmolie zijn de hoofdingrediënten, aangevuld met 13% noten, 8,7% melkpoeder en 7,4% cacao. "We maken nu eenmaal een genotsproduct, geen dieetproduct," licht Mimmo Spampinato toe, kwaliteitsmanager bij Ferrero.
Nutella is de merknaam van een pasta voor broodbeleg van het Italiaanse bedrijf Ferrero. De pasta werd in 1946 ontwikkeld en in 1964 op de markt geïntroduceerd, aanvankelijk onder de naam 'Giandujot Supercrema'.
Ja, Nutella-verpakkingen zijn verkrijgbaar in Israël .
De 'Giandujot'-pasta werd getransformeerd tot een romig nieuw product dat gemakkelijker te smeren was onder de naam SuperCrema. Het recept werd verbeterd en de allereerste pot met een nieuwe hazelnoot- en cacaocrème werd gecreëerd, een naam die vandaag iconisch is: Nutella®.
De palmolie die we gebruiken in Nutella® is 100% duurzame palmolie , traceerbaar tot aan de fabrieken.
Palmolie is door zijn eigenschappen een wondermiddel en zit niet alleen in heel veel voedingsproducten maar ook in make-up en schoonmaakmiddelen en biodiesel. In pindakaas zorgt het voor een stabiele, smeuïge structuur. Zo gaat de pindakaas niet scheiden zoals bij 100% pinda-varianten.
Vergeleken met Europese Nutella wordt Amerikaanse Nutella over het algemeen beschreven als lichter van kleur, meer chocolade- en suiker-georiënteerd in smaak, en olieachtiger en dunner in consistentie dan zijn Italiaanse soortgenoot. Italiaanse Nutella wordt vaak beschreven als donkerder en rijker in zowel smaak als textuur, en met sterkere nootachtige smaaktonen .
De hazelnoten die in Nutella ® worden gebruikt, komen uit hazelnootboomgaarden , die voornamelijk in mediterrane klimaten voorkomen. Onze hazelnoten komen uit verschillende delen van de wereld, onze belangrijkste oorsprongen zijn Turkije, Italië, Chili en de VS.
Zweedse Nutella is het meest chocoladeachtig. Mensen die een minder zoete, meer nootachtige spread prefereren, zullen over het algemeen de Duitse en Zwitserse Nutella het lekkerst vinden (hoewel de Duitse Nutella beter scoort dan de Zwitserse). Belgische Nutella: natuurlijk is het nog steeds Nutella, maar het is de minst favoriete van alle 5 geteste soorten.
Nutella® bevat palmolie omdat dit de beste optie is om ervoor te zorgen dat het product de juiste textuur en structuur heeft en omdat het de karakteristieke smaak van de andere ingrediënten niet in de weg staat. Het belangrijkste is dat palmolie geen hydrogeneringsproces hoeft te ondergaan.
Hoewel Nutella een kleine hoeveelheid calcium en ijzer bevat, is het niet erg voedzaam en bevat het veel suiker, calorieën en vet. Nutella bevat suiker, palmolie, hazelnoten, cacao, melkpoeder, lecithine en synthetische vanilline. Het bevat veel calorieën, suiker en vet.
Met bovenstaande uitleg wordt duidelijk dat Nutella een soort hazelnootpasta is. Een zoete variant, die door de cacao doet denken aan chocoladepasta.
We gebruiken ongeveer een theelepel duurzaam geproduceerde palmolie in sommige van onze pindakaasjes om ze romig en smeerbaar te houden . Zonder palmolie zouden de pindaoliën zich op natuurlijke wijze scheiden. Daarom is het niet nodig om in onze potten te roeren. We weten dat palmolie een complex, controversieel onderwerp is.
"Palmolie bevat meer verzadigd vet dan andere oliesoorten. Verzadigd vet staat bekend om de ongunstige gezondheidseffecten. Zo verhoogt verzadigd vet het LDL-cholesterol. Op die manier vergroot verzadigd vet het risico op hart- en vaatziekten."
Calvé pindakaas bestaat uit heel veel pinda's, een beetje zout en plantaardige oliën (raapzaad en soja), waarvan een klein deel palmolie is. Calvé kiest voor palmolie omdat de opbrengst per hectare 4 tot 10 keer hoger is dan andere plantaardige oliën.
Waarom? De spread – en vergelijkbare producten – (denk aan de meeste commerciële potten pindakaas) bevatten palmolie . Naast dat het niet bepaald de gezondste ingrediënten zijn, is de herkomst ervan een probleem voor de planeet.
Het hoge cholesterolgehalte van Nutella kan voor sommigen lastig te verteren zijn, wat kan leiden tot mogelijke spijsverteringsproblemen. Daarnaast kan het leiden tot cardiovasculaire problemen zoals hartziekten en beroertes.
Ja, Ferrero-producten bevatten alleen duurzame, 100% RSPO-gecertificeerde als gescheiden palmolie vanaf januari 2015. Dit betekent dat de palmolie die in de Ferrero-producten wordt gebruikt, gescheiden wordt gehouden van conventionele palmolie in de hele toeleveringsketen. Ferrero-producten bevatten dus fysiek gecertificeerde duurzame palmolie.
“Nutella”, geregistreerd in oktober 1963, kwam van het samenvoegen van het Engelse woord “nut”, van het typisch Italiaanse ingrediënt hazelnoot in de gianduja , met het Italiaanse positief klinkende achtervoegsel “ella”. De winnende combinatie kwam met de kleuren: de zwarte “N” en de andere letters in rood.
De prijs van de Nutellapotten blijft wel dezelfde, want volgens de producent zijn de productiekosten gestegen. Hazelnoten bijvoorbeeld - een essentieel ingrediënt van Nutellachoco - zijn de laatste jaren schaarser en dus duurder geworden.
Een pot Nutella 3,02 euro en in Duitsland 2,79 euro. Een pak Magnums kost in Duitsland 3,73 euro en in Nederland 5,22 euro.