Bevroren maaltijd opwarmen Verwarm de maaltijd gedurende 4-6 minuten, afhankelijk van het vermogen van de magnetron. Halverwege het opwarmproces de maaltijd voorzichtig omroeren of indrukken zodat de maaltijd gelijkmatig verwarmt wordt.
Ook bevroren restjes van een maaltijd kun je ontdooien in de magnetron. Grote stukken vlees zijn minder geschikt voor ontdooien in de magnetron, omdat de buitenkant al gaar wordt terwijl de binnenkant nog bevroren is. Er is geen exacte tijd te geven voor hoelang iets moet ontdooien.
Als u vergeet om het 's nachts te ontdooien en het bevroren in de magnetron wilt opwarmen, verwijder dan het deksel of prik de folie door. Verwarm op 100% vermogen in de magnetron gedurende 5-7 minuten . Verwijder het deksel of prik de folie door en verwarm in een voorverwarmde oven op 160 graden gedurende 20 minuten.
Opwarmen in de magentron
Wilt u de maaltijd opwarmen in de magnetron? Dan wordt doorgaans geadviseerd om de magnetron in te stellen op 500 – 600 watt. De opwarmtijd ligt tussen de 5 en 8 minuten.
Instructies voor het opwarmen van diepvriesmaaltijden:
Verwarm de bevroren maaltijd in een conventionele oven, leg de maaltijd op een bakplaat en verwarm de oven gedurende maximaal 30 minuten op 175 graden Celsius.
Het is veilig om bevroren restjes op te warmen zonder ze te ontdooien, hetzij in een pan of magnetron (in het geval van soep of stoofschotels) of in de oven of magnetron (bijvoorbeeld ovenschotels en combinatiemaaltijden) . Opwarmen duurt langer dan wanneer het eten eerst ontdooid is, maar het is veilig om te doen als de tijd kort is.
En dan … opwarmen
Zorg ervoor dat voedsel dat ingevroren geweest is, steeds goed tot in de kern verwarmd wordt – of dat nu gewoon in de pan, in de oven of in de microgolfoven is. Een kerntemperatuur van 60°C is veilig volgens het FAVV – dit kun je meten met je keukenthermometer.
Sommige diepvriesproducten zijn niet volledig gekookt tijdens de verwerking en moeten voor de veiligheid nog verder worden gekookt. Het is belangrijk om de kookinstructies van de fabrikant te lezen, aangezien deze voedingsproducten een label moeten hebben dat aangeeft dat ze niet volledig zijn gekookt. Ze kunnen worden gelabeld als "rauw" of "niet-klaar-om-te-eten".
Magnetroninstructies: Giet de maaltijd in een 8-inch vierkante magnetronbestendige schaal. Magnetron afgedekt op hoog 9 tot 12 minuten voor 1000 tot 1300 watt magnetrons of 13 tot 18 minuten voor 800 tot 900 watt magnetrons of tot de saus kookt en alle ingrediënten gloeiend heet zijn, roer halverwege een keer.
Ja, mits u de bovenstaande regels voor het koelen en invriezen kort na het koken hebt gevolgd, kunt u ontdooide gekookte kip koud eten - u hoeft het niet opnieuw op te warmen . Zorg ervoor dat u het 's nachts in de koelkast laat ontdooien en eet het binnen een dag na het ontdooien.
Magnetron: Giet de maaltijd in een 8-inch vierkante magnetronbestendige schaal. Magnetron onbedekt op hoog 9 tot 12 minuten voor 1000 tot 1300 watt magnetrons of 13 tot 18 minuten voor 800 tot 900 watt magnetrons of tot alle ingrediënten gloeiend heet zijn, roer halverwege een keer. De maaltijd moet worden gekookt tot 165 graden F.
De COOK-maaltijden met het 'Alleen magnetron'-symbool op de voorkant mogen helaas niet in een conventionele oven worden bereid . Als u een maaltijd hebt gekocht die alleen geschikt is voor de magnetron, kunt u deze ontdooien, in een pannetje gieten en op het fornuis opwarmen.
De Airfryer is een veilige optie voor het bereiden van bevroren voedsel, direct vanuit de vriezer of nadat het is ontdooid.
Bevriezen tot 0 °F inactiveert alle microben — bacteriën, gisten en schimmels — die in voedsel aanwezig zijn. Eenmaal ontdooid kunnen deze microben echter weer actief worden en zich onder de juiste omstandigheden vermenigvuldigen tot niveaus die kunnen leiden tot voedselgerelateerde ziekten .
Het is niet het vriezen dat ervoor zorgt dat veel kant-en-klare diepvriesmaaltijden ongezond zijn. Dit komt door het sóórt maaltijd dat je voornamelijk tegenkomt in het vriesvak. Deze maaltijden bevatten vaak veel verzadigd vet, veel zout, weinig vezels en veel kilocalorieën.
Hoewel sommige diepvriesmaaltijden erg kosteneffectief kunnen zijn, kunnen andere duurder zijn dan dezelfde maaltijd helemaal zelf te koken . Als u een maaltijd voor meerdere personen kookt, is het misschien goedkoper om de ingrediënten apart te kopen dan om genoeg diepvriesmaaltijden voor iedereen te kopen.
Magnetron diepvriesmaaltijden 3-4 minuten, roer dan (indien van toepassing). Blijf verwarmen in stappen van 1-2 minuten totdat het eten 165°F bereikt en stomend heet is . De kooktijden in de magnetron variëren, dus controleer uw eten regelmatig. Laat 1 min. staan.
De ontdooitijd in de magnetron hangt af van het soort voedsel dat u ontdooit en het gewicht ervan. Over het algemeen duurt het 2 tot 3 minuten voor fruit en groenten. Vlees duurt meestal 8 tot 10 minuten per pond . Controleer de instructies op de verpakking van diepvriesvoedsel om er zeker van te zijn dat u uw voedsel correct ontdooit.
Magnetronvoedsel heeft vaak warme en koude plekken, maar u kunt maatregelen nemen om uw voedsel veilig op te warmen . Bedek uw voedsel om stoom vast te houden en gebruik een draaiende magnetronplaat om het voedsel gelijkmatig op te warmen. Laat het voedsel even rusten voordat u de temperatuur controleert en kook het indien nodig iets langer.
Om diepvriesvoedsel te koken met minimale voorbereiding, volgt u de instructies op de verpakking voor het verwarmen in de magnetron of oven . Voor een snelle optie, kunt u diepvriesmaaltijden of snacks voor één persoon in de magnetron bereiden volgens de instructies op de verpakking. U kunt ook kant-en-klare diepvriesgerechten bakken, zoals pizza's of voorgerechten.
Verwarm uw oven voor op 375 graden Fahrenheit, verwijder de hoes en plasticfolie en plaats de maaltijdlade ongeveer zeven minuten in de oven op een bakplaat . Het maakt niet uit hoe u uw maaltijd opwarmt, deze is binnen zeer korte tijd klaar om te eten.
Bevroren maaltijd opwarmen
Pak de maaltijd en prik enkele gaatjes in het folie met een scherp voorwerp of door het folie deels van de hoekjes af te trekken. Verwarm de maaltijd gedurende 4-6 minuten, afhankelijk van het vermogen van de magnetron.