Om een witte champignonsoep te maken moet je versgeplukte champignons gebruiken. De champignons die in de winkel liggen zijn meestal al veel te oud. Het zijn de plaatjes die onder de hoed zitten die de soep zwart of grijs maken. Champignons direct bij de kweker kopen is de ideale oplossing.
De champignon is een schimmel. Dat maakt het lastiger om te zien of ze nog goed zijn dan bij bijvoorbeeld paprika's. Verkleuren de champignons van wit naar bruin of komen er vlekken op? Dan is het minder lekker om ze nog gewoon als groente te gebruiken.
Hoe lang blijft de champignonsoep goed in de koelkast? Romige champignonsoep is 3-4 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt de soep dus ook eerder bereiden. Dat maakt deze soep perfect voor drukke periodes waarin je veel kookt en maaltijden bereidt.
Champignonsoep is een gebonden soep, die wordt bereid door een roux te verdunnen met room en paddenstoelenbouillon. Hier worden dan plakjes champignon aan toegevoegd.
Je kunt champignonsoep ongeveer 2 dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Je kunt de soep nadat hij is afgekoeld ook in de vriezer bewaren. Je kunt champignonsoep 3 maanden in de vriezer bewaren.
6. Melk en roomkaas. Champignonroomsoep heeft de perfecte mix van rijkdom en zoutheid. Dat is wat melk en roomkaas een goede vervanger maakt.
Champignonroomsoep bewaren en invriezen
Deze soep blijft maximaal vijf dagen goed in de koelkast en kan voorzichtig worden opgewarmd op het fornuis of in de magnetron.
Hoe bewaar je champignonsoep. Champignonsoep kan veilig tot een week in de koelkast bewaard worden . Wacht tot de soep volledig is afgekoeld. Verwarm voorzichtig op het fornuis of in de magnetron.
Wil je een gebonden soep indikken? Kookroom, crème fraîche of sojaroom zorgt voor een dikkere soep én een romige smaak. Twee vliegen in één klap! Voeg de room toe als de soep warm is en roer goed door.
Voeg room of yoghurt toe
Het toevoegen van extra room kan een romige of gemengde soep zoals deze wilde paddenstoelensoep dikker maken, maar het kan effectiever zijn om er een lepel dikke yoghurt doorheen te roeren. Let op dat u de soep niet laat koken nadat u de room of yoghurt hebt toegevoegd, anders kan deze schiften.
Je wilt het opwarmen en de smaken van de andere ingrediënten in je soep laten absorberen, maar dat is alles. Het mag nooit langdurig op het fornuis sudderen . (Sommige tomatensoepen of chowders zijn uitzonderingen op deze regel — je voegt je zuivelproducten eerder in het kookproces toe.
Hoe maak je room van champignonsoep dikker? In dit recept voor makkelijke room van champignonsoep gebruiken we bloem om de soep dikker te maken, maar er zijn genoeg andere verdikkingsmiddelen om uit te kiezen. Voor glutenvrije opties kun je maizena of arrowroot gebruiken, wat je saus ook helder en wolkvrij houdt.
De meeste soepen blijven drie of vier dagen vers en behouden hun smaak in de koelkast . Probeer gekoelde soep binnen dit tijdsbestek te consumeren voor maximale veiligheid, smaak en kwaliteit.
In de meeste gevallen moet je soep niet een nacht laten staan . Dit komt omdat gevaarlijke bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen als de bouillon in de soep afkoelt tot onder de 130°F. Als je besluit om de soep een nacht te laten staan, is het aan te raden om de soep 10 minuten te koken om alle actieve bacteriën te doden.
Soep afkoelen en inpakken
Laat restjes soep niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Soep kun je nog 2 dagen bewaren in de koelkast.
Daarna gooi je de soep het beste weg, de kans op gevaarlijke bacteriën is dan namelijk een stuk groter.
Tekenen van bederf
Als de soep van kleur is veranderd of schimmelplekken heeft , gooi hem dan weg. Ruik: Ruik eraan. Een zure of muffe geur betekent dat het tijd is om afscheid te nemen. Verse soep moet naar paddenstoelen ruiken, niet naar een wetenschappelijk experiment.
Soep is zo'n geweldige maaltijd die je van tevoren kunt maken. Ik kook graag een portie op zondag voor een makkelijke lunch de hele week door. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het in een luchtdichte container doet. Het blijft 4 tot 5 dagen goed in de koelkast .
Zo kun je bij bouillons of lichte soepen het beste kiezen voor een frisse witte wijn, zoals bijvoorbeeld de Plage Du Sud Blanc. Zware vettige witte wijnen matchen beter bij wat zwaardere soepen, zoals tomatensoep, uiensoep, champignonsoep of erwtensoep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Manoir Grignon Chardonnay.
Idee één voor het vervangen van roomsoep:
Voeg in plaats daarvan zure room toe . Als een recept vraagt om een blikje van 10 ounce room van ________ soep, kunt u in plaats daarvan een kopje zure room gebruiken.
Er zijn veel geweldige recepten die werken met deze vervanger voor room van champignonsoep, en ik heb er hieronder een paar opgesomd. Een paar van deze gebruiken room van kippensoep, wat behoorlijk uitwisselbaar is met de champignonsoep .
Of voeg 2 kopjes water toe aan dit volledige recept om 2 porties soep te maken, 2 kopjes per portie (roer op middelhoog vuur tot het geheel is opgewarmd). Bewaren: Bewaar restjes afgedekt in de koelkast tot 4 dagen . Invriezen: Laat de soep volledig afkoelen en verdeel hem vervolgens in diepvriesbestendige bakjes.
Met maïzena (maïszetmeel) of aardappelzetmeel geef je soepen en ook sauzen namelijk extra binding in een handomdraai. Los een deel zetmeel op in een kleine hoeveelheid water tot je een glad papje hebt en voeg dit toe aan je soep om klonters te voorkomen.
Voedsel mag niet langer dan twee uur op kamertemperatuur zijn . Ondiepe bakjes of kleine hoeveelheden warm voedsel kunnen direct in de koelkast worden geplaatst of snel worden gekoeld in een ijs- of koudwaterbad voordat ze in de koelkast worden gezet. Bedek voedsel om vocht vast te houden en te voorkomen dat het geuren van ander voedsel opneemt.
De champignon is een schimmel. Dat maakt het lastiger om te zien of ze nog goed zijn dan bij bijvoorbeeld paprika's. Verkleuren de champignons van wit naar bruin of komen er vlekken op? Dan is het minder lekker om ze nog gewoon als groente te gebruiken.