De natuurlijke pindakaas is veel meer olie-achtig, er 'drijft' zelfs een beetje olie bovenop. Dit smeert iets minder makkelijk. De natuurlijke pindakaas smaakt echt een stuk meer naar pinda's en is een beetje minder zoet. Door de stukjes pinda's voelt hij wat minder romig en wat meer korrelig in je mond.
100% pindakaas bestaat volledig uit pinda's en hieraan wordt geen suiker en/of zout toegevoegd. Daarom is 100% pindakaas een gezonde keuze.
Volgens ons testpanel is Vita D'or 100% pindakaas van Lidl de beste pure pindakaas uit de supermarkt. Dit merk kreeg een 7,8 als gemiddeld cijfer en is ook nog eens één van de goedkoopste varianten (€ 2,98 per pot van 600 gram).
Deze pindakaas is bijzonder. Er zijn namelijk alleen maar pinda's in te vinden. Geen palmvet, toegevoegd zout, toegevoegd suiker of extra pindaolie.
De lekkerste pindakaas, zowel naturel als met stukjes pinda, staat bij Lidl en Aldi in het schap. Dat blijkt uit een smaaktest van de Consumentenbond. Voor beide testwinnaars geldt dat de naturel variant net iets lekkerder is dan de variant met stukjes pinda.
Van alle "gewone" pindakaas die we probeerden (met toegevoegde olie, superromig en homogeen), was Skippy een opvallende favoriet. Hij eindigde gelijk met Teddie en kreeg unaniem een duimpje omhoog van onze proevers.
Hoewel er geen FDA-voorschriften zijn voor producten die als 'natuurlijke' pindakaas worden gelabeld, wordt het meestal gemaakt met alleen gemalen pinda's en toegevoegd zout, zonder emulgatoren zoals gehydrogeneerde olie die scheiding zouden voorkomen . Sommige natuurlijke pindakaas kan een beetje olie of melasse bevatten voor kleur en smaak.
Natuurlijke pindakaas bevat alleen pinda's en zout (en soms zelfs niet het zout). Geen volledig gehydrogeneerde plantaardige oliën, geen suiker - beide zitten in conventionele pindakaas.
Een klein handje noten per dag kan de gezondheid op een positief beïnvloeden. “Pinda's zijn net zo gezond als noten”, zegt hoogleraar Piet van den Brandt. Ander onderzoek toont aan dat mensen die veel pindakaas eten, een minder groot risico lopen om bepaalde ziekten te krijgen.
Het is belangrijk om natuurlijke pindakaas te gebruiken die slechts twee ingrediënten bevat: pinda's en zout, zonder onnodige toevoegingen of conserveringsmiddelen. Zo weet u zeker dat er geen verborgen bronnen van overtollige calorieën, suikers of ongezonde vetten in zitten.
De Pintola All-Natural Peanut Butter staat bovenaan onze lijst. Het is cholesterolvrij en heeft veel vezels. Het is ongezoete boter en wordt ook gezien als gunstig voor gewichtsverlies.
Skippy's hele lijn natuurlijke spreads is vrij van conserveringsmiddelen, kunstmatige smaakstoffen en kleurstoffen. Zoals de meeste pindakaas is deze ook vrij van cholesterol en transvet.
Ja, pindakaas is hartstikke goed voor je stoelgang.
Calvé pindakaas ging in Jumbo bijvoorbeeld van 3,45 naar 2,59 euro. Ze doen dit deels in een reactie op de felle concurrentie door huismerken. Door de forse prijsstijgingen zijn meer consumenten overgestapt naar huismerken.
Calvé 100% pinda's met fijn gemalen stukjes pinda. Dat is 100% puur genieten! Ideaal voor op de cracker of boterham maar ook door smoothies of om mee te koken en bakken.
Niet-100% pindakaas is beter te smeren. Er zijn stoffen aan toegevoegd zoals emulgatoren en palmvet om de pindakaas smeerbaar te houden. En dát maakt deze pindakaas minder gezond. Kies je voor pindakaas, neem dan dus een variant met 100% pinda's, zonder toegevoegd zout, suiker, emulgatoren en ander vet.
Pindakaas is rijk aan een verscheidenheid aan voedingsstoffen. Maar commerciële pindakaasmerken bevatten vaak toegevoegde suikers, oliën en vetten. Voor de beste gezondheidsvoordelen van pindakaas, zoek naar volledig natuurlijke producten zonder deze toegevoegde ingrediënten .
Volgens Hoshaw is "Adams pindakaas mijn go-to betaalbare pindakaas zonder extra's . Geen suiker, geen conserveringsmiddelen, geen stabilisatoren, geen BS. Ik gebruik het om appelschijfjes in te dippen, smoothies te verdikken en dadels mee te vullen voor een zoete en zoute snack."
Er zal geen zout, suiker, oliën of emulgatoren in zitten. Controleer altijd de volledige lijst met ingrediënten op de achterkant van het etiket van uw pindakaas . Kijk uit voor toegevoegde oliën (palm, koolzaad, zonnebloem, pinda), gehydrogeneerde vetten en conserveermiddelen.
De beste pindakaas kiezen: waar moet je op letten?
De gezondste pindakaassoorten hebben een eenvoudig ingrediëntenprofiel, vaak alleen pinda's en een beetje zout . Vermijd producten met toegevoegde suikers, gehydrogeneerde oliën en kunstmatige conserveermiddelen, omdat deze de voedingswaarde kunnen verminderen en onnodige calorieën kunnen toevoegen.
Heerlijk nootachtig van smaak en textuur, onze natuurlijke pindakaas zit boordevol voedingsstoffen die ze de gezonde keuze maken om te genieten als een simpele spread of te gebruiken in verschillende veganistische recepten. Elke pot zit vol met 100% noten , of er is alleen een snufje zeezout toegevoegd, en absoluut niets anders.
Calvé pindakaas bestaat uit heel veel pinda's, een beetje zout en plantaardige oliën (raapzaad en soja), waarvan een klein deel palmolie is. Calvé kiest voor palmolie omdat de opbrengst per hectare 4 tot 10 keer hoger is dan andere plantaardige oliën.
AH 100% Pindakaas naturel bestellen | Albert Heijn.
"Palmolie bevat meer verzadigd vet dan andere oliesoorten. Verzadigd vet staat bekend om de ongunstige gezondheidseffecten. Zo verhoogt verzadigd vet het LDL-cholesterol. Op die manier vergroot verzadigd vet het risico op hart- en vaatziekten."