De gedroogde abrikozen zijn minimaal 12 maanden houdbaar op een koele droge plek en niet in direct zonlicht. Zie ook de THT op de verpakking. Waarom zijn gedroogde abrikozen goed voor je gezondheid: Gedroogde abrikozen zitten boordevol vitamines en mineralen en zijn bovendien érg rijk aan vezels.
In een luchtdichte verpakking en op een koele, donkere en droge plek, is gedroogd fruit en zijn gedroogde groenten tot wel een jaar lang houdbaar. Licht zorgt ervoor dat je voorraadje verkleurt en vocht veroorzaakt schimmel.
Informatie. Fruit zoals gedroogde abrikozen, pruimen en rozijnen blijven zes maanden goed in de voorraadkast . Na opening kunt u ze goed afgesloten in de koelkast bewaren om de kwaliteit nog zes maanden te behouden of ze een maand invriezen.
Ongezwavelde abrikozen kunnen het beste in de koelkast bewaard worden. Dan zijn ze minimaal drie maanden houdbaar. Er werd altijd vernomen dat de abrikoos oorspronkelijk uit Armenië kwam, dit is niet het geval.
Ten slotte zijn gedroogde abrikozen, net als andere gedroogde vruchten, door hun hoge gehalte aan vezels erg goed voor de stoelgang. Gedroogde abrikozen zijn dan ook aan te raden voor mensen met spijsverteringsproblemen. Superfood: Naast dat een abrikoos lekker is, is het ook nog eens gezond!
Gedroogde abrikozen bevatten ook meer kalium, ijzer en calcium. Maar ze bevatten ook veel meer calorieën en suiker . En ze verliezen het grootste deel van hun vitamine A en C tijdens het droogproces.
De gedroogde abrikozen zijn minimaal 12 maanden houdbaar op een koele droge plek en niet in direct zonlicht. Zie ook de THT op de verpakking. Waarom zijn gedroogde abrikozen goed voor je gezondheid: Gedroogde abrikozen zitten boordevol vitamines en mineralen en zijn bovendien érg rijk aan vezels.
Gedroogde abrikozen kun je gelukkig het hele jaar door eten. Deze fruitsnack is ideaal als tussendoortje, maar doet het ook goed op de borrelplank of als smaakmaker in verschillende gerechten.
Deze vruchten zijn volledig gedroogd. Ze hebben alleen een hoog suikergehalte, dus het lijkt erop dat er vocht in zit. Als dat niet zo was, zouden ze gaan schimmelen. Je kunt ze veilig vacuüm verpakken, omdat ze een hoog zuurgehalte hebben .
Bereiding: Wanneer u abrikozen in tweeën snijdt in uw dehydrator thuis, zonder sulfieten te gebruiken, verwacht dan dat de gedroogde abrikozen roestig oranje of bruin worden. Bruin worden kan worden verminderd, maar niet geëlimineerd, door de abrikozenhelften in een oplossing van één kopje citroensap en vier kopjes water te dompelen .
Ze zijn van nature donker .
Eigenlijk betekent het dat er iets heel goeds mee is! Onze biologische gedroogde abrikozen zijn bruin, in plaats van de meer herkenbare oranje, omdat ze zijn gekweekt zoals de natuur het bedoeld heeft en geen zwaveldioxide bevatten - het conserveermiddel dat is toegevoegd om ze oranje te maken.
“Aanbevolen bewaartijden voor gedroogd voedsel variëren van 4 maanden tot 1 jaar . Omdat de kwaliteit van voedsel wordt beïnvloed door hitte, helpt de bewaartemperatuur de bewaarduur te bepalen; hoe hoger de temperatuur, hoe korter de bewaartijd. De meeste gedroogde vruchten kunnen 1 jaar worden bewaard bij 60ºF, 6 maanden bij 80ºF.
Gedroogd fruit in de koelkast bewaren is niet nodig. ("Dat is nou juist de bedoeling. Er kan geen spul op groeien omdat er niet genoeg water beschikbaar is ," zegt LaBorde.) Maar als je dat wel doet, wordt de houdbaarheid na opening wel zes maanden verlengd, aldus de USDA.
Als de kleur er dof of vervaagd uitziet, of als er schimmelplekken op groeien , dan weet u dat het tijd is om het weg te gooien. Als de geur ook niet goed is of u merkt dat er een onaangename geur uit de zak komt, dan is dit een teken dat uw gedroogde fruit bedorven is en niet gegeten mag worden.
Als ze goed bewaard worden, kunnen gedroogde vruchten nog maanden na de houdbaarheidsdatum bewaard worden . Zelfs als ze gewoon in de voorraadkast bewaard worden, kunnen ze nog zes maanden tot een jaar na de houdbaarheidsdatum bewaard worden, zolang de verpakking maar luchtdicht is en goed afgesloten na elk gebruik.
Doe het fruit in een plastic zak voordat u het in een metalen blik bewaart . Zwaveldampen reageren met het metaal en veroorzaken kleurveranderingen in het fruit. Gedroogde voedingsmiddelen moeten worden bewaard op koele, droge, donkere plekken. De aanbevolen bewaartijden voor gedroogde voedingsmiddelen variëren van 4 maanden tot 1 jaar.
Als er voldoende vocht en een lage hoeveelheid zuur is, kan Clostridium botulinum groeien in vacuümverpakte verpakkingen. Goed gedroogde producten (fruit, groenten, noten) kunnen veilig worden bewaard bij kamertemperatuur ; gerookt vlees/vis moet echter altijd in de koelkast worden bewaard.
Gedroogde abrikozen staan erom bekend dat ze helpen tegen een hoge bloeddruk. Abrikozen bevatten veel vezels, wat heel goed is voor de darmen. Daarbij bevatten ze diverse vitamines en mineralen als: vitamine A, B, E, ijzer, fosfor, magnesium, natrium, calcium, kalium, koper en zink.
Nu terug naar hoe lang gedroogd voedsel houdbaar is als het vacuüm verpakt is. Vacuüm verpakte gedehydrateerde producten kunnen tot wel 10 jaar houdbaar zijn. Dit komt doordat de vacuümverpakking voorkomt dat er zuurstof binnenkomt. Bacteriën en schimmels kunnen zich niet ontwikkelen of gedroogd voedsel vernietigen zonder zuurstof.
Eet niet te veel gedroogd fruit. Gedroogd fruit bevat namelijk per 100 gram meer suiker dan 100 gram vers fruit. Hierdoor krijg je met gedroogd fruit al snel te veel suiker binnen. Eet daarom niet meer dan 20 gram (ongeveer 2 kleine handjes) gedroogd fruit per dag.
Gedroogde abrikozen bevatten een indrukwekkende hoeveelheid vitaminen en mineralen, maar hun hoge natuurlijke suikergehalte kan de spijsvertering verstoren als ze in overmaat op een lege maag worden geconsumeerd. Om ze een beter verteerbaar tussendoortje te maken, kunt u gedroogde abrikozen combineren met een eiwitbron of volkoren granen .
Door gedroogde abrikozen een nacht te laten weken, worden ze zachter en gemakkelijker te kauwen . Sommige mensen vinden dit prettig, vooral als ze gebitsproblemen hebben of de voorkeur geven aan een zachtere textuur.
In een luchtdichte verpakking en op een koele, donkere en droge plek, is gedroogd fruit en zijn gedroogde groenten tot wel een jaar lang houdbaar. Licht zorgt ervoor dat je voorraadje verkleurt en vocht veroorzaakt schimmel.
Abrikozen bevatten weinig calorieën, zijn licht verteerbaar en zijn rijk aan vitamine E. Bovendien bevat de abrikoos veel kalium. Ideaal om je bloeddruk onder controle te houden en zowel spieren als zenuwen beter te laten werken. Verwelkom de abrikoos in je fruitmand als natuurlijk ontstresser.
Doe de abrikozen in een kom met water. Laat de abrikozen minstens 30 minuten wellen, zodat ze zacht worden. Giet het water af en dep het fruit droog.