Chocolade bewaren in de koelkast De beste bewaartemperatuur voor chocolade ligt namelijk tussen de 12 en 20 graden en voor bonbons rond de 12 graden. De temperatuur van de koelkast is een stuk lager, namelijk rond 3 à 4 graden. Het grootste risico bij het bewaren van chocolade in de koelkast is condensvorming.
De beste temperatuur om chocolade en bonbons te bewaren is tussen de 13 en 18 graden Celsius. Het is goed om hier rekening mee te houden.
Bewaar je jouw bonbons in een donkere en koele omgeving, dan heb je er tot 40 dagen plezier van.
Kun je chocolade bonbons invriezen? Ja, je zou chocolade bonbons in de vriezer kunnen bewaren om de houdbaarheid te verlengen. Houd er dan wel rekening mee dat de kwaliteit achteruit kan gaan. Door het vocht kan de chocolade namelijk wit uitslaan.
Wij adviseren dan ook onze bonbons en andere chocoladeproducten droog en aan de voorkant van de koelkast te bewaren, zo blijven de producten tot 4 weken na ontvangst houdbaar. Binnen 2 weken zullen ze het lekkerst zijn.
Chocolade bewaren in de koelkast
Chocolade blijft op zijn best als je het droog, donker en koel bewaart. Daarom bewaren veel mensen chocolade in de koelkast.
Hoe bewaar ik het best Leonidas pralines? Leonidas pralines met alcohol of roomboter bewaar of eet je het best koel (recht uit de koelkast).
De aluminiumfolie zorgt dat de aroma's van de chocolade optimaal behouden blijven en geeft een luxe uitstraling. ideaal om uw chocolade assortiment op te waarderen passend bij het seizoen.
Bonbons met pralinévulling zijn ca 6 maanden houdbaar, en u raadt het al…. mits correct opgeslagen. Bonbons met een slagroom vulling zijn natuurlijk nog kwetsbaarder omdat verse room nu eenmaal sneller bederft dan een noten of praliné vulling. Voor gevulde bonbons geldt toch echt wel: Hoe verser hoe beter!
Dit verschijnsel wordt ook wel “bloom”genoemd. De witte waas kan ontstaan zijn door kristallen die aan de oppervlakte ontstaan zijn door het smelten en weer stollen van cacaoboter. Ook de suiker in chocola kan deze witte waas veroorzaken. De smaak zal ook iets minder zijn.
Het is helemaal niet zo moeilijk om zelf bonbons te maken. Het leuke aan je eigen bonbons maken, is dat je zelf bepaalt welke chocolade en vulling je gebruikt. Zo weet je zeker dat je alle bonbons lekker vindt! Wat is jouw favoriete bonbon en bonbon vulling?
Door het koelen krimpen de bonbons iets. Dit is juist goed, zo komen ze straks namelijk goed uit de bonbonvorm. Wanneer de bonbons goed gestold zijn, kun je ze uit de koelkast halen. Keer de bonbonvorm om en tik iets op je werkblad, zodat de bonbons eruit komen.
Chocola is namelijk een voedingsmiddel dat niet snel bederft. Het is daarom vaak langer houdbaar dan deze datum. Het kan wel zo zijn dat de smaak, kleur, geur of kwaliteit van het product achteruitgaat, maar je kunt het zonder gevaar voor je gezondheid eten.
Dure ingrediënten kunnen tot prijsstijgingen leiden
De dure cacao en suiker kunnen ervoor zorgen dat chocola in de supermarkt nog duurder wordt. Als fabrikanten van bijvoorbeeld chocoladerepen of bonbons hogere inkoopkosten hebben, willen ze dat doorberekenen aan hun afnemers, vaak een supermarkt.
Laat de chocolade op je tong smelten. Kauw alleen om de bonbon in kleinere stukjes te breken die makkelijk smelten. Zo kan de cacaoboter zich gelijkmatig in je mond verspreiden en worden eventuele bittere ondertonen verzacht.
De vakkundige Dutch Pastry Team jury beoordeelt de bonbons op techniek, structuur en smaak. De jury met onder andere gastlid Rudolf van Veen was het unaniem eens: van de twintig deelnemers was de bonbon van Marieke de uitgesproken winnaar.
Bonbons worden het best bewaard op een droge en koele plaats, tussen 15 en 18°C.
Chocolade
Condens op chocolade laat een witte waas achter. Naast vocht is chocolade ook gevoelig voor temperatuur. Chocolade mag niet te koud of te warm bewaard worden. De ideale temperatuur is 18 graden.
Bewaar chocolade altijd op een koele, droge plaats, bij voorkeur bij een temperatuur tussen de 15 en 18 graden Celsius. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, vocht en warmte, omdat deze factoren de kwaliteit van de chocolade kunnen aantasten en ervoor kunnen zorgen dat het sneller bederft.
Het materiaal werd vroeger vooral gebruikt om chocolade en snoepgoed in te verpakken. Inzamelen van zilverpapier gebeurde in de eerste helft van de 20e eeuw op enige schaal. Kinderen hielden zich hier voor het goede doel, met name de ondersteuning van missionarissen en de missies in Afrika, mee bezig.
Koken en bewaren in aluminium
Een tip is om daarom geen aluminium pannen, schalen, potten of folie te gebruiken voor het bereiden of bewaren van hele zure of zoute voedingsmiddelen. Denk hierbij aan vruchtensappen, rabarber, tomatenpuree of zoute haring.
Moeten we de zilverpapiertjes die rond paaseieren zitten, recycleren door ze tot een balletje te kneden? 'Nutteloos en het kan de recyclagestroom zelfs vervuilen', zegt afvalintercommunale Limburg.net.
Tijdens een recente merkenstudie waaraan 20.000 Belgen deelnamen, kwam Leonidas als absolute winnaar uit de bus in de categorie chocolade.
In 250 gram gaan 16 tot 17 bonbons. Het vermelde gewicht is netto, dus zonder verpakking. U hebt de keuze uit verschillende samenstellingen van puur, melk en wit.
Je bewaart ze het best bij 15 tot 18°C.