Meet de juiste hoeveelheid water af met de maatbeker voor het aantal eieren dat je wilt koken en giet deze in de eierkoker. Met de eierprikker op de maatbeker kan je een gaatje in de onderkant van de eieren prikken zodat deze niet gaan barsten tijdens het koken. Wacht 12 tot 15 minuten en je gekookte eieren zijn klaar.
Een eierkoker kookt simpelweg eieren zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Het enige wat je moet doen is de juiste hoeveelheid water toevoegen en hem aanzetten. Wanneer de eierkoker klaar is zal deze geluid maken.
Een eierkoker wordt gevuld met een hoeveelheid water, afhankelijk van de gewenste hardheid en het aantal eieren, dat vervolgens aan de kook wordt gebracht met een warme plaat. Als al het water is verdampt, slaat de eierkoker uit of geeft hij een signaal af.
Deze eierkoker van Blokker heeft een eierrekje die is voorzien van een eierprikker in de bodem. Daarnaast zit er een maatbeker bij om zelf te bepalen hoe jij je ei gekookt wil hebben: hard, gemiddeld of zacht. De eierkoker is uitgerust met een automatische afslag met zoemtoon en een aan-/uitschakelaar.
U prikt het namelijk in de onderkant, de wat plattere kant, van het ei. Aan deze kant zit in het ei een luchtzakje. Bij temperatuurswisselingen zet dit luchtzakje uit waardoor het ei barst. Door er een gaatje in te prikken, kan de lucht eruit en breekt de schaal niet.
Hoe gebruik je een elektrische eierkoker? Hoewel er wat verschillen zijn, hebben de meeste eierkokers een vaste hoeveelheid water nodig voor zacht-, medium- of hardgekookte eieren en ze schakelen zichzelf uit wanneer het water op is . Je hoeft geen timer in te stellen of de eieren in de gaten te houden, want het apparaat stopt vanzelf met koken.
Meer water betekent een langere kooktijd, omdat het langer duurt voordat al het water verdampt is en de koker stopt. Voor het ei is de kooktijd (5 min - 8 min) essentieel. Wanneer je slechts één ei kookt, is er minder massa om te verwarmen. Daar is op zich minder water/stoom voor nodig.
Het roestvrijstalen deksel heeft een stoomuitlaat waardoor het teveel aan stoom kan ontsnappen. Meet de juiste hoeveelheid water af voor zacht, medium of hardgekookte eieren in de bijgeleverde maatbeker en giet dit op het verwarmingsplaatje. De maatbeker heeft zelfs een eierprikker in de bodem.
Eierkoker: lekker zuinig
Maar zet je vaker gekookte eieren op tafel, dan is een eierkoker een milieuvriendelijk alternatief. Je verspilt met een eierkoker namelijk aanzienlijk minder water dan wanneer je een pan gebruikt en het elektriciteitsverbruik is portemonnee-vriendelijker dan de oven of op het gas.
Waarom je met eieren makkelijk gezond kan koken
Eieren bieden een interessante combinatie van veel essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer, zink, selenium, fosfor en de vitaminen A, D, B2 en B12.
Een eierkoker is een keukenapparaat waarmee men eieren kan koken. Het eieren koken met een eierkoker is het alternatief voor het koken in een pannetje, en heeft als voordeel dat je niet op de tijd hoeft te letten omdat ze meestal vanzelf uitslaan als de eieren koken of dan een signaal afgeven.
Voor hardgekookte eieren: 8 eetlepels of 113 g water voor 1 ei . 7 eetlepels of 99 g water voor 3 eieren. 4 eetlepels of 56,8 g water voor 5/6 eieren.
Breek elk ei, één voor één, in elk pocheergedeelte. Bedek de eierkoker met een deksel. Druk op de AAN-schakelaar . De eieren zullen ongeveer 6 tot 8 minuten koken.
Met deze roestvrijstalen eierkoker van KOENIC is eieren koken echt een eitje! Vul het apparaat met water, voeg tot 3 eieren tegelijk toe en sluit het transparante deksel. Met de draaiknop stel je de gewenste hardheid in en het apparaat doet de rest.
Hoe werkt een eierkoker voor de magnetron? De eierkoker voor de magnetron is een ei-vormig kunststof potje met deksel. U plaatst het ei in zijn geheel in de eierkoker. U voegt een beetje water toe en daarna zet u de gesloten eierkoker met ei in de magnetron.
Meet de juiste hoeveelheid water af met de maatbeker voor het aantal eieren dat je wilt koken en giet deze in de eierkoker. Met de eierprikker op de maatbeker kan je een gaatje in de onderkant van de eieren prikken zodat deze niet gaan barsten tijdens het koken. Wacht 12 tot 15 minuten en je gekookte eieren zijn klaar.
De handige meegeleverde maatbeker heeft 3 schalen om de juiste hoeveelheid water te kunnen bepalen. Om bijvoorbeeld 4 zachte eieren te koken gebruik je schaal zacht en vul met water tot streepje 4 van medium. Aan het water zelf hoeft niks toe gevoegt te worden.
Deze eierkoker van Blokker heeft een eierrekje die is voorzien van een eierprikker in de bodem. Daarnaast zit er een maatbeker bij om zelf te bepalen hoe jij je ei gekookt wil hebben: hard, gemiddeld of zacht. De eierkoker is uitgerust met een zoemtoon en een aan-/uitschakelaar.
Kies voor verse eieren en voeg wat azijn aan het water toe. Het zure element zorgt ervoor dat het eiwit bij elkaar blijft en voorkomt dat de eierdooiers stuk gaan. Voeg geen zout toe aan het kookwater.
Maar zodra het water in stoom verandert, condenseert het op de schelpen en druppelt het terug in de ketelbak, om te worden gerecycled. Dus met meer eieren heb je meer oppervlakte, dus meer condens die terugdruppelt en een langere kooktijd voor minder water .
Indien ze : plat op de bodem blijven liggen, zijn ze vers. op de bodem blijven liggen maar met de punt rechtop, zijn ze 2 à 3 weken oud, maar nog perfect te eten. blijven drijven zijn ze bedorven en kan je ze niet meer opeten.
Eierkokers bieden een foolproof manier om de perfecte kook te bereiken , of u nu op zoek bent naar een zachte, medium of harde consistentie. Ze gebruiken stoom die wordt gegenereerd door een precieze hoeveelheid water om de eieren te koken, wat niet alleen efficiënt is, maar ook consistent.
Maar er is geen reden om je zorgen te maken, het is absoluut veilig om eieren te koken in een elektrische eierkoker . Dus, als je van plan bent om een eierkoker te kopen, moet je dat doen en genieten van de volgende voordelen: Perfect gekookte eieren.
Voor nog meer veelzijdigheid kunt u de Chefman eierkoker ook gebruiken om groenten te stomen !