Eten warm houden is heel eenvoudig, maar het is ook heel belangrijk! Eten warm houden doe je door middel van warmhoudbakken en warmhoudplaten. Dit zijn apparaten waar je het eten in stopt na het bakken of koken. Deze platen, bakken en/of schalen zijn tegenwoordig een apparaat die je gewoon op tafel kan neerzetten.
Warmhoudovens, of warmhoudkasten , zijn te vinden in de meeste professionele restaurantkeukens. Dit type commerciële voedselverwarmer speelt een integrale rol bij het warmhouden van extra voedselproducten totdat het klaar is om naar een stoomtafel of het bord van een klant te worden verplaatst.
Het Heat+Hold symbool ziet eruit als een thermometer met een pijl naar voren. Deze functie kan je gebruiken om het eten in de oven een half uur lang warm te houden. Ideaal voor als je nog niet klaar bent om je gerecht op te dienen. Met het klok-symbool kan je de bereidingstijd verlengen.
Heb je een afhaalmaaltijd? Zet hem in de magnetron, maar zet hem niet aan … Het is een stuk makkelijker dan de oven opwarmen en net zo effectief voor korte momenten. Als je afhaalmaaltijd vroeg arriveert en je nog niet helemaal klaar bent om te eten, is het een geweldige manier om je aankoop te isoleren en warm te houden door hem in de magnetron te zetten en de deur te sluiten.
Doe eerst je eten in een afgesloten bak. Wikkel vervolgens dikke aluminiumfolie om het eten en zorg ervoor dat er geen gaten ontstaan waar warme lucht uit kan ontsnappen. Wikkel ten slotte 2-3 handdoeken strak om het eten en de folie . Afhankelijk van het eten, kan dit alles lekker warm houden voor 30 minuten tot 2 uur.
Warmhoud ovens doen uitstekend werk om eten warm te houden totdat het klaar is om naar het bord van de klant of een stoomtafel te worden gebracht. De meeste gerechten kunnen warm worden gehouden in een van deze ovens, inclusief groenten en zelfs rijst. Warmhoud ovens hebben ook andere toepassingen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om borden te verwarmen of brooddeeg te laten rijzen.
Eten opwarmen in de oven
De meeste gerechten kunnen worden opgewarmd bij 150 tot 180 graden Celsius. Gebruik hiervoor een ovenbestendige schaal of bakplaat. Controleer tijdens het opwarmen regelmatig of het eten gaar is door even in de oven te kijken of het gerecht te roeren.
Opwarmen in de oven voor een langdurig knapperig resultaat: Om knapperige gerechten warm te houden in de oven zonder dat de textuur verloren gaat, legt u ze op een rooster en bakt u ze op 170 tot 200 graden .
En hoe lang? 1000-900 W: snel bereiden of opwarmen van bijvoorbeeld soep, ovenschotels, groente en vis. 800 W: opwarmen, vlees en gevogelte braden en gerechten bereiden die eieren of kaas bevatten.
Als chefs hebben we veel methoden om ervoor te zorgen dat eten warm blijft en zo heet mogelijk wordt geserveerd. Deze omvatten het gebruik van warmtelampen, waterbaden, snel werken en vele andere geheime wapens die we tot onze beschikking hebben .
Wanneer uw eten klaar is met koken, zet u de temperatuurknop gewoon op de warmhoudstand en de braadpan houdt een lage temperatuur aan om uw eten warm te houden totdat u het serveert. Dit apparaat moet na elk gebruik worden schoongemaakt. OPMERKING: Dompel de ROASTER OVEN BODY niet onder in water of een andere vloeistof.
Wanneer u de functie "Warmhouden" op uw magnetron activeert, werkt deze op een lage vermogensinstelling, meestal rond de 10-20% van het maximale vermogen . Dit zachte verwarmingsniveau is voldoende om uw eten warm te houden zonder de textuur, vochtigheid of smaak te veranderen.
Houd gekookt vlees warm door het aan de zijkant van het grillrek te leggen, niet direct boven de kolen waar het te gaar kan worden . Thuis kan het gekookte vlees warm worden gehouden in een warme oven (ongeveer 200 °F), in een chafing dish of slowcooker, of op een warmhoudplaat.
Als u eten voor een korte periode warm moet houden, is het inpakken of afdekken met aluminiumfolie voldoende. Houd er wel rekening mee dat de folie de warmte slechts ongeveer 30 minuten vasthoudt.
Geïsoleerde containers zijn een waardevol hulpmiddel om de temperatuur van voedsel te behouden . Ze zijn er in verschillende vormen en maten en houden voedsel urenlang warm. Let op: geïsoleerde containers verwarmen voedsel niet; ze behouden de temperatuur. Verbeter de isolatie door de container in een geïsoleerde tas te plaatsen.
Voedsel dat tijdens het opwarmen waarschijnlijk zompig wordt, zoals spruitjesbeignets of advocaatwafels met cranberrycompote, kan baat hebben bij een losse afdekking met aluminiumfolie in plaats van een bakje met een strak deksel of strak ingepakte aluminiumfolie.
Verwarm uw oven voor op 200 graden Fahrenheit. Wanneer de vis gaar is en klaar om warm te houden, legt u deze op een rooster op een bakplaat. Dek de vis niet af en wikkel hem niet in folie! Houd hem maximaal 30 minuten in de oven .
Een oven op 250 graden, of op een algemene "warme" stand , houdt de kip warm genoeg om te serveren zonder dat deze te gaar wordt en uitdroogt. De extra droge hitte van de oven zorgt er bovendien voor dat de buitenkant perfect knapperig blijft.
Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten. Wil je het gerecht langer dan 25 minuten warm houden in de oven? Dan kun je het gerecht het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Voedsel kan in de oven worden opgewarmd zonder dat het uitdroogt door het in een ovenvaste schaal te leggen, het af te dekken met aluminiumfolie en het te verwarmen op een lage temperatuur, meestal rond de 200-250°F (95-120°C), totdat het helemaal is opgewarmd . Deze methode helpt vocht vast te houden en voorkomt dat het voedsel uitdroogt.
Kies voor elektrische voedselverwarmers of chafing dishes die brandstofblikken gebruiken . Warmtelampen. Deze apparaten worden meestal boven een metalen aanrecht geplaatst tussen de keuken en het toegangspunt van de obers. Chefs plaatsen maaltijden op borden onder de lampen om het eten warm te houden totdat de ober arriveert.
Chafing dishes zijn ideaal voor een buffet-stijl service. Ze zorgen voor consistente warmte en zijn duurzaam voor entertainment. Tip: Vul de chafing dish met heet water om de temperatuur van het eten te helpen behouden. Tip: Gebruik gedenatureerde alcohol als brandstofbron om de chafing dish warm te houden tijdens het feest.
Draai de thermostaat naar de gewenste temperatuurinstelling. Laat 30 - 45 minuten voorverwarmen. Zorg ervoor dat de kastdeur(en) volledig gesloten zijn tijdens de voorverwarmtijd. Om het vochtgehalte van het eten te behouden, plaatst u een kleine watercontainer op de bodem van het apparaat.