Je bewaart ze het best bij 15 tot 18°C. Boven de 30°C smelten ze (uiteraard het liefst in je mond). Pralines houden bovendien niet van licht en vocht. Stop ze in een luchtdichte doos in metaal of plastic.
Wat is de beste plaats om de Leonidas bonbons te bewaren? Bonbons worden het best bewaard op een droge en koele plaats, tussen 15 en 18°C. Liefst in een goed afgesloten verpakking zodat ze beschermd zijn tegen geuren en licht. Temperatuurschommelingen moeten vermeden worden.
Pralines met vullingen op basis van boterroom, praliné, giandudja, karamel, marsepein kunnen 1 tot 2 maanden bewaard worden. Melkchocolade kan u tot 6 maanden bewaren. Pure chocolade kan u een jaar bewaren.
Pralines kan je invriezen om ze langer te bewaren, maar je moet de regels van de kunst volgen. Kies een luchtdichte verpakking. Vermijd lege plaats in het doosje. Lucht vertraagt het invriezen en het vocht dat in de lucht zit, veroorzaakt suikerbloem.
Bewaar je chocolade op een donkere en droge plek
Het is inmiddels duidelijk dat chocola onder normale omstandigheden beter niet in de koelkast, in de badkamer of in de buurt van kaas, vlees en vis kan worden bewaard. Kies liever voor een plek waar het donker en droog is.
Gevulde pralines blijven stabiel tussen 12 en 22°C.
Boven de 30°C smelten ze (uiteraard het liefst in je mond). Pralines houden bovendien niet van licht en vocht. Stop ze in een luchtdichte doos in metaal of plastic. Zet de doos vervolgens in een koele afgesloten ruimte, zoals een kast of rek in de gang of de kelder.
Bewaar je chocolade dus liever niet in de koelkast, en niet in de zon. Heb je een koele plek in huis dan zal die meestal prima voldoen. Maar warmt je hele huis tijdens een hete zomerdag op tot 25-30 graden dan kun je de chocolade toch beter in de koelkast leggen. Zorg dan wel voor een luchtdichte verpakking.
Hoe moeten pralines van Neuhaus bewaard worden? Chocolade bewaar je het best bij een temperatuur tussen 15 en 18°C en bescherm je ook tegen direct zonlicht en vocht. We raden af om chocolade in de koelkast te bewaren of in te vriezen.
Zóveel kersenbonbons moet je eten voordat je dronken wordt. In een kersenbonbon zit alcohol. Niet veel: 0,6 milliliter om precies te zijn. Wil je er teut van worden: je moet ongeveer 42 stuks verorberen om de hoeveelheid alcohol van een halve liter bier binnen te krijgen.
Hou je van wit en melk of ga je liever voor pure chocolade? Ideaal als geschenk of voor jezelf. Een doos pralines van 500 g bevat ongeveer een 35-tal pralines.
Chocolade
Condens op chocolade laat een witte waas achter. Naast vocht is chocolade ook gevoelig voor temperatuur. Chocolade mag niet te koud of te warm bewaard worden. De ideale temperatuur is 18 graden.
De ster van het event is Glorious, de duurste praline ter wereld. Het chocolaatje is bedekt met goud van 23 karaat en kost bijna 8.000 euro. De Portugese chocolatier Daniel Gomes werkte een volledig jaar aan de exclusieve chocoladetruffel, die de vorm heeft van een diamant.
Gouden geschenkdoos gevuld met 750g heerlijke Leonidas pralines (ongeveer 45 bonbons). Lees meer. Populaire MIX (alcoholvrije pralines) ideaal als geschenk.
Tijdens een recente merkenstudie waaraan 20.000 Belgen deelnamen, kwam Leonidas als absolute winnaar uit de bus in de categorie chocolade.
Laat de praline zachtjes in uw mond smelten: u mag hierbij geen korreltjes voelen. Bij een tweede of derde beet komen de extra aroma's van de vulling vrij. Duw de praline tenslotte zachtjes tegen uw verhemelte zodat de smaak zich daar ten volle ontplooit. Neem uw tijd om ervan te genieten.
Chocolade bewaren in de koelkast
Chocolade blijft op zijn best als je het droog, donker en koel bewaart. Daarom bewaren veel mensen chocolade in de koelkast.
Leonidas pralines met alcohol of roomboter bewaar of eet je het best koel (recht uit de koelkast). Onze pure pralines, onze pralines met vullingen van praliné, ganache, room, likeurcrèmes of marsepein en onze truffels worden het best bewaard op een temperatuur tussen 15 en 18°C.
Een volwassen man van 85 kilogram mag dus maar liefst 43 Mon Chéri's eten en ook een slanke vrouw van 60 kilogram zal pas positief blazen vanaf 27 zware likeurpralines. Dat aantal is in de praktijk zelfs nog hoger omdat je de pralines nooit allemaal gelijktijdig kan opeten en je dus ook alcohol afbreekt.
In de Franse taal betekent 'praline' een geroosterde amandel of hazelnoot, met een omhulsel van gesmolten geglaceerde suiker. In België verwijst de praline juist naar een chocolaatje met een lekkere vulling.
Chocolade kan tot wel zes maanden in de vriezer bewaard worden, zolang het goed is ingepakt in een luchtdichte verpakking. Houd er wel rekening mee dat chocolade na het ontdooien mogelijk wat witte vlekken vertoont. Dit komt door condensatie en heeft geen invloed op de smaak of kwaliteit van de chocolade.
Massieve chocolade is ongeveer 1 jaar houdbaar. Onder massieve chocolade verstaan we naast chocoladerepen en chocoladeletterrepen ook holle figuren zoals paashazen en paaseieren. Bij chocolade met vullingen ligt dit anders. Bonbons met een pralinévulling bijvoorbeeld zijn circa gedurende 6 maanden lekker.
€ 20 - € 40.
De witte waas op de chocolade is gelukkig geen schimmel, en is gewoon veilig om te eten. Die witte uitslag heet bloom en komt vanuit de chocolade zelf. Het wordt veroorzaakt door het smelten van de cacaoboter in de chocola. Dit gebeurt, zoals je misschien al verwacht, wanneer chocolade te warm wordt.
De aluminiumfolie zorgt dat de aroma's van de chocolade optimaal behouden blijven en geeft een luxe uitstraling. ideaal om uw chocolade assortiment op te waarderen passend bij het seizoen.
Geen zorgen, er groeit geen schimmel op de chocola.