Flavanolen kunnen de bloedvaten helpen ontspannen en de bloeddruk verlagen. Kies voor pure chocolade met een hoog cacaogehalte van minimaal 70% en let op de toevoeging van suiker. Dus wie van chocolade houdt, heeft nu een goede reden om af en toe een stukje pure chocolade te eten!
De diastolische bloeddruk daalde respectievelijk met 2,3 en 1,7 mmHg. De onderzoekers besluiten dat een kleine hoeveelheid zwarte chocolade rijk aan cacaopoeder een gunstig effect heeft op de bloeddruk.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Om de gezondste pure chocolade te kiezen, kijk je op het etiket: Daarop zou moeten staan dat de chocolade 60 tot 70 procent cacao bevat. Deze chocolade wordt vaak bittersweet of extra bittersweet genoemd; ze bevatten een kleine hoeveelheid suiker voor de smaak en een gezonde hoeveelheid flavonoïden.
Pure chocolade verhoogt het goede cholesterolgehalte
Dit komt omdat de cacao antioxidanten bevat die kunnen voorkomen dat er schade ontstaat door oxidatie.
Fu Wan #1 Ping Tung 62% - bekroond als beste pure chocolade ter wereld.
Hoge bloeddruk beheersen
Het eten van pure chocolade is een geweldige manier om meer cacao in uw dieet op te nemen, wat kan helpen uw hoge bloeddruk te verlagen ! De flavonoïden in pure chocolade blijken stikstofoxide te produceren, wat ervoor zorgt dat bloedvaten ontspannen en hoge bloeddruk verlaagt.
Hoera voor pure chocolade! Het eten van ongeveer 30 calorieën pure chocolade per dag — slechts één klein stukje — bleek de bloeddruk te verlagen na 18 weken zonder gewichtstoename of andere nadelige effecten, volgens een onderzoek gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association (JAMA).
Pure chocolade zou goed zijn voor de gezondheid. Er zou een gunstig effect zijn op hart- en bloedvaten. Hoewel uit sommige onderzoeken blijkt dat er inderdaad een klein positief effect is, kun je toch beter niet te veel eten van chocolade. Chocolade bevat namelijk ook veel verzadigd vet en calorieën.
Het eten van pure chocolade zou onderdeel moeten zijn van een verandering naar een gezondere levensstijl als je serieus bent over het verlagen van je cholesterol. Geef jezelf wat pure chocolade als beloning voor het eten van een gezond dieet, het verliezen van gewicht en het bereiken van je trainingsdoelen.
Om het meeste "gezondheidsvoordeel" te krijgen, kies je voor pure chocolade (70-80% cacao) met de minste hoeveelheid toegevoegde suiker . "Ik denk dat een sleutel tot succes op de lange termijn met een gezond dieet is om af en toe te genieten - of het nu een klein dessert is of een groot stuk pure chocolade," zegt gediplomeerd diëtiste Haley Dockrey.
Van de drie soorten chocolade (puur, melk en wit) is pure chocolade het gezondst, zeggen voedingsdeskundigen.
Kruiden zoals hibiscus, meidoorn en groene thee worden geprezen door wetenschappelijke studies die wijzen op hun bloeddrukverlagende capaciteiten. Het is echter cruciaal om te begrijpen hoe deze kruiden interageren met het lichaam en welke hoeveelheden veilig en effectief zijn.
In de Schijf van Vijf staan voedingsmiddelen die goed zijn voor hart en bloedvaten, zoals groente, fruit, volkorenproducten, peulvruchten, noten en vis. In de Schijf van Vijf staan verder producten met veel vezels, niet te veel verzadigd vet en niet te veel zout.
Als je dus op zoek bent naar wat extra bloeddrukverlagende voeding, volg dan een dieet met kaliumrijke producten. Je kunt hierbij denken aan groenten (spinazie, erwten, tomaten en zoete aardappelen), fruit (bananen, meloenen en abrikozen) en magere melk of yoghurt.
Zoek naar chocolade die 60 tot 70 procent cacao bevat — vaak bittersweet of extra bittersweet genoemd. Deze pure chocolade is gemaakt met een kleine hoeveelheid suiker en een gezonde hoeveelheid flavonoïden, wat essentieel is voor het verlagen van de bloeddruk.
Pure chocolade zit boordevol belangrijke mineralen, waaronder ijzer, magnesium, zink, koper en fosfor . In uw lichaam worden deze mineralen gebruikt om factoren zoals immuniteit te ondersteunen (zink), kunnen ze helpen uw botten en tanden gezond te houden (fosfor) en dragen ze bij aan een betere slaapkwaliteit (magnesium).
Donkere chocolade
Cacao, een ingrediënt in pure chocolade, bevat flavonoïden, een antioxidant. Flavonoïden kunnen helpen de bloeddruk te verlagen, aldus de AHA. Het merkt echter op dat een persoon mogelijk niet genoeg flavonoïden in pure chocolade kan consumeren om significante voordelen te ervaren.
De onderzoekers ontdekten dat deelnemers die gedurende 8 weken dagelijks 25 gram pure chocolade aten, een aanzienlijk lagere bloeddruk hadden dan degenen die dezelfde hoeveelheid witte chocolade aten.
Vanwege de hogere concentratie cacao zit pure chocolade vol met verbindingen die goed kunnen zijn voor je hart, zoals flavonoïden. Flavonoïden zijn een soort polyfenolen, wat natuurlijk voorkomende chemicaliën zijn die in planten voorkomen.
Cafeïne is een stimulerend middel dat voorkomt in thee, koffie, cacao en sommige frisdranken. Het stimuleert het centrale zenuwstelsel en verhoogt de hartslag, stofwisseling en bloeddruk . 3 Deze effecten zijn echter slechts tijdelijk en de langetermijneffecten van cafeïneconsumptie kunnen u verrassen.
Pascha Organic 85% Cacao Pure Chocolade Repen
Hoewel veel van de repen die we hebben getest van nature veganistisch en glutenvrij zijn, is de 85% reep van Pascha een van de meest voedselallergie-veilige opties die je kunt kopen. Het is gecertificeerd vrij van de acht belangrijkste allergenen (inclusief soja en noten) en is gemaakt zonder emulgatoren.
Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
Voor wie dus vraagt naar de beste chocolades kunnen we absoluut niet één merk aanraden. Ja, we hebben zo onze voorkeuren, momenteel vinden we Dandelion bijvoorbeeld helemaal geweldig. En Soma, wereldtoppers uit Canada . En ohja, de Guasare van Soma is ook bekroond tot beste chocolade ter wereld…