Lurpak® boter wordt alleen gemaakt met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en heeft een kenmerkende, romige, delicate en frisse smaak. Het proces voor onze LURPAK® boter begint met ongeveer 20 kg Deense volle melk waarvan 1 kg boter wordt gemaakt.
Lurpak is een romige Deense boter van hoge kwaliteit en het blijkt geen merk te zijn maar een keurmerk (net als de Parmaham) die al meer dan 100 jaar bestaat. Om het keurmerk Lurpak te krijgen wordt er iedere twee weken een zogenaamde boterproeverij door het Deens Zuivel Bureau gehouden.
COMPROMISLOZE BENADERING VAN KWALITEIT
Lurpak® roomboter ongezouten is gemaakt van 100% verse melk. We nemen de room van de melk en karnen totdat die in boter verandert. That's it. Echte topkwaliteit en een verrukkelijke smaak komen niet zomaar uit de lucht vallen.
Gezondheid
Zoet beleg zoals Lurpak smeerbare boter gezouten 500 g kuipje is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Lurpak smeerbare boter gezouten 500 g kuipje kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Lurpak® Ongezouten Roomboter wordt gemaakt van 100% verse melk. We halen gewoon de room uit de melk en karnen deze tot boter. Wat overblijft is roomboter met de kenmerkende, romige, delicate en frisse smaak van. Lurpak® roomboter is vrij van palmolie, conserveringsmiddelen, kleurstoffen of andere toevoegingen.
Lurpak® boter gemengd met koolzaadolie. Alleen van geperste koolzaadolie. Vrij van palmolie .
LURPAK® KWALITEITSBOTER SINDS 1901
We hebben al sinds 1901 een compromisloze aanpak voor het maken van echte roomboter van hoge kwaliteit. Lurpak® boter wordt alleen gemaakt met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en heeft een kenmerkende, romige, delicate en frisse smaak.
Veel vet - Een portie van 15 g bevat ongeveer 12 g vet, waarvan het grootste deel verzadigd is. Dit draagt aanzienlijk bij aan de dagelijkse inname van verzadigd vet. Weinig eiwitten - Het bevat verwaarloosbare hoeveelheden eiwitten. Toegevoegde ingrediënten - Sommige varianten bevatten ingrediënten zoals zout of plantaardige oliën naast room en boter.
Het meest waardevolle en smaakvolle deel van de melk – de room – wordt zorgvuldig "gerijpt" vóór het boterproductieproces. Er worden melkzuurculturen toegevoegd, wat een frisse en licht aromatische noot geeft met de onmiskenbare romigheid die de karakteristieke Lurpak®-smaak creëert . Dat is alles.
Beste Frans beter, beter dan Deens Lurpak
Ik heb een smaaktest gedaan tussen President en Lurpak. Eerlijk gezegd heeft President een rijkere en romigere smaak voor beide ongezouten versies . Voor de gezouten versies is er echter niet zoveel verschil.
De plantaardige Lurpak is een variant op de Lurpak Smeerbaar, een hybride zuivelproduct dat voor 23% uit koolzaadolie bestaat. Lurpak Plant Based wordt gemaakt met verschillende plantaardige oliën: raapzaadolie, kokosolie en shea-olie in combinatie met haver, water, wortelconcentraat, citroenconcentraat en wat zout.
Lurpak ongezouten roomboter wordt gemaakt van 100% verse deense room. De unieke frisse, romige smaak haalt het beste in jouw ingredienten naar boven. Ideaal om mee te koken, bakken en smeren.
Na een avondje bomen met mensen van het Deense Zuivelbureau was ik eruit: Lurpak is een soort appellation d'origine contrôlée voor boter.
Aldi smeerbare boter
Dit bevat Aldi's boter gemengd met koolzaadolie om het smeerbaar te maken - 64 procent boter, 26 procent koolzaadolie, water en zout. Dit leek zo op Lurpak, ik had moeite om het verschil te proeven! Het had een geweldige smaak en smeerde net zo goed als de Lurpak.
Beste roomboter van Nederland
In 2020 won de Sophiahoeve opnieuw de landelijke Boerderijzuivel Cum Laude Award in de categorie boerenboter.
Minder verzadigd vet met halvarine en margarine
Wij adviseren daarom halvarine of margarine uit een kuipje of fles te gebruiken. Ter vergelijking: als je 6 boterhammen per dag eet, krijg je bij roomboter zo'n 16 gram verzadigd vet binnen, bij margarine ongeveer 6 gram en bij halvarine zo'n 3,5 gram.
Lurpak is het grootste boter- en smeerbare merk van het Verenigd Koninkrijk en maakt al sinds 1901 echte kwaliteitsboter .
Lurpak® Boter wordt gemaakt van 100% verse melk, met meer dan 20 liter verse melk in elke kilo . We halen gewoon de room uit de melk en karnen het tot het boter wordt – en voegen onderweg alleen een snufje zout toe. Dat is alles.
Gemaakt van boter van met gras gevoede Australische en Nieuw-Zeelandse koeien .
Beschrijving. Lurpak® Unsalted Butter is gemaakt van verse room en niets anders. Het is Lurpak® in zijn puurste vorm en bevat helemaal geen zout.
Lurpak Unsalted Butter is een zachte, romige, verse en aromatische boter gemaakt met 100% mousserende koemelk. Het kan worden gecombineerd met een versgebakken bagel, toast of scone , en is ook geweldig om mee te koken en bakken, omdat het u in staat stelt om het zoutgehalte in uw maaltijden aan te passen en knapperigere koekjes en taartdeeg biedt dan boter.
Welk smeersel is beter voor mijn hart: boter of margarine? Antwoord van Katherine Zeratsky, RD, LD Margarine is vaak beter dan boter als het gaat om de gezondheid van het hart . Margarine is een mengsel van oliën die voornamelijk uit onverzadigd vet bestaan.
LURPAK® KWALITEITSBOTER SINDS 1901
Het meest waardevolle en smaakvolle deel van de melk – de room – wordt zorgvuldig "gerijpt" vóór het boterproductieproces. Er worden melkzuurculturen toegevoegd, wat een frisse en licht aromatische noot geeft met de onmiskenbare romigheid die de karakteristieke Lurpak®-smaak creëert . Dat is alles.
Ze smaken niet alleen hetzelfde, maar de smaak wordt ook nog eens versterkt als je bedenkt dat het minder dan de helft kost van de belachelijk dure #Lurpak ." Sommige kopers van boter gaven toe dat de Nordpak van Aldi weliswaar niet helemaal hetzelfde smaakt, maar dat ze het toch graag kopen om geld te besparen.
Lurpak® is wereldwijd hét roombotermerk. In Nederland zijn de Deense kwaliteitsboter en de smeerbare variant voor op brood minder bekend. Om dit te veranderen, wilde Arla Foods de kuipjes Lurpak® smeerbaar mét roomboter sterker in de markt zetten als kwalitatief alternatief voor margarine.